Carrie, αυτά είναι όσα μας δίδαξες εσύ και η παρέα σου

Σαν σήμερα, 18 χρόνια πριν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς.
Carrie, αυτά είναι όσα μας δίδαξες εσύ και η παρέα σου



Είμαι μεγάλη fan του Sex and the City. Ή καλύτερα, μία ακόμα από τις μεγάλες fans. Η παρέα αυτή των τεσσάρων διαφορετικών προσωπικοτήτων (Carrie, Miranda, Samantha και Charlotte) ήταν και είναι ίσως το wannabe της δικής σου κοριτσοπαρέας. Στη δική μου παρέα, είχαμε μοιράσει και ψευδώνυμα η μία στην άλλη, αναλόγως με τα κοινά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που είχαμε με την κάθε μία από τις ηρωίδες της λατρεμένης σειράς. Εγώ, θυμάμαι, ήμουν η Carrie. Όχι γιατί έχω μια ντουζίνα παπούτσια στο σπίτι μου, αλλά μάλλον για τη συνήθειά μου να γράφω, αλλά και για το ρομαντικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης της μεγάλης και μοναδικής αγάπης. Ξέρεις, την αγάπη εκείνη που για σένα είναι πάνω από όλες, αλλά τελικά ποτέ δεν έχει happy end (βλέπε Big). Τότε. Τώρα ευτυχώς, έμαθα.

Τελοσπάντων, λίγη σημασία έχει αυτό στην παρούσα φάση. Γιατί εδώ θα εξετάσουμε τι πραγματικά μας δίδαξαν η Carrie και η παρέα της για τη ζωή και τον έρωτα. Πράγματα που μάλλον στη δική μας γενιά και στην εποχή που ζούμε φαντάζουν ουτοπικά. Η σειρά, όταν βγήκε, απευθυνόταν σε ένα άλλο κοινό. Στις γυναίκες των 90s και των πρώτων χρόνων των 2000s, που σίγουρα βίωναν μια άλλη καθημερινότητα. Για τη δική μας γενιά όμως, η ζωή της λαμπερής αυτής παρέας μοιάζει παραμυθένια κι εξωπραγματική.

Αυτά είναι όσα μας έμαθαν τα κορίτσια του Sex and the City (και που ευχόμαστε να ήταν αλήθεια):

1. Είναι λογικό να ξοδεύεις όλο σου το μηνιάτικο για παπούτσια και να μη σκέφτεσαι καθόλου το ενοίκιο.

Not! Και ποια δεν τρελαίνεται για ένα ζευγάρι Manolo Blahniks; Ναι αλλά πόσο τέλειο είναι να σε πετάξουν έξω από το σπίτι αν δεν έχεις λεφτά για το ενοίκιο; Τουλάχιστον, θα βγεις κυρία, φορώντας Manolo. Αν σε παρηγορεί, πάω πάσο! Εγώ, δεν θα πάρω!

2. Υπάρχουν μόνο 4 τύποι γυναικών στον κόσμο.

Ή είσαι μια αθεράπευτα ρομαντική, ή μια κυνική εργασιομανής, ή μια σεξομανής και party animal, ή μια σεμνότυφη γυναίκα. Ναι αλλά θα μπορούσες να είσαι και λίγο από όλα. Ή τίποτα από αυτά. Όχι;

3. Αξίζει να σπαταλάς το χρόνο σου προσπαθώντας να αλλάξεις έναν άντρα.

Carrie, τι δεν καταλαβαίνεις; Ο Mr.Big δεν θα αλλάξει κούκλα μου! Με όσα διαφορετικά ντυσίματα και να σε δει!

4. Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα αν κατεβάσεις λίγα παραπάνω Cosmopolitan με τις φίλες σου.

Καλά ρε κορίτσια, εσείς δεν παθαίνετε ποτέ hangover; Γιατί εγώ με τις φίλες μου μετά από 3 cosmos γελάμε. Πολύ. Τόσο, που δεν είναι φυσιολογικό.

5. Το μόνιμο θέμα των γυναικών είναι οι άντρες και το σεξ.

Μόνο μια φορά είδαμε έξαλλη  τη Miranda  να λέει στις φίλες της: «Πώς γίνεται τέσσερις τόσο έξυπνες γυναίκες  να συζητούν μόνο για αγόρια και για σεξ;» Ε, μέχρι εκεί ήταν! Στο τέλος του ίδιου επεισοδίου καταλήγουν πάλι στα αγαπημένα τους θέματα (άντρες, αντρικά όργανα, σεξ και Mr. Big)

6. Μπορείς να τρέχεις πάνω στα 20ποντα τακούνια σου χωρίς ποτέ να γλιστρήσεις.

Στην πραγματικότητα ακόμα και το περπάτημα είναι δύσκολο.

7. Ό,τι δουλειές και να έχετε εσύ και οι φίλες σου, πάντα βρίσκεται κοινό ελεύθερο χρόνο για να βρεθείτε.

Εδώ δεν μπορούμε να συντονιστούμε τα Σαββατοκύριακα! Και με τις φίλες μου μένω και σχετικά κοντά. Εσείς που μένετε η μία στην μία άκρη της Νέας Υόρκης και η άλλη στην απέναντι, πως καταφέρνετε να βρίσκεστε κάθε μέρα για φαγητό; Δεν το καταλαβαίνω!

8. Ο απώτερος σκοπός μιας γυναίκα είναι να παντρευτεί.

Μόνο η Samantha την έχει δει αλλιώς.

9. Απαραίτητα στοιχεία για κάθε σχέση:  Τα παιχνίδια και το δράμα.

Η Carrie είναι ο ορισμός της drama queen. Η μια σχέση της βρωμάει και η άλλη της ξινίζει. Και στο τέλος, κανείς δεν είναι σαν τον Big. Αλλά και ο Big είναι τέλειος, αλλά όχι και τόσο τελικά. Αχ, Carrie, εγώ να ξέρεις, σε καταλαβαίνω!