Θα συγκατοικήσεις; Ετοιμάσου να συμβιβαστείς...

Τι θα αλλάξει στη ζωή σου;
Θα συγκατοικήσεις; Ετοιμάσου να συμβιβαστείς...



Η συγκατοίκηση είναι ένα στάδιο της σχέσης πιο σοβαρό. Και ένα δείγμα ίσως, πως η σχέση σου οδεύει πια σε ένα άλλο επίπεδο. Διαφορετικό και πιο ουσιαστικό. Η απόφαση να μοιραστείς με τον άνθρωπό σου την καθημερινότητά σου, δεν είναι απλή. Είναι ένα βήμα που χρειάζεται σκέψη και πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχεις βάλει κάτω ορισμένα πράγματα. Γιατί μπορεί να σου φαίνεται τέλειο που πλεόν θα έχετε το σπίτι σας, τον δικό σας χώρο, μέσα στον οποίο θα μοιράζεστε μαζί στιγμές της καθημερινότητάς σας και της κοινής σας πια ζωής (και είναι τέλειο), αλλά να είσαι προετοιμασμένη ότι η ζωή σου θα αλλάξει. Αν ταιριάξει η συγκατοίκηση, εννοείται προς το καλύτερο...

  • Πόσο νοικοκυρά είσαι;

Φαντάζομαι θα ξέρεις πια πως είσαι η γυναίκα του σπιτιού. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέχεις και να φροντίζεις το μικρό παλάτι σας. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, μαγείρεμα και πλύσιμο πιάτων και ρούχων, είναι ορισμένες από τις δουλειές που πλέον θα πρέπει να αναλάβεις. Καλό θα είναι βεβαια να συμφωνήσεις με το αγόρι σου ότι θα πρέπει κι εκείνος να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Το ιδανικό θα είναι να τις μοιράζεστε. Κακά τα ψέματα όμως! Το σπίτι το κρατάει καθαρό η γυναίκα! Γι’ αυτό ετοιμάσου να πλένεις πλέον και τα δικά του ρούχα και εσώρουχα και γενικά να φροντίζεις για δύο.

  • Πόσο ψύχραιμη είσαι;

Έχε υπόψιν σου ότι έσυ έχεις τις δικές σου συνήθειες και παραξενιές και ο σύντροφός σου τις δικές του. Στην αρχή της συγκατοίκησης και μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας, θα υπάρχουν σίγουρα πράγματα που μπορεί να μην σου αρέσουν, ενδεχομένως και να σε εξοργίσουν. Μπορεί να χρειάζεται να του υπενθυμίζεις πολλές φορές να σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας, ή να χρησιμοποιεί πιάτο όταν τρώει για να μη γεμίζει το πάτωμα με ψίχουλα. Πρέπει να έχεις υπομονή και να συγκρατείς τα νεύρα σου.

  • Δεν είσαι πια μόνη σου στο σπίτι. Και ο χώρος δεν ειναι πια μόνο δικός σου.

Αυτό σημαίνει ότι πριν καλέσεις τις κολλητές σου για να αράξετε στο μπαλκόνι, να φάτε πίτσες και να πείτε τα νέα σας, όπως συνηθίζατε συχνά να κάνετε, οφείλεις πρώτα να τον ρωτήσεις. Μπορεί να είναι κουρασμένος και να θέλει την ησυχία του ή απλά να θέλει να κυκλοφορεί όλη μέρα σπίτι σας με το σώβρακο. Ούτε εσένα θα σου άρεσε να κουβαλάει συνεχώς τους φίλους του κάθε φορά που έχει μπάλα και να σου γεμίζουν το σαλόνι με σουβλάκια και μπύρες. Χωρίς πρώτα να σε ρωτήσει.

  • Οι γονείς σου και οι γονείς του έχουν το δικό τους σπίτι.

Αν σου λείπει η μανούλα σου, να κανονίζεις να την επισκέπτεσαι στο σπίτι της. Το να κανονίζεις να έρχεται κάθε μέρα στο σπίτι σας, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το ζευγάρι πρέπει να είναι μόνο του. Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, άλλα άπαξ και αποφάσισες να εγκαταλείψεις την μητρική στέγη για να μείνεις με τον έρωτά σου, να είσαι προετοιμασμένη ότι δεν θα είναι η μαμά σου το πρώτο άτομο που θα βλέπεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς, Αν είσαι με κάποιον μαμάκια (ωχ!) φρόντισε να το ξεκαθαρίσεις και σε εκείνον. Εννοείται ότι το σπίτι σας πρέπει να είναι ανοιχτο για επισκέψεις, σε γονείς και φίλους, αλλά όλα με μέτρο.

Στην καινούρια σας ζωή, είστε εσύ κι εκείνος. Πρώτα από όλους. Και είναι στο χέρι σας να κάνετε τη συγκατοίκηση να δουλέψει, με αρκετή υπομονή στην αρχή και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Για όλα τα άλλα θα φροντίσει η αγάπη και ο έρωτάς σας. Και όλα θα πάνε τέλεια. Θα δεις...

Αν θες να μάθεις πολλά ακόμα για το σεξ και τις σχέσεις κάνε κλικ ΕΔΩ (και θα με θυμηθείς)...