Θέλεις η σχέση σου να κρατήσει; Ένας σύμβουλος γάμου σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές

Δώσε ζωή και ζωντάνια στη σχέση σου!
Θέλεις η σχέση σου να κρατήσει; Ένας σύμβουλος γάμου σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές



Καμιά φορά, ακόμα και όταν η σχέση σου λειτουργεί τέλεια και είσαι πολύ ευτυχισμένη με τον άνθρωπό σου, βάζεις με το νου σου το κακό. Φοβάσαι μη χαλάσει κάτι στην πορεία και χάσετε ό,τι μέχρι σήμερα έχετε. Ίσως πάλι, τελευταία να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στη σχέση ή το γάμο σου προς το κακό κι αυτό σε ανησυχεί. Ένταση, ζήλιες, τσακωμοί σας κάνουν αρκετές φορές να μαλώνετε και να κοιμάστε με την πλάτη γυρισμένη στο κρεβάτι.

Οι σύμβουλοι γάμου βοηθούν όχι μόνο να σώσεις τη σχέση σου όταν υπάρχουν προβλήματα, αλλά σου δίνουν και σημαντικές συμβουλές για να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή, ώστε να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τις άσχημες στιγμές. Οι συμβουλές αυτές σίγουρα θα σου χρειαστούν και θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς καλύτερα βασικά πράγματα για τη σχέση σου.

1. Μην πηγαίνετε με βάση το πρόγραμμα. Φτιάξτε εσείς το πρόγραμμα. Διαμορφώστε έτσι την καθημερινότητά σας, ώστε ακόμα κι αν οι υποχρεώσεις της ημέρας, σας κρατούν αρκετές ώρες μακριά, να βρίσκετε πάντα χρόνο για να μοιράζεστε μαζί, Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσετε την επικοινωνία σας, που είναι το παν σε μια σχέση. Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική για να είστε ευτυχισμένοι στο γάμο σας. Γι’ αυτό ακόμα κι αν η δουλειά είναι πολύ απαιτητική, δεν πρέπει ποτέ να απουσιάζει από το καθημερινό σου πρόγραμμα ο χρόνος που θα αφιερώσεις στον άνθρωπό σου.

2. Μην επαναλαμβάνετε συνεχώς τους ίδιους τσακωμούς. Αν έχετε παρατηρήσει ότι τσακώνεστε συνεχώς για τα ίδια θέματα, αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή για να το διορθώσετε. Σταματήστε να ανακαλείτε παλιές πληγές! Βάλτε στην άκρη αυτά που δεν βοηθούν τη σχέση να προχωρήσει και σταματήστε το πολύ δράμα! Όχι μόνο χάνετε χρόνο και ενέργεια, αλλά καταστρέφετε και τη σχέση σας. Αν σας απασχολεί κάτι, συζητήστε το ήρεμα και ώριμα, μέχρι να το λύσετε. Και ύστερα, μην το ξανασυζητήσετε ποτέ! Η σχέση πρέπει να πηγαίνει μπροστά και να εξελίσσεται! Σταματείστε να κοιτάτε πίσω!

3. Πρέπει να είστε δεμένοι. Κι αυτό δε σημαίνει απλά να είστε μαζί και να περνάτε καλά στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Να είσαι δίπλα του στις επιτυχίες και τις χαρές, αλλά και στα άγχη και τη στεναχώρια του. Το ίδιο κι εκείνος. Και να τα συζητάτε μετάξύ σας. Όλα!

4. Βγείτε δυνατοί και πιο δεμένοι από τους τσακωμούς σας. Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται και πολλές φορές λένε λόγια ο ένας στον άλλον που πληγώνουν. Κάνε ένα βήμα πίσω. Αναγνώρισε το λάθος σου. Πάρε τον άνθρωπό σου αγκαλιά και ζήτα του συγνώμη. Δεν υπάρχει νικητής στους τσακωμούς. Και οι δυο χαμένοι είστε. Βάλτε στην άκρη τον εγωισμό γιατί οδηγεί σε γκρεμό.

5. Μην πνίγεις το θυμό σου. Μίλα! Σκέψου τον λόγο που είσαι θυμωμένη και τι πρέπει να αλλάξει για να είναι όλα καλά. Ο θυμός καμιά φορά βοηθάει τη σχέση, αν τον διαχειριστείς σωστά.

6. Σεβάσου την προσωπικότητα του συντρόφου σου και άφησέ τον να είναι ο εαυτός του. Αποδέξου τον και αγάπα τον με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Κανείς δεν είναι τέλειος και δεν χρειάζεται να είναι! Μπορείτε να φτάσετε όμως την τελειότητα μαζί, αν συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον, αν ο ένας αποδέχεται τον άλλον και τον στηρίζει. Και στις άσχημες, αλλά και στις καλές του στιγμές.

7. Μην υποτιμήσεις ποτέ το σεξ. Αυτό θα το καταφέρεις αν δεν παρατήσεις ποτέ τον εαυτό σου. Και αν μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και το σώμα σου.

8. Να δίνετε το χρόνο και την αφοσίωση που πρέπει σε σημαντικά θέματα που αφορούν τη σχέση σας. Καμιά φορά πρέπει να συζητάτε σοβαρά, οι δυο σας, χωρίς εντάσεις, ώστε να μιλήσετε ειλικρινά για ό,τι σας απασχολεί και να έχετε το χρόνο να το σκεφτείτε, να το συζητήσετε και να το αντιμετωπίσετε.