Τι είναι αυτό που αισθάνεσαι για εκείνον; Έρωτας ή ενθουσιασμός;

Ήρθε η ώρα να μάθεις να τα ξεχωρίζεις...
Τι είναι αυτό που αισθάνεσαι για εκείνον;  Έρωτας ή ενθουσιασμός;



Τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει τρελά και νιώθεις ότι τον έχεις ερωτευτεί παράφορα. Τον σκέφτεσαι συνέχεια, θέλεις είσαι μαζί του όλη την ημέρα, οι ώρες μακριά του δεν περνούν και τον βρίσκεις σε όλα τέλειο. Ο ιδανικός άνδρας! Μέχρι που περνάει ο πρώτος καιρός και ξαφνικά αναθεωρείς. Η εικόνα που αρχικά είχες για εκείνον, γκρεμίζεται σαν κάστρο στην άμμο. Πάλι άφησες τον ενθουσιασμό σου να σε παρασύρει! Πάλι αυτό το συναίσθημα που σε τυφλώνει, που σε τοποθετεί στο αγαπημένο ροζ συννεφάκι σου, απ’ όπου όλα φαντάζουν υπέροχα. Μέχρι που έρχεται η ημέρα που προσγειώνεσαι. Απότομα. Βλέπεις πράγματα που δεν τα είχες εντοπίσει στην αρχή και που σε ξενερώνουν. Μα καλά, πως έπεσες τόσο έξω και πάλι; Πότε θα μάθεις να ξεχωρίζεις αν αυτό που νιώθεις είναι όντως έρωτας, ή ενας απλός ενθουσιασμός;

1. Ο τρόπος που ντύνεσαι δείχνει πολλά. Αν είναι ενθουσιασμός, προσπαθείς να ντυθείς όσο καλύτερα γίνεται για να του τραβήξεις την προσοχή. Ξοδεύεις 100 ώρες μπροστά στη ντουλάπα σου δοκιμάζοντας όλα σου τα φορέματα, μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που σε κάνει να φαίνεσαι πιο σέξι και κολακεύει καλύτερα το κορμί σου. Βάφεσαι, αρωματίζεσαι και προσέχεις την κάθε λεπτομέρια. Αν είναι έρωτας, ξεχνάς. Ξεχνάς να βάλεις σουτιέν, ξεχνάς να βάλεις μάσκαρα ή το άρωμά σου, γιατί σου έχει πάρει το μυαλό και σκέφτεσαι μόνο εκείνον. Πριν φύγεις από το σπίτι για να πας στο ραντεβού σας, σιγουρέψου ότι έχεις φορέσει τα πάντα και ότι έχεις μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι.

2. Όταν είναι ενθουσιασμός, παραβλέπεις όλα τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Παραβλέπεις ότι είναι μαμάκιας, τσιγκούνης ή αντικοινωνικός. Πράγματα που στην πορεία δεν θα αντέχεις και θα είναι ο λόγος που θα ξενερώσεις απότομα. Όταν όμως είσαι ερωτευμένη, έχεις ήδη εντοπίασει πράγματα που δεν σου αρέσουν αλλά είναι πολύ αργά να κάνεις πίσω, γιατί τον θέλεις. Έτσι όπως είναι. Σιγά! Και ποιος είναι τέλειος; Θα τα διορθώσετε μαζί...

3. Αν είναι ενθουσιασμός, λες πάντα αυτό που θέλει να ακούσει. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να τον ευχαριστήσεις. Γι’ αυτό δεν αποκαλύπτεις τα πραγματικά σου συναισθήματα, αλλά περισσότερο συμφωνείς με αυτά που λέει εκείνος. Όταν είσαι ερωτευμένη, είσαι αληθινή. Είσαι ο εαυτός σου. Δεν προσποιείσαι, δεν κρύβεσαι, δεν πλασάρεις μια άλλη εικόνα. Λες τη γνώμη σου, διαφωνείς, συζητάς.

4. Ενθουσιασμός είναι να τον βλέπεις θεό. Να μη βρίσκεις πάνω του την παραμικρή ατέλεια. Έρωτας είναι να ξέρεις ότι δεν είναι τέλειος και αυτός είναι ο λόγος που τον αγαπάς περισσότερο.

5. Είναι ενθουσιασμός, όταν δεν ξέρεις πολλά για εκείνον. Γιατί είσαι τόσο απορροφημένη από την εικόνα του και σου αρκεί απλά να είσαι μαζί του.  Έρωτας είναι, να ξέρεις ότι ο τυχερός αριθμός του είναι το 7, γιατί πέρασε έβδομος στη σχολή Ικάρων, που ήταν το εφηβικό του όνειρο. Είσαι ερωτευμένη, όταν ενδιαφέρεσαι να μάθεις λεπτομέριες για τη ζωή του και τις θυμάσαι όλες.

6. Είναι ενθουσιασμός αν δεν νιώθεις άνετα να συζητήσεις μαζί του πράγματα που σε απασχολούν. Είναι έρωτας, όταν θέλεις να συζητάς μαζί του τα πάντα.

7. Όταν είναι απλά ενθουσιασμός, η σιωπή μεταξύ σας σε αγχώνει. Αν δεν έχετε κάτι να πείτε νιώθεις ότι βαριέται την παρέα σου και αμέσως ψάχνεις τι να πεις για να καλύψεις τη σιωπή. Όταν είναι έρωτας, η σιωπή είναι απλά σιωπή.Και είναι απόλυτα αποδεκτή. Ακόμα και τις στιγμές που δεν λέτε τίποτα, απολαμβάνεται ο ένας τον άλλον και νιώθετε άνετα.Γιατί και η σιωπή λέει πολλά, αρκεί να ξέρεις να την ακούς.

8. Είναι ενθουσιασμός όταν δεν ξέρεις πως θα σας βρει το αύριο. Όταν ζεις απλά τη στιγμή μαζί του.Αλλά δεν ξέρεις αν υπάρχει περίπτωση για κάτι πιο σοβαρό μεταξύ σας. Είναι έρωτας, όταν κάνεις όνειρα για το μέλλον. Αν η πιο ταιριαστή εικόνα για όλα όσα θέλεις να κάνεις στο μέλλον είναι με εκείνον δίπλα σου, τότε ναι! Είσαι πραγματικά ερωτευμένη!