Κοινό ταμείο με το αγόρι σου; Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε οικονομία...

Για να σας μείνει και κάτι στην άκρη για διακοπές...
Κοινό ταμείο με το αγόρι σου; Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε οικονομία...



Αν είσαι σε μια σοβαρή σχέση, αν συγκατοικείτε και πλέον κάνετε κοινά όνειρα για τη ζωή σας, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε οικονομία. Μπορεί να σχεδιάζετε τον γάμο σας, ή κάποιες διακοπές , ακόμα και να βρείτε ένα μεγαλύτερο σπίτι ή να βάλετε μπροστά για κάποιο παιδάκι. Όλα αυτά είναι παραπάνω έξοδα, γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε οικονομία και να βάζετε λεφτά στην άκρη, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο σε αυτή την εποχή που ζούμε. Υπάρχουν όμως μερικές έξυπνες ιδέες για να αποταμιεύσετε χρήματα, ώστε να πραγματοποιήσετε τους στόχους που έχετε θέσει.

1. Μη χαλάτε πολλά χρήματα σε εξόδους. Αντί να πάτε σε ένα ακριβό εστιατόριο, ή να κάνετε κάποιο ακριβό άθλημα όπως το τένις, προτιμήστε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας με κάτι πιο ανέξοδο. Μπορείτε να αρχίσετε να μαγειρεύετε μαζί και να τρώτε σπίτι βλέποντας ταινία, ή να πάτε σε κάποιο event ή συναυλία με ελεύθερη είσοδο, ακόμα και για έναν απλό περίπατο στο κέντρο ή στην παραλία. Θα περάσετε όμορφα και δεν θα ξοδέψετε και χρήματα.

2. Αν δεν συγκατοικείται ήδη, ίσως το να μείνετε μαζί είναι μια καλή λύση για το ταμείο σας. Αν η σχέση σας πλέον πηγαίνει σοβαρά, η συγκατοίκηση είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε. Αν νοικιάζετε και οι δύο σπίτι, σίγουρα το να μοιράζεστε ένα ενοίκιο και κοινούς λογαριασμούς, σας συμφέρει καλύτερα οικονομικά.

3. Αν θέλετε να επιπλώσετε το σπίτι σας, η αγορά καινούριων επίπλων θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα. Αντί να αγοράσετε καινούρια, μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιημένα έπιπλα και να τα αναπαλαιώσετε. Αν δεν έχετε παλία έπιπλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο καινούριο σας σπίτι, μπορείτε να επισκεφθείτε παλιατζίδικα και μαγαζάκια που πουλούν αντίκες σε καλή τιμή. Εδώ μπορείς να πάρεις ορισμένες ιδέες. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε στο προσωπικό σας γούστο, να τα βάψετε και να τα φτιάξετε όπως εσείς θέλετε και όπως σας αρέσει.

4. Να κυνηγάτε τις εκπτώσεις. Να κάνετε έξυπνες αγορές και να εκμεταλλεύεστε τις εκπτώσεις και τις προσφορές στα μαγαζιά. Τόσο στις καθημερινές αγορές σας στο σούπερ μάρκετ όσο και στα υπόλοιπα είδη ανάγκης, όπως είναι τα ρούχα ή τα είδη για το σπίτι. Υπάρχουν και υπέροχα μαγαζάκια στο κέντρο στα οποία θα βρεις second hand ρούχα σε καταπληκτικές τιμές!

5. Σταμάτα να γίνεσαι συνδρομητής σε δεκάδες σελίδες στο internet, γιατί μπαίνεις στον πειρασμό να ξοδέψεις χρήματα σε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι. Πόσες φορές έχεις ψωνίσει κάτι μόνο και μόνο επειδή το είδες μπροστά σου και το ζήλεψες και στην πορεία κατάλαβες ότι ήταν περιττό;

6. Μην πηγαίνεις για ψώνια χωρίς πρώτα να έχεις γράψει σε μια λίστα όλα αυτά που χρειάζεσαι. Διαφορετικά μπαίνεις στον πειρασμό να ψωνίσεις χίλια δυο πράγματα που δεν είναι απαραίτητα.

7. Οργανώνετε τις διακοπές σας; Ψάξε να βρεις ένα οικονομικό πακέτο διακοπών. Αν σου αρέσει να κάνεις κάμπινγκ ακόμα καλύτερα! Αν πάλι έχετε κλείσει δωμάτια, προσπαθήστε να μην κάνετε περιττά έξοδα στις διακοπές σας. Μπορείτε μία ημέρα να φάτε ένα σουβλάκι, αντί να τρώτε κάθε μέρα θαλασσινά και αστακομακαρονάδες στην ταβέρνα. ή να προμηθευτείτε από ένα σούπερ μάρκετ είδη για το πρωινό σας, αντί να ξοδεύετε λεφτά κάθε μέρα σε καφετέριες και φούρνους.

8. Να υπενθυμίζετε συχνά ο ένας στον άλλον τους στόχους σας, ώστε να θυμάστε να κάνετε οικονομία και να μην ξοδεύετε περιττά χρήματα. Οι στόχοι σας είναι πιο σημαντικοί από την απόλαυση της στιγμής.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις οικονομία στις μέρες μας, όταν ο μισθός σου με δυσκολία βγάζει τις υποχρεώσεις του μήνα. Δε χρειάζεται να πεινάσετε ή να μιζεριάσετε, δεν είναι αυτός ο σκοπός! Αρκεί να προσπαθήσετε να επιλέγετε πιο οικονομικές λύσεις στην καθημερινότητά σας, ώστε να μπορέσετε να κρατήσετε λίγα λεφτά στην άκρη. Μαζί, θα τα καταφέρετε πιο εύκολα γιατί θα στηρίζετε ο ένας τον άλλον.