Νιώθεις ότι σε παραμελεί και δεν ξέρεις πώς να του το πεις;

Ήρθε η ώρα για μια ειλικρινή συζήτηση...



Κάποτε ερχόταν στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σε αγκαλιάσει. Αυτή η τεράστια, αληθινή και ζεστή αγκαλιά του σου έχει λείψει. Τώρα την έχει αντικαταστήσει ένα κρύο, αδιάφορο φιλί στα χείλη. Κι αυτό, όχι πάντα. Κάποτε με το που σε έβλεπε χαμογελούσε. Έλεγε ότι του φτιάχνεις τη διάθεση και ξεκινούσε να σου μιλάει για ό,τι συνέβη τις ώρες που ήταν μακριά σου. Και μόλις τελείωνε με τα δικά του, ρωτούσε για τη δική σου ημέρα. Και πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις με τα νέα σου, σε βουτούσε και πηγαίνατε στο κρεβάτι. Κάποτε... Γιατί πλέον, η συζήτηση που κάνετε δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που γινόταν τον πρώτο καιρό.

Το σεξ έχει κι αυτό μειωθεί αισθητά, όπως και οι εκρήξεις χαράς και έρωτα στις οποίες –κάποτε- σε είχε κακομάθει. Δεν αντέχεις άλλο έτσι. Νιώθεις ότι η σχέση σου έχει πάρει έναν πολύ άσχημο και διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ονειρευόσουν για εσάς. Πώς να του πεις ότι νιώθεις παραμελημένη; Πώς να σώσεις τη σχέση σου από την πλήξη και τη ρουτίνα; Πώς να μη γίνετε σαν τα ζευγάρια που κοροϊδεύατε;  Μην αφήνεις αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται. Ήρθε η ώρα να το σώσεις, ή να το τελειώσεις...

Αν αυτή η συμπεριφορά συμβαίνει εδώ και καιρό, πρέπει να του μιλήσεις. Ρώτα τον τι τον απασχολεί, τι είναι αυτό που τον έχει αλλάξει τόσο. Αν θελήσει να σου ανοίξει την καρδιά του και να μιλήσει ειλικρινά, σημαίνει ότι το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος και ότι θέλει να προσπαθήσει να διορθώσει ό,τι διορθώνεται. Αν η συμπεριφορά του είναι περιέργη την τελευταία εβδομάδα, ενώ πριν όλα ήταν μέλι- γάλα μεταξύ σας, κάνε λίγο υπομονή. 

Μπορεί να συμβαίνει κάτι στη δουλειά του που τον προβληματίζει. Πλησίασέ τον και ζήτα του να σου μιλήσει. Πες του ότι είσαι δίπλα του και ότι θέλεις να τον βοηθήσεις. Αν δεις ότι είναι αρνητικός και αν σε αποπάρει, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συζήτηση, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγεις. Εκτός αν θες πρώτα να τον δοκιμάσεις, δείχνοντας κι εσύ αδιαφορία για εκείνον. Ίσως μια διαφορετική στάση από την δική σου πλευρά τον θορυβήσει και τον κάνει να συμμορφωθεί, αν δε θέλει να σε χάσει.

Καμιά φορά, νιώθουμε ότι πνιγόμαστε μέσα στη σχέση μας. Χωρίς συγκεκριμένο λόγο και χωρίς να φταίει απαραίτητα ο άλλος. Έχουμε την ανάγκη για λίγο προσωπικό χώρο και χρόνο. Μπορεί να περνάει κι εκείνος αυτή τη φάση. Σεβάσου το και πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, δώσε του λίγο χρόνο. Άφησέ τον λίγο μόνο του, αν χρειάζεται. Βγες με τις φίλες σου, αντί να μείνεις και σήμερα όλη την ημέρα στο σπίτι μαζί του.

Μια καλή λύση για τα περισσότερα προβλήματα που φέρνει το ζευγάρι κοντά, είναι το σεξ. Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση και σπάσε τον πάγο που έχει δημιουργηθεί τελευταία μεταξύ σας. Η αρχή είναι σημαντική. Άφησε στην άκρη τους εγωισμούς, βγάλε τις αρνητικές σκέψεις από το κεφάλι σου και δες με τα μάτια της καρδιάς σου τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Είναι εκείνος που θέλεις, που αγαπάς, που έχεις κάνει όνειρα μαζί του. Θυμάσαι; Διεκδίκησέ τον πάλι από την αρχή!

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Μην βάλεις τα κλάματα, μην ξεσπάσεις με φωνές. Απέβαλε από το μυαλό σου όλα τα σενάρια που έχεις δημιουργήσει. Ότι σε απατάει, ότι δεν του αρέσεις πια ή ότι σε βαρέθηκε. Μην τον κατακεραυνώσεις με μηνύματα και απανωτά τηλέφωνα για να δεις πού είναι και τι κάνει. Και μην τον ρωτάς συνέχεια «Τι έχεις» και «Τι συμβαίνει» χωρίς να έχεις αποφασίσει να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα μαζί του για όλα όσα σε προβληματίζουν. Με ηρεμία και ψυχραιμία θα τα αντιμετωπίσεις όλα. Προετοίμασε τον εαυτό σου και ξεκίνα από σήμερα...