Απιστία: Όλοι οι μύθοι γύρω από το μεγάλο θέμα

Για να τους καταρρίψεις μια για πάντα.
Απιστία: Όλοι οι μύθοι γύρω από το μεγάλο θέμαΟι άντρες, οι γυναίκες και οι σχέσεις τους έχουν απασχολήσει από απλοϊκά μυαλά μέχρι επιστήμονες. Το θέμα δε της "παρασπονδίας" έχει καλύψει χιλιάδες σελίδες περιοδικών και εκατομμύρια στο διαδίκτυο. Έχεις διαβάσει και ακούσει αναλύσεις επί αναλύσεων, θεωρίες και ιστορίες. 

Τουλάχιστον 6 από αυτά είναι μύθοι. Ιδού.

Αν έστω και μια φορά γίνει απιστία το ζευγάρι δεν μπορεί να είναι πια ευτυχισμένο
Μύθος. Καταρχάς, εξαρτάται από την περίπτωση. Οι άνθρωποι με δυνατούς δεσμούς, μπορούν να "δουλέψουν" αυτό που συνέβη, να συγχωρήσουν, να ανακαλύψουν νέα όρια και συνθήκες. Πολλοί μάλιστα που έχουν ζήσει κάτι τέτοιο, ισχυρίζονται ότι βγήκαν πιο δεμένοι από όλο αυτό. Αρκεί φυσικά να το θέλουν εξίσου και οι δύο.

Δεν υπάρχει κέρατο χωρίς sex
Mύθος. Αν δηλαδή την φιλήσει, αν ανταλλάξει μηνύματα ερωτικά μαζί της, αν τη σκέφτεται την ώρα που ξαπλώνει δίπλα σου, αν κάνει όλα τα υπόλοιπα εκτός από sex, δεν "πιάνεται" ως απιστία;

Το κέρατο έχει να κάνει μόνο με τη σωματική έλξη
Μύθος. Το κέρατο έχει να κάνει και με συναισθήματα. Δεν αποκλείεται ο έρωτας ή η επικοινωνία.

Οι παράλληλες ή εξωσυζυγικές σχέσεις συμβαίνουν όταν η σχέση ή γάμος έχει προβλήματα
Μύθος. Όταν το ζευγάρι δεν μπορεί ή δεν ξέρει να "δουλέψει" παρέα για να λύσει τα προβλήματα αυτά.

Αν κεράτωσε μια φορά, θα το ξανακάνει
Μύθος (αν και συχνά ισχύει). Αλλά άλλο τόσο συχνά, συμβαίνει μια φορά σε μια στιγμή παράξενη κι ίσως αδύναμη και δεν ξανασυμβαίνει. Το έχεις κάνει κι εσύ αυτό.

Το κέρατο γίνεται πάντα με κάποια καλύτερη από τη σύντροφο
Μύθος. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Γιατί σκοπός του συνήθως είναι μια στιγμιαία επιβεβαίωση ή κάλυψη κάποιας ανασφάλειας.