Γιατί πρέπει να κάνεις σχέση έστω μία φορά με κάποιον από άλλη κουλτούρα

Όλα αυτά που έμαθα από προσωπική εμπειρία.
Γιατί πρέπει να κάνεις σχέση έστω μία φορά με κάποιον από άλλη κουλτούρα



Αν και είμαι παιδί από δύο διαφορετικές κουλτούρες πιστεύω πως μακροχρόνια οι μεγάλες διαφορές δεν βγαίνουν θετικά. Ο πατέρας μου γνήσιος Greek lover ερωτεύτηκε τη μητέρα μου, Ολλανδέζα τουρίστρια και έκαναν δύο παιδιά. Εμένα και την αδερφή μου. Όπως και σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις έτσι και η δική μου δεν είχε διαφορετική κατάληξη. Οι γονείς μου χώρισαν. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως έστω και μία φορά πρέπει να κάνεις σχέση με κάποιον από άλλη χώρα γιατί έχει πολλά οφέλη!

 

► Πρώτα απ' όλα το φαγητό! Όλες οι χώρες έχουν να σου προσφέρουν φαγητά που δεν γνώριζες και μπορείς να λατρέψεις. Για παράδειγμα εγώ έμαθα στον φίλο μου τις Ολλανδικές τηγανιτές πατάτες με μαγιονέζα και κροκέτες από κρέας. Ακούγεται ξενέρωτο αλλά αν δεις πως λάμπουν τα μάτια του όταν του μιλάς για αυτό το φαγητό θα αλλάξεις γνώμη.

► Γιατί να μην μάθεις και μια ξένη γλώσσα; Ίσως να μην την μάθεις ποτέ τέλεια αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί. Το καλό είναι πως εκείνος μπορεί να σου κάνει μαθήματα δωρεάν!

► Θα ταξιδέψεις στην χώρα του. Θα μου πεις τώρα πως αυτό μπορείς να το κάνεις και χωρίς εκείνον. Κι όμως, αυτά που χάνεις όταν δεν είσαι με κάποιον που γνωρίζει τη χώρα που βρίσκεσαι είναι πολύ πιο ωραία από όλα τα τουριστικά μέρη που θα έβλεπες αλλιώς.

► Φυσικά θα ανοίξει και το μυαλό σου. Όσο πιο πολύ μιλάς με ανθρώπους εκτός του κύκλου που έχεις μεγαλώσει, όσο πιο πολύ ταξιδεύεις θα μάθεις καινούργιες παραδόσεις, συνήθειες, θα γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα και θα τον βελτιώσεις.

► Τέλος, κάθε μέρα θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα γιατί θα έχετε κάθε μέρα και από κάτι διαφορετικό να πείτε. Είναι πολύ δύσκολο να βαρεθείς με κάποιον εκτός του comfort zone σου.

 

Και αν τον βαρέθηκες δες εδώ πώς θα χωρίσεις σαν κυρία!