Λες κι εσύ ότι είσαι κατά του γάμου;

Αυτά τα παραδείγματα ορκισμένων κατά του γάμου γυναικών, θα σε πείσουν να μη λες μεγάλα λόγια...
Λες κι εσύ ότι είσαι κατά του γάμου;



Δεν είσαι από εκείνες που ονειρεύονται να δουν τον εαυτό τους μέσα σε άσπρο νυφικό. Ο γάμος για εσένα, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «πανηγυράκι», όπως συνηθίζεις να τον παρομοιάζεις και μια αφορμή για να μαζευτούν όλοι οι χαμένοι συγγενείς και φίλοι και να γιορτάσετε τη χαρά σου. Γι’ αυτό, για σένα δεν είναι στόχος ζωής να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με τον καλό σου. Θεωρείς τη διαδικασία αυτή περιττή και ανούσια. Στη ζωή, ποτέ μη λες ποτέ! Πόσες φορές έκανες πράγματα που ορκιζόσουν ότι δεν θα έκανες ποτέ μιας και «δεν είναι αυτά για εσένα»; Πόσες φορές διέψευσες τον ίδιο σου τον εαυτό;

Παρακάτω θα διαβάσεις δηλώσεις τριών, κάποτε ορκισμένων, κατά του γάμου γυναικών που τελικά ντύθηκαν νυφούλες και το χάρηκαν κιόλας!

Ιωάννα, 39 ετών: «Πάντα είχα προτεραιότητα την καριέρα μου, την οποία μέχρι και σήμερα θεωρώ το πιο σημαντικό στη ζωή μου, μαζί με την οικογένειά μου. Θεωρούσα, ότι με το γάμο, η δουλειά μου θα πήγαινε πίσω και δεν θα κατάφερνα να γίνω τόσο επιτυχημένη στον τομέα μου, όσο ονειρευόμουν και στόχευα. Ήθελα να είμαι απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά μου, γι’ αυτό και για μένα ο γάμος ήταν κάτι που ούτε καν σκεφτόμουν. Επίσης, πάντα λάτρευα την ανεξαρτησία μου και την ελευθερία μου. Πίστευα ότι μέσα στο γάμο, όλα αυτά θα τα χάσω ξαφνικά. Γι’ αυτό και ποτέ δεν έκανα εύκολα σχέσεις και οι περισσότερες, δεν κρατούσαν περισσότερο απο 2 ή 3 χρόνια. Όλες έληγαν για τον ίδιο λόγο: τους παραμελούσα και προτιμούσα τη δουλειά μου. Και δεν είχαν άδικο. Μέχρι που γνώρισα εκείνον! Τον άντρα μου. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωθα την ανάγκη να βρίσκω χρόνο για να τον δω. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ένιωσα ότι επικοινωνώ, ότι με καταλαβαίνει και ότι ο χρόνος μαζί του περνάει πάντα ευχάριστα. Είναι κι εκείνος εργασιομανής, ίσως γι’ αυτό καταλαβαίνει τη δική μου μανία με τη δουλειά μου και ποτέ δεν με έχει πιέσει. Όταν μου έκανε πρόταση γάμου, αφού συμπληρώσαμε 1 χρόνο σχέσης, απόρησα και η ίδια με τον εαυτό μου που δεν το σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο πρν πω το «Ναι». Η χημεία που είχαμε από την αρχή της γνωριμίας μας, αλλά και ο τρόπος που με δέχτηκε όπως ακριβώς είμαι, με κέρδισαν σε εκείνον από νωρίς. Πλέον έχουμε και έναν πανέμορφο γιο, ενώ ακόμα συνδυάζω όλα όσα μου αρέσουν με την υπέροχη οικογένειά μου. Δεν έχασα λεπτό την ανεξαρτησία μου και δε μου ζητήθηκε ποτέ να βάλω τη δουλειά μου σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε 8 χρόνια παντρεμένοι και πολύ ευτυχισμένοι».

Δήμητρα, 56 ετών: «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη γυναίκα που να αρνείται τόσο έντονα να δεσμευτεί, όσο εγώ. Μέχρι και τα 47 μου χρόνια ήθελα να ζω μόνο για εμένα, να περνάω καλά, να είμαι ανεξάρτητη και να μην έχω κανέναν και τίποτα πάνω από το κεφάλι μου. Έχω κάνει διάφορες σχέσεις και πάντα χώριζα όταν μου ζητούσαν οικογένεια. Δεν ήμουν άνθρωπος της οικογένειας. Δεν ήθελα το γάμο. Όσο το δέχονταν αυτό οι σύντροφοί μου, όλα καλά. Όταν με πίεζαν για κάτι παραπάνω, έφευγα. Μέχρι που γνώρισα τον άντρα μου. Σε εκείνον είδα πράγματα που ποτέ δεν είχα βρει στους προηγούμενους άντρες της ζωής μου. Έχει όλα όσα ζητούσα. Σε κάθε έναν από τους άντρες που είχα στο παρελθόν, έβρισκα και από κάτι θετικό που με γοήτευε. Εκείνος, τα έχει όλα αυτά μαζί. Παντρευτήκαμε το προηγούμενο καλοκαίρι. Ναι! Ντύθηκα νυφούλα στα 55 μου! Πολλοί μας κατηγόρησαν γι’ αυτό, αλλά ο έρωτας δεν έχει ηλικία! Αυτό που με νοιάζει, είναι ότι και οι δυο είμαστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ».

Βίκυ, 32 ετών: «Πάντα κορόιδευα τις φίλες μου που μιλούσαν και ονειρεύονταν το γάμο τους, το νυφικό τους, τις μπουμπουνιέρες και τα παρανυφάκια. Τόσο ρομάντζο ποτέ δεν το άντεχα και πάντοτε τους έλεγα ότι κάνουν σαν χαζές και ότι ο γάμος είναι μια ανοησία και τσάμπα λεφτά. Παντρεύτηκα πρώτη από όλες μου τις φίλες και έχω ήδη ένα παιδάκι. Ποτέ δεν ξέρεις πώς έρχονται κάποια πράγματα στη ζωή σου και τελικά πιστεύω ότι σε θέματα που έχουν να κάνουν και με έναν άλλον άνθρωπο, δεν πρέπει ποτέ να είσαι απόλυτη. Το διαζύγιο των γονιών μου στην εφηβεία μου, με είχε στιγματίσει αρκετά και με έκανε να αναθεωρήσω για τους αιώνιους όρκους αγάπης. Από τότε έλεγα πως εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να παντρευτώ ποτέ! Αλλά από τότε που γνώρισα εκείνον, όλα άλλαξαν. Στην αγάπη, δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτος. Ο γάμος μου, ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου, μαζί με τη γέννηση της κορούλας μας». 

Θέλεις να μάθεις τι είσαι για εκείνον; Δες ΕΔΩ τι διακρίνει τη γυναίκα της ζωής του, από μια απλή του σχέση!