Όλη η παρέα σου είναι σε σχέση κι εσύ single;

Τι να κάνεις για να μείνεις cool (και να μην κρατάς το φανάρι).
Όλη η παρέα σου είναι σε σχέση κι εσύ single;Αυτό πάλι πώς γίνεται να συμβαίνει συνέχεια; Κάθε φορά που οι φίλες σου είναι σε σχέση, εσύ να είσαι single! Ποτέ αυτό το timing για το οποίο γίνεται πάντοτε λόγος, να μην λειτουργεί υπέρ σας! Αναγκαστικά, κάθε φορά που κανονίζετε μια έξοδο, εκείνες έρχονται με τα αγόρια τους κι εσύ με την υπέροχη τσαντούλα σου. Εκείνοι αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα κι εσύ αγκαλιά με το ποτάκι σου, φιλάς το καλαμάκι σου και σκέφτεσαι «Πόσο χαίρομαι γι’ αυτούς, αλλά τι κάνω εδώ»;

Είναι κι εκείνοι οι φίλοι που κάνουν μακροπρόθεσμα και μεγάλα σχέδια για το μέλλον τους, προγραμματίζουν να συγκατοικήσουν ή και να επισημοποιήσουν τη σχέση τους κι εσύ ακόμα νιώθεις ότι δεν έχεις κάνει μια σχέση της προκοπής. Πού να τολμήσεις να σκεφτείς να ανοίξεις σπιτικό και να ονειρευτείς με κάποιον γάμο και οικογένεια; Πριν φρικάρεις και αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι φταίει που δεν έχεις ακόμα μια σοβαρή σχέση, σκέψου πώς είναι η δική σου καθημερινότητα, που σίγουρα διαφέρει κατά πολύ από των δεσμευμένων φίλων σου.

Αρχικά, δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου να σε ελέγχει. Δε χρειάζεται να δίνεις αναφορά τι ώρα βγαίνεις, πού θα πας, με ποιον θα είσαι και τι φοράς. Νομίζεις πως οι φίλες σου δεν έχουν τέτοια θέματα στις σχέσεις τους; Νομίζεις πως δεν τους λείπει ορισμένες φορές οι girly βραδιες που διοργανώνατε είτε στο σπίτι, είτε κάνοντας κάποια έξοδο για να φλερτάρετε; Όλα αυτά έχουν τη χάρη τους και όσο έχεις την ελευθερία σου, καλό είναι να τα ζήσεις. Όχι ότι το να είσαι σε μια σχέση σημαίνει σκλαβιά και απομόνωση. Αλίμονο! Αλλά όσο και να το κάνεις αλλάζουν οι προτεραιότητές σου, αλλάζουν και οι συνήθειες που είχες, καθώς και ο τρόπος που επιλέγεις να περάσεις τον ελεύθερό σου χρόνο.

Επιπλέον, έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να αφιερωθείς στη δουλειά σου και σε πράγματα που σου αρέσουν να κάνεις. Θέλεις να κάνεις γυμναστήριο, να γραφτείς σε μια σχολή χορού, να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα; Ό,τι έχεις στο μυαλό σου εδώ και καιρό, είναι ευκαιρία τώρα να το κάνεις πραγματικότητα. Μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις φίλες σου, γιατί θα δημιουργήσεις προβλήματα και έγνοιες στο κεφάλι σου, που δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε απασχολούν.

Μη βιαστείς να δεσμευτείς, μόνο και μόνο για να έχεις μια σχέση και να ταιριάζεις καλύτερα στην παρέα σου. Να είσαι σίγουρη ότι ο έρωτας θα σε βρει όταν δεν θα το περιμένεις. Έτσι ξαφνικά και απροειδοποίητα συμβαίνουν τα πιο όμορφα, άκου με που σου λέω! Όσο το κυνηγάς, όσο πιο απελπισμένη είσαι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει κάτι καλό στη ζωή σου, γιατί μειώνεις τα στάνταρ σου και δεν κάνεις σωστές επιλογές. Δεν διαλέγεις εκείνον που πραγματικά σου κάνει και σου ταιριάζει, αλλά εκείνον που θα είναι διαθέσιμος για σχέση. Μια τέτοια κατάσταση ξεκινάει λάθος από την αρχή και γρήγορα θα τελειώσει, κάνοντάς σε να νιώθεις περισσότερο απογοητευμένη με τους άντρες, τις σχέσεις, ίσως και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Βγες έξω, γνώρισε κόσμο, διασκέδασε και γέλα. Είσαι μια όμορφη, ελεύθερη και χαρούμενη γυναίκα και αν αυτό το βγάζεις προς τα έξω, πολλοί θα θέλουν να βρεθούν δίπλα σου, να είσαι σίγουρη! Το παν είναι να είσαι καλά μέσα σου και να νιώθεις γεμάτη κι ευτυχισμένη με τη ζωή σου. Η θετική ενέργεια που έχεις είναι εμφανής στους γύρω σου και γίνεσαι πόλος έλξης για διάφορους ανθρώπους, μέσα στους οποίους μπορεί να είναι κι εκείνος. Αυτός που ψάχνεις. Γι’ αυτό επικεντρώσου στο τώρα, ζήσε στο παρόν, διασκέδασε κάθε στιγμή και άφησε το μέλλον να έρθει όπως είναι να έρθει. Μπορεί να φέρει πολύ καλύτερα πράγματα, συναισθήματα και ανθρώπους από αυτά που έχεις μέχρι τώρα φανταστεί κάτι βράδια που ξαπλώνεις μόνη στο κρεβάτι σου και σου λείπει μια αγκαλιά...

Τι διακρίνει τη γυναίκα της ζωής του από μια απλή του σχέση; Εδώ θα βρεις την απάντηση.