Βάλε τέλος στους καθημερινούς τσακωμούς σας!

Με αυτούς τους τρόπους...
Βάλε τέλος στους καθημερινούς τσακωμούς σας!



Τις ημέρες που είστε ήρεμοι κι ευδιάθετοι περνάτε τέλεια. Νιώθεις ότι έχετε την πιο ευτυχισμένη και ιδανική σχέση και ότι έχεις βρει τον καλύτερο σύντροφο. Είναι όμως κι εκείνες οι ημέρες που λες και μεταμορφώνεστε ξαφνικά σε κάτι άλλο. Ξεκινούν οι τσακωμοί που απεχθάνεσαι, μέσα στους οποίους χάνετε την ψυχραιμία σας και τον εαυτό σας και προκαλείτε μεγάλο κακό στη σχέση σας. Τελικα, αφού ηρεμήσετε, συνειδητοποιείτε για άλλη μια φορά ότι επιτρέψατε σε κάτι ασήμαντο να σας προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και θυμό. Πριν η κατάσταση αυτή γίνει μια κακιά συνήθεια και προτού οι τσακωμοί σας γίνουν πιο συχνοί και έντονοι από ό,τι είναι τώρα, καλό θα ήταν να λάβεις δραστικά μέτρα και να δώσεις ένα τέλος στο τεταμένο αυτό κλίμα που υπάρχει τελευταία στη σχέση σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε κατευθύνουν σωστά:

#1 Σταμάτα να ανακαλείς το παρελθόν, με τον οποιδήποτε τρόπο. Είτε το κάνεις μόνη σου σιωπηλά, είτε ξεφουρνίζεις πράγματα για τον πρώην σου και σε εκείνον, άθελά σου και επηρεασμένη από το θυμό και τα νεύρα σου. Το παρελθόν, μόνο κακό μπορεί να σου κάνει, γιατί σε τοποθετεί συναισθηματικά σε μια κατάσταση από την οποία επέλεξες, για τον όποιο λόγο, να δραπετεύσεις. Σε μπερδεύει και σε βάζει σε μια διαδικασία ανούσιας σύγκρισης που τελικά χαλάει την ψυχολογία σου, αλλά και τη σχέση σου. Κοίτα το τώρα, στο οποίο υπάρχετε μόνο εσύ και αυτός και κανένα άλλο πρόσωπο που ΚΑΠΟΤΕ υπήρξε στη ζωή σας. Μη βάζετε τρίτους στη σχέση σας και μην επιτρέπετε στο παρελθόν, που έγινε παρελθόν επειδή το επιλέξατε, να καταστρέψει την ευτυχία του σήμερα.

#2 Όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, να το συζητάτε και να το λύνετε εκείνη τη στιγμή. Μην το αφήνετε να σας πνίγει και μην το κουβαλήσετε μαζί σας στο κρεβάτι. Όλα τα πράγματα λύνονται αν τα προσεγγίσεις σωστά και αν έχεις τη θέληση και την υπομονή να τα αντιμετωπίσεις. Πάρε μια βαθιά αναπνοή, σκέψου για λίγο το πρόβλημα, αναγνώρισε την ευθύνη που έχεις στην όποια παρεξήγηση και συζήτησε μαζί του τις σκέψεις σου με ήρεμο τρόπο.

#3 Μάθε να δέχεσαι τον άνθρωπό σου όπως ακριβώς είναι. Αγάπησε τα κουσούρια και τα ελαττώματά του και δέξου ότι δεν είναι τέλειος. Βρες τον σωστό τρόπο να τον χειρίζεσαι, τα κουμπιά του. Απόβαλε επιτέλους την εικόνα αυτή του ιδανικού άντρα που έχεις στο κεφάλι σου και μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις. Άλλωστε, το τέλειο (αν υπάρχει) μπορεί να είναι εντυπωσιακό, αλλά γρήγορα γίνεται βαρετό.

#4 Αν τσακώνεστε συχνά, προσπαθήστε να βρείτε την πηγή των τσακωμών σας. Τι είναι αυτό που δημιουργεί ένταση στη σχέση σας; Μόλις το ανακαλύψετε, θα καταφέρετε να το αντιμετωπίσετε κιόλας. Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει ειλικρινή συζήτηση με τον άνθρωπό σου και πάνω από όλα αγάπη και θέληση να διορθώσετε τη σχέση σας. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο στην πράξη, αλλά είναι μόνο μια απόφαση. Άπαξ και αποφασίσεις να βρεις την άκρη του νήματος, θα τη βρεις. Κι αν δεν τη βρεις μαζί του, θα τη βρεις αλλιώς...

#5 Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν και τα λάθη σου. Και να ζητάς «συγνώμη» όταν φταις. Ο σύντροφός σου θα εκτιμήσει και θα σεβαστεί την στάση σου και τον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα που προέκυψε και θα μιμηθεί κι εκείνος το δικό σου παράδειγμα. Κάπως έτσι οι τσακωμοί σβήνουν και το ζευγάρι καταλήγει αγκαλιά.

#6 Σταμάτα να λες «Ναι, αλλά...» και «Αν...». Κάθε φράση στους τσακωμούς σας ξεκινάει με αυτές τις λέξεις, οι οποίες ανάβουν περισσότερο τα αίματα και τελικά στο αρχικό πρόβλημα, προστίθονται και τόσα ακόμα. Μην ξεφεύγεις από το θέμα και μάθε να βάζεις και καμια τελεία. Θα δεις ότι οι τσακωμοί σας δεν θα κρατούν πια τόσο πολύ.

#7 Κάθε φορά που νευριάζετε ο ένας με τον άλλον, προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας τις καλύτερες στιγμές σας και τις πιο τρυφερές. Με μιας θα μαλακώσετε και οι δύο και θα χειριστείτε με πολύ διαφορετικό και με πιο ήρεμο τρόπο την όποια παρεξήγηση.

#8 Γιατί να αλλοιώνεις τον χαρακτήρα σου και γιατί να γίνεσαι τόσο σπαστική; Και γιατί να ρισκάρεις να τον χάσεις με αυτή σου τη συμπεριφορά, με τις εμμονές και τη ζήλια σου, χωρίς λόγο; Αυτά να σκέφτεσαι την επόμενη φορά που πάει να σε πιάσει το γνωστό παραλήρημα, το οποίο δεν οδηγεί πουθενά.

#9 Προσπάθησε κάθε φορά να μπαίνεις και στη δική του θέση και να κοιτάς το θέμα που έχει προκύψει και από τη δική του σκοπιά. Αν καταφέρεις να υιοθετήσεις μια τέτοια στάση, θα δεις ότι θα είσαι πιο δίκαιη και τελικά οι τσακωμοί σας δεν θα καταλήγουν σε μεγάλο καβγά, που σας κάνει να κοιμάστε με γυρισμένες τις πλάτες το βράδυ.

#10 Μην ανακατεύεις την οικογένειά του, τους φίλους του ή οποιονδήποτε άλλο στους τσακωμούς σας. Και μη λες άσχημα πράγματα πάνω στα νεύρα σου για τους κοντινούς του ανθρώπους. Αυτές οι κουβέντες μένουν και θα επηρεάσουν τον σύντροφό σου και τη σχέση σας.

Αν είσαι σε μια σχέση που σε γεμίζει, αν μαζί του έχεις σκεφτεί το μέλλον σου και αν τον αγαπάς και σε αγαπάει, είναι κρίμα να επιτρέψετε σε τσακωμούς που προέρχονται από ανούσια πράγματα να καταστρέφουν τη σχέση σας. Είναι στο χέρι σας να βάλετε ένα τέλος στις παρεξηγήσεις αυτές και να βρείτε τον τρόπο να λύνετε ουσιαστικά ό,τι προκύπτει, με συζήτηση και αλληλοκατανόηση, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να ασχοληθείτε με το ίδιο ζήτημα ξανά.Κάνε την αρχή εσύ!

Νιώθεις ότι σε παραμελεί; Ήρθε η ώρα για μια ειλικρινή συζήτηση...