Τελικά υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας;

Και άλλα 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την αγάπη...
Τελικά υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας;Είτε είσαι σε σχέση, είτε solo, ή ακόμα και κάτι ενδιάμεσο, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ, την αγάπη και τις σχέσεις. Από το πώς το σεξ κάνει καλό στην υγεία σου, μέχρι το πώς θα αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό, πώς να φλερτάρεις και πώς να δείχνεις ελκυστική στους γύρω σου. Και τελικά, υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθεις παρακάτω, για να γίνεις master στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις και τους έρωτες.

1# Αν είσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, κάνεις τεράστιο καλό στην υγεία σου. Αν όμως δεν περνάς καλά στη σχέση σου, αν νιώθεις ότι πιέζεσαι, αν είσαι μονίνως καταθλιπτική και στεναχωρημένη, επηρεάζεις αρνητικά και την υγεία σου. Διότι αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών νοσημάτων, μπορεί να πάθεις κατάθλιψη και το ανοσοποιητικό σου σύστημα ασθενεί.

2# Έρευνες έχουν δείξει πως αν απατήσεις τον νυν με τον πρώην, υπάρχουν 44% πιθανότητες να επιστρέψεις στην παλιά σου σχέση. Και όχι, δεν ισχύει ότι η απιστία κάνει καλό στη σχέση σου. Γιατί μπορεί στην αρχή να νιώσεις τύψεις και να πέσεις και πάλι με τα μούτρα στον σύντροφό σου, αλλά γρήγορα θα σου περάσει και θα θελήσεις να το ξανακάνεις.

3# Επιστήμονες λένε ότι ο πόνος του χωρισμού είναι εξαιρετικά οξύς, τόσο που μοιάζει με έναν φυσικό, σωματικό πόνο. Ίσως γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τη φράση «Μου ράγισε την καρδιά». Γιατί ο πόνος που νιώθουμε όταν χάσουμε το άλλο μας μισό, είναι τόσο έντονος, λες και κάτι όντως έσπασε μέσα μας κυριολεκτικά, όχι μόνο μεταφορικά. Τελικά, ο χωρισμός πονάει στην κυριολεξία!

4# Έρευνες έχουν δείξει ότι αρκούν 3 λεπτά για να αποφασίσεις αν σου αρέσει κάποιος. Και δεν εννοούμε εμφανισιακά, αλλά να σε αγγίξει πιο ουσιαστικά, πιο βαθιά. Επομένως, δεν ξέρω αν γίνεται να υπάρξει έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά με τη δεύτερη, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες. Πάντως, ορισμένες έρευνες λένε ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν κεραυνοβόλα, ενώ στις γυναίκες οι πιθανότητες αυτές μειώνονται. Πάντως, από τις ίδιεες έρευνες προκύπτει ότι δύσκολα ένας κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να καταλήξει σε μια σχέση ζωής. Για την ακρίβεια, μόνο των 10% των σχέσεων που ξεκίνησαν με την πρώτη ματιά, κατέληξαν σε γάμο. 

5# Τελικά η απιστία είναι στη φύση ορισμένων ανθρώπων. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος εγκλωβίζεται και νιώθει ότι δεν του αρκεί μία μόνο αγκαλιά και αλλάζει συνεχώς παρέα, το πιο πιθανό είναι να το κάνει για πάντα. Όσο και να θες να το πιστεύεις, κανείς δεν αλλάζει  αυτή του τη συνήθεια. Επίσης, το ότι οι γυναίκες είναι μονογαμικές, είναι ένα τεράστιο ψέμα! Η μονογαμία μπορεί να είναι προνόμιο και των ανδρών και αντίστοιχα, υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να είναι πιστές σε έναν σύντροφο. Επομένως, όλα είναι θέμα χαρακτήρα. Το φύλο στην περίπτωση αυτή, δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

6# Το πώς φερόμαστε στη σχέση μας, αλλά και ο τρόπος που σκεφτόμαστε γι’ αυτή, εξαρτάται από 3 παράγοντες: πώς ήταν η παιδική μας ηλικία, ο τρόπος που μας φέρεται ο σύντροφός μας και κατά πόσο μας καταλαβαίνει και τέλος, πόσο ελέυθεροι νιώθουμε στη σχέση μας. Τελικά, καταλήγουμε σε αυτά που πρέπει να ζητάμε όλοι από μία σχέση: Ειλικρίνια, κατανόηση, επικοινωνία και χώρο/ ελευθερία.

7# Τελικά λες να υπάρχει αυτό ο μαγνήτης που λέμε πολλές φορές ότι έχουμε, όταν κάνουμε συνεχόμενες λάθος επιλογές συντρόφων; Μαγνήτης μπορεί να μην υπάρχει, αλλα έρευνες δείχνουν ότι αυτό που μας ελκύει περισσότερο και οι πιο ωραίοι άντρες, τελικά αποδεικνύονται «λίγοι» μπροστά στις προσδοκίες που μας δημιουργούν. Θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ γενική αυτή η θέση και ενδεχομένως άδικη για τους αντικειμενικά όμορφους ανθρώπους, αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι να μην κρίνεις μόνο από την εξωτερική εμφάνιση πριν γνωρίσεις τι γίνεται και μέσα του.

Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τον εαυτό σου ή για εκείνον; Κάνε το τεστ!