Ψάχνεις τον έρωτα της ζωής σου; Οδηγός αναζήτησης (κι όμως πιάνει)!

Είναι κάπου εκεί έξω και υπάρχει τρόπος να τον μαγνητίσεις...
Ψάχνεις τον έρωτα της ζωής σου; Οδηγός αναζήτησης (κι όμως πιάνει)!



Πόσες ατελείωτες συζητήσεις και αναλύσεις έχουμε κάνει με φίλους και γνωστούς για το κεφάλαιο «Σχέσεις»! Είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης στην παρέα. Σίγουρα έχεις αναλύσει άπειρες φορές με τις φίλες σου τον ιδανικό έρωτα και πώς θα είσαι σίγουρη ότι θα τον διακρίνεις. Γιατί ορισμένες φορές, περνάει από μπροστά μας και δεν τον βλέπουμε, επειδή είμαστε κολλημένες με τον πλέον ακατάλληλο (ως συνήθως) άνθρωπο για σχέση, ή έστω για τις δικές μας ανάγκες. Τελικά, μετά από τόσες και τόσες συζητήσεις, ακόμα το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Εδώ είμαστε εμείς για να δώσουμε απαντήσεις! Γιατί ψάξαμε και βρήκαμε τι πρέπει να κάνεις για να βρεις τον πραγματικό έρωτα. Εκείνον για τον οποίο συζητάς με τις φίλες σου, εκείνον για τον οποίο χωρίζεις, επειδή με γνώμονα εκείνον κρίνεις ότι οι σημερινές επιλογές σου, όσο αφορά τις σχέσεις, είναι λανθασμένες, εκείνον τον οποίο ονειρεύεσαι και καρτερείς. Ok, μπορεί να μην έρθει πάνω σε άσπρο άλογο, αλλά θα έρθει... Μέχρι τότε, δες τι πρέπει να κάνεις εσύ:

#1 Σταμάτα να ψάχνεις το τέλειο. Είναι καλό να έχεις ορισμένα standards αλλά μην είσαι κολλημένη σε αυτά, απορρίπτοντας ο,τιδήποτε έρχεται στη ζωή σου. Γιατί κάπως έτσι μπορεί να διώξεις μακριά και μια πραγματικά καλή περίπτωση για εσένα. Οι άνθρωποι δεν είναι προϊόντα. Και προσοχή! Σταμάτα πια να κρίνεις τους άλλους από την εξωτερική τους εμφάνιση. Αξίζει να δώσεις λίγο χρόνο να ανακαλύψεις και το μέσα τους.

#2 Μην επηρεάζεσαι από τις απαιτήσεις τρίτων, ακόμα και της ίδιας της κοινωνίας. Καμια φορά σε επηρεάζουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δεν είναι απαραίτητο ο ιδανικός άντρας για να κάνεις οικογένεια και να ζήσετε μαζί μια ευτυχισμένη ζωή, να είναι δικηγόρος ή γιατρός. Το θέμα είναι να είσαι εσύ ευτυχισμένη. Μην πέσεις στην παγίδα να κάνεις επιλογές για να ικανοποιήσεις τους γονείς σου, ή για να σε αποθεώνουν οι φίλοι και οι γνωστοί. Αν λειτουργείς κάπως έτσι, δε θα βρεις ποτέ την πραγματική αγάπη.

#3 Μην πανικοβάλλεσαι που ακόμα δεν έχεις βρει το άλλο σου μισό. Ακόμα κι αν είσαι σε ηλικία που ο οικογενειακός σου κύκλος έχεις αρχίσει να κάνει την ενοχλητική ερώτηση «Εσύ πότε θα βρεις κάποιον να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια». Αυτό το άγχος μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Περίμενε, μέχρι να βρεις αυτό που σου αξίζει και μην καταδικάσεις τη ζωή σου, επειδή νιώθεις την πίεση και το άγχος να ικανοποιήσεις τους δικούς σου.

#4 Μην ακολουθείς κανόνες. «Να του τηλεφωνησω ή να περιμένω από εκείνον;», «Να πάω σπίτι του ή θα με πει εύκολη»; Να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου.

#5 Μην ψάχνεις κάποιον για να βολευτείς ή για να μην είσαι μόνη σου. Όσο πιο καλά τα έχεις με τον εαυτό σου και όσο περισσότερο απολαμβάνεις την ανεξαρτησία σου, τόσο πιο ελκυστική φαίνεσαι και στους άλλους. Στους άντρες αρέσουν οι δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες.

#6 Μην απαιτείς από τον σύντροφό σου να είναι και φίλος και πατέρας σου και εκείνος που θα σε στηρίζει οικονομικά. Κοινώς, μην τα περιμένεις όλα από εκείνον.  Άφησέ τον να είναι ο εαυτός του. Μόνο έτσι θα καταλάβεις αν είναι αυτός που πραγματικά θέλεις δίπλα σου. Ο σύντροφός σου μπορεί να είναι όλα αυτά και πρέπει, αλλά δεν γίνεται να τα κάνει όλα μαζί. Μην έχεις λοιπόν υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις.

#7 Κατέβα από το ροζ συννεφάκι που ζεις και έλα στην πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς, διαφέρει από τις ταινίες μελό που βλέπεις. Μπορεί να μην σου ανοίγει την πόρτα κάθε φορά για να περάσεις πρώτη, ή να μη σου τραβάει την καρέκλα στο εστιατόριο, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ειναι καλός. Στην τελική αν αυτές οι κινήσεις είναι σημαντικές για εσένα, συζήτησέ το μαζί του.

#8 Σταμάτα να έχεις στο μυαλό σου μόνο το σεξ. Γιατί αν ψάχνεις τον έρωτα της ζωής σου, εκείνον με τον οποίο θέλεις να δημιουργήσεις οικογένεια, πρέπει να αρχίσεις να σκεφτεσαι και να προετοιμάζεις τον εαυτό σου και για άλλα πράγματα.

Ο έρωτας της ζωής σου δεν θα έρθει  καλπάζοντας σε άσπρο άλογο, ούτε θα είναι ο πιο όμορφος της γης, αλλά στα δικά σου μάτια θα είναι. Μην περιμένεις λοιπόν τον τέλειο, γιατί στην ηλικία σου θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν υπάρχει. Ψάξε εκείνον που θα σε κάνει να γελάς, εκείνον που θέλεις να βλέπεις δίπλα σου κάθε πρωί όταν ανοίγεις τα μάτια σου και κάθε βράδυ να κοιμηθείς στην αγκαλιά του. Εκείνον που όταν έρθει, θα καταλάβεις ότι φτιάχτηκε μόνο για εσένα. Τελικά αυτό δεν είναι το τέλειο;

Τι θα έκανες αν γινόσουν άντρας για μία ημέρα; Δες τι μας απάντησαν 6 γυναίκες ΕΔΩ.