Sex και σχέσεις: Τα σημάδια ότι σε έχει βαρεθεί

Όχι, δεν είναι ιδέα σου!
Sex και σχέσεις: Τα σημάδια ότι σε έχει βαρεθεί



Καμιά φορά τα σημάδια είναι τόσο εμφανή, που δε χωράει αμφιβολία ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για εσένα κι εσύ αρνείσαι να τα δεις. Δε θέλεις να πιστέψεις το αυτονόητο: δεν σε θέλει πια! Σε βαρέθηκε! Άσχημο, στενάχωρο, άδικο, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Καλύτερα όμως να προετοιμάσεις τον εαυτό σου αν όντως συμβαίνει, παρά να εθελοτυφλείς και να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και ακόμα χειρότερα, να επιτρέπεις και σε εκείνον να σε κοροϊδεύει.

#1 Αν δεν σου τηλεφωνεί πια και μιλάτε μόνο όταν τον καλείς εσύ και όποτε απαντήσει στην κλήση σου, προφανώς δεν είσαι στο μυαλό του. Και όταν παύεις να απασχολείς το μυαλό ενός άντρα, πρέπει να αρχίζεις να ανησυχείς. Γιατί ως γνωστόν, όλα από εκεί ξεκινούν. Αν δεν νιώθει την ανάγκη να σε ακούσει, να σου μιλήσει, να δει τι κάνεις και να μάθει νέα σου, τότε απλά δεν ενδιαφέρεται πια.

#2 Δεν κανονίζει πια πράγματα για να κάνετε οι δυο σας. Κάποτε οργάνωνε διήμερη απόδραση το Σαββατοκύριακο ή έκλεινε τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο για να πάτε για φαγητό. Πλέον, δεν ενδιαφέρεται καν να προγραμματίσει κάτι, ή έστω να σκεφτεί μια έξοδο για να κάνετε οι δυο σας. Το μόνο που κάνετε είναι να μένετε σπίτι, άντε και να πηγαίνετε σε κανένα φίλο αραιά και που.

#3 Σε στήνει στα ραντεβού, αργεί πολύ να έρθει, χωρίς να σε ειδοποιήσει, ή τελικά στο ακυρώνει την τελευταία στιγμή. Αυτή η αδιάφορη και αγενέστατη συμπεριφορά του, δείχνει ότι του έχει τελειώσει όλο αυτό που κάποτε είχε μέσα του για εσένα. Κανένας άντρας δεν στήνει μια κοπέλα, η οποία τον ενδιαφέρει.

#4 Δεν είναι πια τρυφερός. Δεν σε χαϊδεύει, δεν σε αγκαλιάζει συχνά και δεν σε φιλάει τόσο και με τον ίδιο τρόπο που σε φιλούσε στις αρχές. Αν βέβαια ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα τρυφερός, τότε ίσως να μην αποτελεί λόγο ανησυχίας, αλλά αν παρατηρείς μια ξαφνική αλλαγή, τότε κάτι δεν πάει καλά.

#5 Το σεξ έχει αραιώσει πολύ. Δε δείχνει να του λείπει ιδιαίτερα. Το κρεβάτι πια για εκείνον, είναι μόνο για ύπνο. Νιώθεις ότι η ερωτική σας ζωή έχει παγώσει και δε δείχνει να τον συγκινεί ιδιαίτερα. Αν χαθεί αυτό το κομμάτι στη σχέση σας, γρήγορα θα χαθούν και τα άλλα.

#6 Δεν παρατηρεί τις αλλαγές επάνω σου. Έχεις χάσει 10 κιλά από τη στεναχώρια σου, ή επειδή ήθελες να αδυνατίσεις για να τον κάνεις να σε προσέξει και να του αρέσεις περισσότερο, αλλά εκείνος δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Δεν προσέχει ποτέ την αλλαγή στα μαλλιά σου, ή τα καινούρια εσώρουχα που αγόρασες μόνο για εκείνον, γιατί απλά δεν σου ρίχνει πια ούτε μια ματιά όταν γδύνεσαι. Νιώθεις σαν να μη σου δίνει καμιά απολύτως σημασία. Μήπως να την αναζητήσεις αλλού;

#7  Γίνεται συχνά απότομος μαζί σου, έχει συνεχώς νεύρα και τον ενοχλούν τα πάντα. Αυτό συμβαίνει όταν δεν περνάς πια καλά στη σχέση σου. Εννοείται ότι δεν ζητάει ποτέ συγνώμη για την παράλογη συμπεριφορά του. Αυτή η ένταση που εκδηλώνεται με αυτόν τον άσχημο τρόπο, προκύπτει από την διαπίστωση ότι δεν τον ενδιαφέρεις πια και δεν τον γεμίζει άλλο αυτό που έχετε.

#8 Βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μην έρθει σπίτι, ή για να καθυστερήσει. Μία έχει πολύ δουλειά και θα μείνει στο γραφείο ως αργά, την άλλη προέκυψε ένα meeting και την παράλλη κανόνισε να πάει για μπύρες με τους κολλητούς. Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τη ζωή σου χωρίς αυτόν, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

#9 Έχετε γίνει πλέον σαν αδέρφια, ή σαν κολλητοί. Τίποτα δεν θυμίζει πια ότι είστε ζευγάρι και δυο άνθρωποι που είναι μαζί επειδή είναι ερωτευμένοι και αγαπιούνται.

#10 Οι απαντήσεις του είναι συνήθως μονολεκτικές και απότομες. Λες και βαριέται να μιλήσει. Απαξιεί εντελώς για το τι λες και σε κάνει να νιώθεις άσχημα.

Μια τέτοια συμπεριφορά σε κάνει να νιώθεις πληγωμένη, προδομένη και δυστυχισμένη. Προφανώς και δεν ήθελες ποτέ να πάρει η σχέση σας μια τέτοια τροπή. Πριν πάρεις σοβαρές αποφάσεις για τον εαυτό σου, κάνε πρώτα μια σοβαρή συζήτηση μαζί του, μήπως και καταφέρετε να σώσετε τη σχέση σας. Εδώ θα διαβάσεις όσα πρέπει να του πεις και με ποιον τρόπο.