Πληγώθηκες; Πώς να βγεις από την ιστορία αυτή πιο δυνατή

Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις λίγο τον εαυτό σου!
Πληγώθηκες; Πώς να βγεις από την ιστορία αυτή πιο δυνατή



Δεν είναι η πρώτη φορά που νιώθεις την καρδιά σου να ραγίζει, που κάποιος προδίδει τα συναισθήματά σου ή που τελικά αποδείχθηκε λίγος για εκείνα τα μεγάλα που εσύ ένιωθες και του πρόσφερες. Κι όμως, ποτέ ο πόνος αυτός δεν συνηθίζεται. Πάντα, είναι σαν την πρώτη φορά κι ας έχεις αποκτήσει πια μια στοιχειώδη εμπειρία. Το μόνο που δεν θέλεις να ακούσεις μια τέτοια στιγμή είναι οι κλισέ φράσεις που χρησιμοποιούν όλοι γύρω σου για να σε παρηγορήσουν. Το κάνουν για καλό, αλλά δε βοηθάει και τόσο. «Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός», «Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», «Ήταν λίγος για εσένα, δεν σου άξιζε», «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια» και τα σχετικά. Τα έχεις ακούσει χιλιάδες φορές. Όσο κι αν αυτά τα λόγια παρηγορούν προς στιγμήν το μυαλό σου, δεν φτάνουν στην καρδιά. Πώς θα καταφέρεις να ξεπεράσεις αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα; Πώς να γίνεις και πάλι χαρούμενη και να βγεις από όλο αυτό πιο δυνατή; Υπάρχει τρόπος!

#1 Αντιμετώπισε τη δύσκολη αυτή φάση με υπομονή και αξιοπρέπεια. Τα πράγματά του είναι ακόμα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ησυχάσεις. Κάθε γωνία του σπιτιού τον θυμίζει και το μυαλό σου, σου παίζει περίεργα παιχνίδια, ζωντανεύοντας μπροστά σου στιγμές που ζήσατε. Μπορεί να φοβάσαι το μέλλον σου χωρίς εκείνον, γιατί είχες συνηθίσει να υπάρχει παντού. Σκέφτεσαι συνεχώς πού να βρίσκεται και τι να κάνει. Είναι λογικό. Γιατί ακόμα νιώθεις πληγωμένη και πονάς. Κι αυτό, ό,τι και να σου λένε, δεν θα περάσει μαγικά, από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό το συναίσθημα, για όσο καιρό εκείνο θα κατοικεί μέσα σου. Πρέπει να δώσεις χρόνο στην καρδιά σου να γιάνει. Ο πόνος θα μειωθεί, αλλά θέλει το χρόνο του. Κάθε απώλεια προκαλεί ένα κενό, αλλά με τον καιρό, θα μάθεις να ζεις με αυτό και κάθε ημέρα που περνάει θα είσαι και καλύτερα. Αρκεί να το θέλεις.

#2 Δεν πειράζει να κλαις πού και πού. Άφησε τον εαυτό σου να ξεσπάσει. Τα δάκρυα απαλύνουν τον πόνο και ξαλαφρώνουν το κορμί σου από την ένταση που σου έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση. Δεν γίνεται πάντα να πνίγεις τον πόνο σου, ούτε να τον ξεχνάς όσο δυνατή και να είσαι. Όταν πιέζεις τον εαυτό σου, όλο αυτό που έχεις μέσα σου συσσωρεύεται και είναι λογικό κάποια στιγμή να αποζητήσει διέξοδο. Κλάψε. Βγάλτο από μέσα σου.

#3 Κάθε προδοσία, ένα ακόμα μάθημα ζωής κι ένας ακόμη λόγος να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Το ότι είσαι τόσο βαθιά στεναχωρημένη, είναι επειδή κάποτε υπήρξες πολύ ευτυχισμένη. Κι αυτό έχει και τη θετική του σκοπιά, αν το καλοσκεφτείς. Μπορεί η σχέση να τελείωσε, αλλά τουλάχιστον, μοιραστήκατε όμορφα πράγματα με αυτόν τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και πονάς. Είναι καλύτερα να έχεις αγαπήσει κι ας πληγώθηκες, παρά να μην έχεις δώσει και λάβει πραγματική αγάπη ποτέ.

#4 Μην ψάξεις να βρεις παρηγοριά σε καινούρια αγκαλιά. Όχι αμέσως.  Μην ψάξεις να καλύψεις την τρύπα που σου άφησε ο πρώην με κάποιον καινούριο άντρα, πριν νιώσεις έτοιμη και δυνατή για μια νέα αγάπη. Η ευάλωτη στιγμή στην οποία βρίσκεσαι δεν θα σε αφήσει να κάνεις σωστή επιλογή. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου, ώστε όταν γνωρίσεις τον επόμενο, να μην υπάρχουν μέσα σου κενά και ρωγμές.

#5 Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος ανάρρωσης. Επίτηδες χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη «ανάρρωση», γιατί με αυτό μοιάζει, αφού στην ουσία προσπαθείς να γίνεις και πάλι καλά. Μη βιαστείς και μην πιέσεις τα πράγματα. Άφησέ τα να έρθουν όπως είναι να έρθουν. Μην αναλώνεσαι σε ξένα κρεβάτια, μην καταστρέφεις τον εαυτό σου ρίχνοντάς το στο ποτό, γιατί με τον τρόπο αυτό τρέφεις αυτό το αρνητικό συναίσθημα. Θα ξαναερωτευτείς, θα ξαναγαπήσεις, θα νιώσεις και πάλι ενθουσιασμένη. Σε λίγο...

#6 Αν θες να τον μισήσεις, μίσησέ τον, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Τώρα πρέπει να πάψεις να ασχολείσαι με αυτόν και να επικεντρωθείς σε σένα. Ό,τι ένιωσες, ένιωσες για εκείνον, τα άξιζε δεν τα άξιζε. Τώρα είσαι εσύ για σένα. Και το μίσος που νιώθεις, σε εκείνον σε κάνει να γυρνάς. Κράτα τις καλές στιγμές, μπορείς; Και προχώρα παρακάτω...

#7 Δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι. Μην πέσεις ποτέ σε αυτή την παγίδα, γιατί δεν θα καταφέρεις ποτέ να είσαι ευτυχισμένη. Αν κουβαλάς κατάλοιπα από τον πρώην και τα εξωτερικεύεις στην επόμενη σχέση σου, εκτός από το ότι είναι άδικο, καταδικάζει και την ίδια τη σχέση εξαρχής.

Μάθε να ακους τον πόνο, γιατί έχει πράγματα να σου διδάξει. Κάντον παρέα και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αναγεννηθεί μέσα από αυτόν. Μόνο έτσι τα κομμάτια σου θα κολλήσουν καλά, ώστε να μην σπάσουν πάλι με την πρώτη «γροθιά».

Μην ξεχνάς! Ο άντρας της ζωής σου είναι κάπου εκεί έξω και υπάρχει τρόπος να τον μαγνητίσεις. Δες εδώ πώς θα τον διακρίνεις στο πλήθος...