Έρωτας vs Πάθος: Οι 7 βασικές τους διαφορές

Νιώθετε το ίδιο τελικά;
Έρωτας vs Πάθος: Οι 7 βασικές τους διαφορές



Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τον έρωτα από το πάθος και άλλες πάλι καταφέρνεις να εντοπίσεις σημάδια που σου δίνουν την απάντηση που αναζητάς, αλλά επειδή δεν σου αρέσουν, κλείνεις τα μάτια στην αλήθεια. Πείθεις τον εαυτό σου πως κάνεις λάθος και εύχεσαι να συμβεί η ανατροπή και στη δική σου ιστορία. Ο ενθουσιασμός και το πάθος πολλές φορές ντύνονται με τη στολή του έρωτα κι εύκολα μπορεί να ξεγελάσουν. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημάδια τα οποία ρίχνουν τις μάσκες και αφήνουν την αλήθεια να αποκαλυφθεί. Το πάθος μεταφράζεται ως η έντονη σεξουαλική επιθυμία για κάποιον και η σημασία αυτή από μόνη της καθαρίζει λίγο το τοπίο.

1. Το πάθος λοιπόν, συνδέεται απόλυτα με το σεξ. Και λέω απόλυτα, γιατί σε μία ερωτική σχέση οποιασδήποτε μορφής, είτε πιο χαλαρή, είτε σοβαρή, το σεξ είναι βασικότατο στοιχείο. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι το πιο βασικό και ίσως το μόνο που σας δένει. Αν η σχέση σας στηρίζεται μόνο στο σεξ, αν δεν βγαίνετε συχνά έξω και δεν κάνετε πράγματα μαζί, αν το τηλέφωνό σου δεν χτυπάει συχνά από εκείνον και δεν είναι πρώτος στη λίστα με τα μηνύματα, τότε έχουμε να κάνουμε με πάθος, όχι με έρωτα.

2. Τα συναισθήματα που κάνουν παρέα με το πάθος, είναι παροδικά, έρχονται και φεύγουν και η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή. Γι’ αυτό και ο ενθουσιασμός είναι ένα συναίσθημα στην αρχή έντονο, τόσο που κάποιες φορές αδυνατείς να ελέγξεις και εν συνεχεία ξεθωριάζει, ξεφουσκώνει, μέχρι που τελικά εξαφανίζεται. Κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν δεν νιώθεις ερωτευμένη. Μπορεί στην αρχή να είσαι full για κάποιον, αλλά γρήγορα βαριέσαι, ξενερώνεις και έχεις ανάγκη να δεις και άλλον. Αν ήσουν ερωτευμένη, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό σου κάτι τέτοιο.

3. Η οικειότητα σας είναι μια λέξη άγνωστη. Φυσικά δεν αναφέρομαι στις στιγμές που είστε στο κρεβάτι, αλλά όταν απλά καθίσετε ο ένας απέναντι στον άλλον, έχετε κάτι να πείτε; Επικοινωνείτε; Νιώθεις άνετα δίπλα του; Αν όχι, μάλλον δεν υπάρχει η ανάγκη ή και η θέληση για πολλά λόγια, όταν η σχέση σας βασίζεται απλά στο σεξ.

4. Αυτό που έχετε δεν θυμίζει σε τίποτα κανονική σχέση. Δεν υπάρχει αυτή η τρυφερότητα και η φροντίδα που περιμένεις να πάρεις από το αγόρι σου. Αν ήταν ερωτευμένος μαζί σου θα ήταν και τρυφερός, θα έδειχνε κάθε στιγμή ότι τον ενδιαφέρεις και ότι σε σκέφτεται.

5. Όταν είναι απλά πάθος κι ενθουσιασμός, επικεντρώνεσαι περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση και σε εκείνα που ο άλλος θέλει να σου δείξει. Όταν όμως υπάρχει έρωτας, το πρώτο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του και μετά όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε, αυτά είναι που κρατάνε μία σχέση.

6. Ο έρωτας προκύπτει ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που έχουν αφιερώσει ουσιαστικό χρόνο ο ένας στον άλλον. Που έχουν μοιραστεί σκέψεις κι έχουν συζητήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν καλύτερα. Ο έρωτας έρχεται ομαλά. Αν από το δεύτερο ρεντεβού πήγες σπίτι του, πριν καλά καλά τον γνωρίσεις και προτού κι εκείνος καταλάβει το χαρακτήρα σου, μάλλον δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες για κάτι περισσότερο. Αυτή τη στιγμή αυτό που σας κρατάει είναι το πάθος. Λες να μετατραπεί σε έρωτα; Μόνο αν έχετε και οι δύο τη θέληση να ανακαλύψετε βαθύτερα ο ένας τον άλλον.

7. Κάτι μέσα σου σου λέει ότι μαζί δεν έχετε μέλλον, ότι δεν είναι εκείνος ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις δίπλα σου και που είναι ικανός να εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχεις από τον άνθρωπό σου, γιατί έχεις δει σημάδια που πια σε έχουν πείσει ότι δεν είσαι ερωτευμένη μαζί του, ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι να κόψεις επαφή. Αν ήταν έρωτας, δεν θα μπορούσες να σκεφτείς τόσο καθαρά. Απλά σου αρέσει. Αν θέλεις λίγο να ξεμπερδευτείς κάνε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου: Θα ήθελα πραγματικά να είμαι μαζί του; Αν η απάντηση είναι όχι, δεν είσαι ερωτευμένη. Όχι ακόμα τουλάχιστον!

Μιας και μιλήσαμε για σεξ, δες εδώ ορισμένα οφέλη του για τον οργανισμό σου, που δεν ήξερες!