Κορίτσια προσοχή! Όσα πρέπει να συζητάτε με το αγόρι σας, πριν τα τολμήσετε

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, έχει πια λόγο στη ζωή σου.
Κορίτσια προσοχή! Όσα πρέπει να συζητάτε με το αγόρι σας, πριν τα τολμήσετε



Μπορεί να είσαι η πιο ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα στον κόσμο, να μη θέλεις να δίνεις λογαριασμό για πράγματα που αφορούν αποκλειστικά εσένα, σε κανένα, παρά μόνο όταν εσύ το θελήσεις. Μαζί σου! Αλλά όταν είσαι σε μια σχέση, ξέρεις πως πρέπει να μαλακώσεις λίγο τον εγωισμό σου και να προσπαθήσεις να σκέφτεσαι περισσότερο σε πρώτο πληθυντικό. Φυσικά, όχι για να του δίνεις πλήρη αναφορά για το πού είσαι και τι κάνεις ανά πάσα στιγμή, γιατί αυτό κουράζει και είναι υπερβολικό. Άλλωστε, αν είναι νορμάλ τύπος, ούτε εκείνος θα σου ζητούσε ποτέ κάτι τέτοιο. Σε κάθε σχέση πρέπει να υπάρχει προσωπικός χώρος και χρόνος και το έτερόν σου ήμισι οφείλει να το σέβεται αυτό. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πάρεις την άδειά του για να βγεις με τις φίλες σου (το αγόρι σου είναι, όχι το αφεντικό σου), αλλά υπάρχουν πράγματα που πριν τα κάνεις, οφείλεις να τα συζητήσεις μαζί του.

#1 Αν θέλεις να βγεις με τον πρώην σου, το σωστό είναι να το ξέρει. Βέβαια, δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο για να βγεις με τον πρώην, γιατί είμαι της άποψης ότι δυο άνθρωποι που ήταν κάποτε μαζί και μοιράστηκαν στιγμές έρωτα, ακόμα κι αν χωρίσουν φυσιολογικά, δεν γίνεται να είναι φίλοι. Ας πούμε όμως ότι έχεις καλές σχέσεις με τον πρώην και είπατε να βγείτε για έναν καφέ, να πείτε τα νέα σας. Οφείλεις να το συζητήσεις με τη σχέση σου. Το πιο λογικό είναι να μην του αρέσει καθόλου η ιδέα. Επίσης, αν ποτέ σκεφτείς να κάνεις κάτι τέτοιο, μάλλον θα προσπαθήσεις να του το κρύψεις, αλλά δεν είναι σωστό. Αν το έκανε εκείνος θα σου άρεσε;

#2 Συγκατοικείτε πια και ως γνήσια γυναίκα, αναλαμβάνεις τη διακόσμηση του σπιτιού και το συγυρίζεις με τρόπο που σε βολεύει, μιας και οι δουλειές βαραίνουν πιο πολύ εσένα. Πριν πετάξεις όμως πράγματα δικά του, ίσως φωτογραφίες από το παρελθόν, κάρτες και γράμματα από πρώην που ανακάλυψες ξεχασμένα σε κάτι ράφια της βιβλιοθήκης, οφείλεις πρώτα να τον ρωτήσεις. Ακόμα κι αν δε βρίσκεις κανένα λόγο να θέλει να κρατήσει την ξεθωριασμένη μπλούζα του ή το παλιό και τρυπημένο του σορτσάκι, πρέπει πρώτα να ζητήσεις την άδειά του, προτού βρεθούν στον κάδο απορριμάτων. Είναι πράγματα που του ανηκουν κι αυτό οφείλεις να το σεβαστείς.

#3 Αν μένετε μαζί, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι ο χώρος ανήκει και στους δύο. Όπως κι εσύ θέλεις να σε ενημερώσει πρώτα ότι θα καλέσει την παρέα του για να δουν μπάλα, πρέπει κι εσύ να του πεις ότι σκοπεύεις να καλέσεις τις φίλες σου στο σπίτι το βράδυ, ή ότι θα έρθουν οι γονείς σου για φαγητό. Μπορεί να είναι πολύ κουρασμένος και να μην έχει όρεξη, ή να θέλει να μείνετε οι δυο σας σπίτι, ή να έχει κανονίσει να πάτε κάπου έξω για φαγητό.

#4 Από τότε που είστε μαζί και η σχέση σας άρχισε να γίνεται πιο σοβαρή, κάνετε σχέδια κοινά και μοιράζεστε γνώμες και απόψεις τόσο για θέματα που αφορούν τη σχέση σας, όσο και για τη δουλειά ή τους φίλους σας. Πριν αποφασίσεις κάτι που επηρεάζει κι εκείνον, πρέπει να κάνεις μια κουβέντα μαζί του. Μην παίρνεις πρωτοβουλίες για εκείνον, χωρίς εκείνον. Είτε αυτό σημαίνει να τον ρωτήσεις πρώτα αν θέλει και μπορεί να πάτε μαζί στο πάρτυ της κολλητής σου, μέχρι το αν θέλει να πάρετε κατοικίδιο. Μην τον κάνεις να νιώθει άβολα και μην τον παραγκωνίζεις από θέματα που αφορούν και τους δυο σας.

#5 Αν θέλεις να ψαχουλέψεις πράγματα δικά του, πρέπει πρώτα να τον ρωτήσεις. Καλά, ας είμαστε ειλικρινείς! Καμία από εμάς δεν παίρνει πρώτα άδεια για να ψάξει το κινητό του, γιατί όλες το κάνουμε όταν εκείνος δεν μας βλέπει. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τα αγόρια. Έχεις την εντύπωση ότι εκείνοι δεν ψαχουλεύουν τα πράγματά μας; Αλλά αν θες να χρησιμοποιήσεις το λάπτοπ ή το τάμπλετ του, πρέπει πρώτα να τον ρωτήσεις. Για τα μάτια του κόσμου ρε παιδί μου...

Ακόμα κι αν ξέρεις ότι το αγόρι σου είναι πολύ cool, σε εμπιστεύεται και δεν χρειάζεται να τον ρωτάς για όλα τα παραπάνω, είναι καλό να το κάνεις, αφενός από ευγένεια κι αφετέρου για να διατηρούνται οι ισορροπίες που πρέπει στη σχέση. Με αυτό τον τρόπο του δείχεις ότι τον σέβεσαι και τον υπολογίζεις, κάτι που έχεις κι εσύ ανάγκη να σου δείχνει.

Υπάρχουν κάποιες στάνταρ φράσεις που δυναμώνουν τη σχέση. Δες εδώ ποιες είναι αυτές, για να τις λες στο αγόρι σου πιο συχνά!