Ζηλεύει τους άντρες φίλους σου; Δες πώς να το χειριστείς...

Γιατί τον θέλεις, αλλά τον κολλητό σου δεν τον αλλάζεις με τίποτα!
Ζηλεύει τους άντρες φίλους σου; Δες πώς να το χειριστείς...



Είναι κάποια πράγματα στη ζωή που είναι ιερά, όπως η φιλία. Το ξέρεις πια καλά και το καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια και δίπλα σου μένουν μόνο οι αληθινοί φίλοι. Μεγαλώνοντας γινόμαστε πιο επιλεκτικοί και κάνουμε ξεκαθαρίσματα στη ζωή μας. Γι’ αυτό και οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν, γίνονται πιο ουσιαστικές. Αυτό σημαίνει ότι η σχέση που έχεις τώρα έχει καλές βάσεις. Είσαι με έναν άνθρωπο που σε αγαπάει, του αρέσεις, σε σέβεται και επικοινωνείτε. Αφού λοιπόν τον επέλεξες και σε επέλεξε, οφείλεις και οφείλει να δεχτεί όλο σου το πακέτο και όλα όσα εσύ αγαπάς και είναι σημαντικά για σένα. Μεταξύ αυτών και τους φίλους σου. Άντρες και γυναίκες.

Πάντα είχα λίγους φίλους, από επιλογή. Λίγους και καλούς. Και ποτέ δεν το μετάνιωσα. Αν και οι γνωστοί μου είναι άπειροι και οι απλοί φίλοι πολλοί, οι πραγματικά δικοί μου άνθρωποι, είναι ελάχιστοι. Κάτι με κάνει να πιστεύω ότι είμαι τυχερή γι’ αυτό. Διότι οι φίλοι μου αυτοί έχουν αποδείξει περίτρανα τον πραγματικό όρο της φιλίας. Μέσα σε αυτούς του σπουδαίους για μένα ανθρώπους, υπάρχει και ένας κολλητός. Ένας άνδρας φίλος, ο Χάρης, που δεν τον αλλάζω με τίποτα. Η σχέση που μας δένει είναι δυνατή και αληθινή. Έχει δοκιμαστεί και έχει θριαμβεύσει. Ξέρει τα πάντα για μένα και γνωρίζω τα πάντα γι εκείνον. Όπως καταλαβαίνετε, τέτοιους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αποχωριστείς...

Υπάρχουν φορές που ο σύντροφός μας δεν μπορεί εύκολα να αποδεχτεί τη φιλία με το άλλο φύλο. Ειδικά όταν εκείνος δεν έχει μία κολλητή, παιδική φίλη, για να καταλάβει ότι γίνεται να υπάρξει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Ίσως να είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλα γίνεται και είναι τυχεροί σε όσους συμβαίνει. Τι να κάνεις λοιπόν για να κρατήσεις τον κολλητό σου και γενικά τους άντρες φίλους σου όταν είσαι σε σχέση, χωρίς να έχεις πρόβλημα με το αγόρι σου;

#1 Γνώρισέ τον στο αγόρι σου. Αν τον συμπαθήσει και δει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι ερωτικό μεταξύ σας, γιατί είστε πράγματι φίλοι, τότε θα σταματήσει να αγχώνεται, να αμφιβάλλει και να ζηλεύει.

#2 Όταν σου τηλεφωνεί και είσαι με το αγόρι σου, να μιλάς μπροστά του, για να δει τον τρόπο που επικοινωνείτε, να καταλάβει ότι δεν έχεις να του κρύψεις κάτι και να αιστανθεί ασφαλής. Υπάρχουν και μυστικά βέβαια στις φιλίες και πράγματα που δεν θέλεις να τα μοιραστείς με άλλους, ακόμα και με τον άνθρωπό σου. Θέματα που αφορούν είτε εσένα, είτε τον κολλητό σου. Αν το αγόρι σου έχει καλούς φίλους, αυτό είναι κάτι που ήδη ξέρει και οφείλει να σεβαστεί.

#3 Να ενημερώνεις τον σύντροφό σου πριν βγεις με τους άντρες φίλους σου. Δε χρειάζεται να πάρεις την άδειά του, δεν είναι μπαμπούλας, αλλά πρέπει να του το πεις. Δεν είναι απαραίτητο να τον παίρνεις πάντα μαζί σου. Υπάρχουν φορές που θέλεις να δεις τους φίλους σου μόνη σου, να μιλήσετε πιο άνετα και ανοιχτά. Αν μπαίνεις στη διαδικασία να του λες ψέματα και να του κρύβεις ότι είσαι μαζί τους, μάλλον κάτι πάει λάθος με τη σχέση σου κι εκείνον.

#4 Αν θες να κρατήσεις τον κολλητό σου, πρέπει να δεχτείς και τη δική του φιλία με την κολλητή του (αν έχει). Εννοείται ότι πρώτα θα τη γνωρίσεις κι επειδή έχεις την εμπειρία μιας τέτοιας φιλίας, θα καταλάβεις αμέσως αν η σχέση μεταξύ τους είναι αθώα.

#5 Μπορεί με τον κολλητό σου να είστε πολύ άνετοι όταν είστε οι δυο σας, αλλά όταν είναι το αγόρι σου μπροστά οφείλεις να τον σεβαστείς και να μην τον κάνεις να ζηλέψει. Το ίδιο πρέπει κι εκείνος να έχει στο μυαλό του, ειδικά την πρώτη περίοδο, που δεν γνωρίζονται ακόμα καλά και οι κινήσεις μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν από το αγόρι σου. Γι’ αυτό, ναι μεν να είσαι ο εαυτός σου, αλλά να μην είσαι τόσο αυθόρμητη, σε σημείο να κάνεις το αγόρι σου να νιώσει άβολα και να ζηλέψει. Γιατί ούτε εσένα θα σου άρεσε να εμφανιστείς κάπου με το αγόρι σου και η κολλητή του να χιμήξει επάνω του και να τον πνίξει στα φιλιά. Και ο μεν και ο δε, οφείλουν να σεβαστούν την παρουσία σου και το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ με τον κολλητό σου σε ανάλογη περίσταση.

#6 Μίλησε στο αγόρι σου για τη φιλία που σας δένει με τον κολλητό σου. Εξήγησέ του το ιστορικό της σχέσης σας και το λόγο που είναι τόσο σημαντικός για εσένα. Κάντον να δει τον κολλητό σου, μέσα από τα μάτια σου και θα δεις που θα τον δεχτεί πιο εύκολα. Όλα λύνονται με μια ειλικρινή συζήτηση και με το αγόρι σου πρέπει να μιλάτε για όλα.

#7 Αν για κάποιο λόγο το αγόρι σου δεν συμπαθεί καθόλου τον κολλητό σου κι έχει επιχειρήματα γι’ αυτό, τότε, αν η σχέση σου σε ενδιαφέρει πραγματικά, πρέπει αναγκαστικά να βρεις τον τρόπο να συνδυάσεις και τα δύο σωστά, με τέτοιο τρόπο που να μην κάνεις το αγόρι σου να ζηλεύει. Ίσως να πρέπει να βλέπεις τον κολλητό σου πιο σπάνια.

Ο σύντροφός μας, είναι ο άνθρωπός μας. Το άτομο εκείνο που μοιραζόμαστε όλο μας το είναι. Επομένως, είναι αυτονόητο ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως έχουν και οι φίλοι, που ήταν στη ζωή σου πολύ πριν μπει εκείνος. Αυτή τη ζωή, τη δική σου ζωή και τους ανθρώπους που αγαπάς και σε κάνουν χαρούμενη οφείλει να σεβαστεί και να δεχτεί το αγόρι σου. Τουλάχιστον να προσπαθήσει. Και θα το κάνει αν σε αγαπάει πραγματικά και θέλει να είσαι ευτυχισμένη.

Είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση; Ετοιμάζεσαι να συγκατοικήσεις ή να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Αυτές είναι 13 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις και να θυμάσαι! Γιατί δεν θα είναι πάντα όλα μέλι- γάλα...