Xωρισμός: Δεν μπορείς να ξεπεράσεις ακόμα τον πρώην σου;

Κάνε 10 βήματα εμπρός!Ο έρωτας είναι σαν το μεθύσι. Κάνει τους ερωτευμένους θερμούς, εύθυμους, διαχυτικούς, τρελαμένους. Ο χωρισμός είναι σαν το hangover της επόμενης ημέρας. Νιώθεις χάλια, κάνεις εμετό, ζαλίζεσαι και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Κάθεσαι στο κρεβάτι αδρανής. Μετά όμως το ξεπερνάς και είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Όπως και ο χωρισμός!

Βήμα 1ο ~> Reality check!
Τον πρώτο καιρό σου έρχονται αυθόρμητες σκέψεις, αναμνήσεις, στιγμές που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είσαι ευάλωτη στα συναισθήματά σου. Λογικό! Το οποιοδήποτε ερέθισμα μπορεί να σου προσφέρει και μια ανάμνηση. Βασανιστικό!

Back to reality, επειγόντως!

Κάτσε και σκέψου: Eίναι στα αλήθεια η ζωή σου ένα χάος χωρίς τον πρώην σου; (Αν είσαι φρεσκοχωρισμένη, μην κάνεις την ερώτηση ακόμα διότι είσαι υπό την επήρεια ακαθόριστων συναισθημάτων.)
Όμως μετά από ένα διάστημα μπορείς να αναθεωρήσεις την τέλεια εικόνα που είχες φτιάξει για τον πρώην σου. Διότι δεν είναι τέλειος! Είναι μια πλασματική εικόνα που είχε δημιουργηθεί επηρεασμένη από την παρελθοντική κατάσταση που βίωνες!

Βήμα 2ο ~> Άλλαξε την οπτική σου!
Ο χωρισμός είναι μια κατάσταση που πρέπει να ξεπεράσεις. Μην το βλέπεις σαν απόρριψη και γενικότερα σαν μια αρνητική κατάσταση.  
Πως περιμένεις να εξελιχτείς σαν άνθρωπος αν δεν συναντήσεις και κάποια εμπόδια στη ζωή σου; 
Όσο πιο γρήγορα αποδεκτείς την κατάσταση τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσεις! Τι και αν πέσεις στα πατώματα, μετά θα σηκωθείς πιο δυνατή!

Βήμα 3ο ~> Δώσε στον εαυτό σου ένα deadline!
Είναι φυσικό να νιώθεις πόνο στην αρχή και λίγο πιο μετά, και πιο μετά...μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα που θα έχεις ορίσει εσύ. 
Τα στάδια που θα σε κάνουν να προχωρήσεις πιο γρήγορα είναι τα εξής: αποδοχή, θυμός, λύπη. 
Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να σου πάρει έναν "αιώνα". Διότι αν εξαρτάσαι συναισθηματικά από κάποιον δεν είσαι στην ουσία ελεύθερη!
Όσο πιο πολύ τραβάς αυτή την "δυστυχία" χρονικά, τόσο πιο πολύ εθίζεσαι στην ιδέα ότι είσαι το θύμα. 

Βήμα 4ο ~> Κοίτα γύρω σου!
Συνειδητοποίησε πως στη ζωή σου έχεις ανθρώπους που σε νοιάζονται, σε αγαπούν και σε έχουν προτεραιότητα στη ζωή τους. Δεν πρέπει η ζωή σου να βασίζεται σε έναν μόνο άνθρωπο (αυτόν που σε χώρισε). 
Μπορεί στην αρχή να νιώθεις πως κανείς δεν σε αγαπά ή ότι δεν πρόκειται να σε αγαπήσει. Αλλά είναι λογικό να νιώθεις έτσι γιατί είχες μια ερωτική απογοήτευση! 
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάσεις στις σχέσεις που έχεις ήδη στη ζωή σου (όπως είναι οι γονείς σου, οι φίλοι σου) και να νιώσεις πόσο σημαντική είσαι.

Βήμα 5ο ~> Μάθε να αγαπάς ξανά!
Ξεκίνα από τον εαυτό σου! Η ευτυχία πηγάζει από τον εσένα και μόνο! Γι΄αυτό ανακάλυψε τι είναι αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις ευτυχισμένη. Μπορεί να είναι το οτιδήποτε, ακόμα και το να ξεκινήσεις ένα hobby! 
Προσπάθησε να αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις. Πρέπει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να καταφέρεις να σταθείς στα πόδια σου. 

Βήμα 6ο ~> Recovery!
Πώς; Βγες έξω, γνώρισε νέους ανθρώπους, ξεκίνα ένα νέο hobby, κάνε γυμναστική, διάβασε βιβλία, πήγαινε ένα ταξίδι.

Βήμα 7ο ~> Είναι όλα στο μυαλό!
Δοκίμασε να κάνεις το εξής πείραμα ~> Κλείσε τα μάτια  και φέρε σαν σκέψη τον πρώην σου. Τοποθέτησέ τον λίγα εκατοστά μπροστά σου και ντύσε τον με τα πιο γελοία ρούχα. Φτιάξε την χειρότερη εικόνα που μπορείς στο μυαλό σου και αποθήκευσέ την. Όποτε θα νιώθεις αδυναμία και θα τον σκέφτεσαι να φέρνεις αυτή την εικόνα μπροστά σου. 

Βήμα 8ο ~> Σταμάτα να χρησιμοποιείς φυσικές δυνάμεις που δεν σου ανήκουν!
Μπορείς να προβλέψεις το μέλλον; Ξέρεις τι θα σου συμβεί σε 10, 20, 30 χρόνια από τώρα; Φυσικά και όχι! Εκτός και αν έχεις την 6η αίσθηση. Όμως εσύ που έχεις τις 5 σου αισθήσεις ακέραιες προσγειώσου και μην προκαταβάλεις τις καταστάσεις επειδή έχεις επηρεαστεί από μια παροδική αρνητική κατάσταση. 
Το ότι χώρισες δεν σημαίνει ότι δεν θα σε αγαπήσει κάποιος άλλος, ότι δεν θα κάνεις άλλη σχέση, ότι δεν θα έχεις μέλλον. Είναι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο! 

Βήμα 9ο ~> Μην περιμένεις το χρόνο να σου θεραπεύσει τον πόνο!
Όλα εξαρτώνται από εσένα και από το πόσο θέλεις να ξεπεράσεις αυτή την κατάσταση. Ο χρόνος περνάει και σιγά σιγά θα νιώθεις και καλύτερα. Όμως αν εσύ δεν αποφασίσεις ότι πρέπει να ξεπεράσεις τον πρώην σου τότε θα σου πάρει περισσότερο χρόνο.

Βήμα 10ο ~> Κάνε τον block από τη ζωή σου!
Ένας χωρισμός είναι οδυνηρός! Άρα αυτό σημαίνει πως το να τον παρακολουθείς τι κάνει στη ζωή του ενώ έχετε χωρίσει ή να τον βλέπεις έξω συχνά σίγουρα σε πάει πίσω και μόνο καλό δε σου κάνει. Γι΄αυτό και κάνε όλα αυτά τα γνωστά ~> block από παντού (social media) και γενικότερα από τη ζωή σου! Κάνε σαν να μην υπάρχει! 

Μετά από αυτά τα 10 βήματα είσαι έτοιμη να φλερτάρεις πάλι! Δες όμως τι είναι αυτό που ξενερ'ωνει τους άντρες!