Καινούρια σχέση: Τι πρέπει να σκεφτείς πριν του ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου

Είσαι πραγματικά έτοιμη για μια νέα αρχή;
Καινούρια σχέση: Τι πρέπει να σκεφτείς πριν του ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου



Όλοι νιώθουμε όμορφα όταν είμαστε σε μία σχέση, γιατί αισθανόμαστε ασφαλείς. Είναι ωραίο να είσαι ερωτευμένη. Να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο να σε νοιάζεται, να σε προσέχει και να σε αγαπάει. Θα έχεις ίσως παρατηρήσει ότι όταν βρίσκεσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, όλα στη ζωή σου, ξαφνικά, κυλούν καλύτερα. Μην κάνεις το λάθος όμως να σκεφτείς ότι δεν αντέχεις να είσαι single. Μη βάλεις δηλαδή σκοπό τη ζωής σου να βρίσκεσαι σε μία σχέση.

Για να έρθει κάτι καλό στα προσωπικά σου, πρέπει πρώτα από όλα να τα έχεις εσύ καλά με τον εαυτό σου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να του αφιερώσεις χρόνο, να τον μάθεις, να καταλάβεις τι πραγματικά θέλεις να έχεις δίπλα σου, ώστε να κάνεις και πιο σωστές επιλογές συντρόφων. Γιατί αυτός ο μαγνήτης που λέμε όλοι ότι έχουμε, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Την ευτυχία μόνη σου θα τη βρεις. Μην περιμένεις να βρεις εκείνον που θα σε κάνει ευτυχισμένη, αλλά εκείνον που θα συμπληρώσει την ήδη χαρούμενη ζωή σου. Η ευτυχία ξεκινάει από μέσα μας. Αν λοιπόν ψάχνεις κάτι καλό στη ζωή σου, αν έχεις γνωρίσει κάποιον που θεωρείς ότι δεν μοιάζει με όλους τους πρώην και πιστεύεις ότι είσαι έτοιμη να κάνεις μια καινούρια αρχή μαζί του, μια υγιή σχέση που θα κρατήσει, κοίτα πρώτα βαθιά μέσα σου και δες αν έχεις καταφέρει τα παρακάτω, γιατί αυτά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι είσαι πραγματικά έτοιμη να ξεκινήσεις μια νέα σχέση που θα κρατήσει:

#1 Να ξέρεις την αξία σου και να μην συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις. Μην ψάχνεις το άλλο σου μισό, γιατί εσύ είσαι ολόκληρη και έτσι πρέπει να νιώθεις. Ο σύντροφός μας δεν έρχεται να καλύψει κάποιο κενό, αλλά να δώσει μια ακόμη πιο χαρούμενη νότα στην ήδη ευτυχισμένη ζωή μας.

#2 Να έχεις καλούς φίλους και φίλες που σε ξέρουν καλά και τους εμπιστεύεσαι. Που μπορούν να σε διαβάζουν σαν ανοιχτό βιβλίο και θα σου που με απόλυτη ειλικρίνεια αν σε βλέπουν χαρούμενη ή δυστυχισμένη σε μία σχέση. Γιατί πολλές φορές εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να δούμε πράγματα για τον εαυτό μας και τα συνειδητοποιούμε μόνο όταν μας τα επισημαίνουν οι πολύ δικοί μας άνθρωποι.

#3 Να κατέβεις από το ροζ συννεφάκι που κάποτε ζούσες και να έχεις συνειδητοποιήσει πια ότι στις σχέσεις δεν είναι πάντα όλα μέλι – γάλα. Να μην έχεις παράλογες απαιτήσεις για να μην απογοητευτείς για ακόμα μία φορά. Επίσης, να έχεις βάλει πια καλά στο μυαλό σου ότι για να κρατήσει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο.

#4 Να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη για να νιώθεις πιο ασφαλής στη σχέση σου. Είναι σημαντικό να μην εξαρτάσαι οικονομικά από το αγόρι σου.

#5 Να έχεις ξεπεράσει εντελώς τον πρώην σου.

#6 Να έχεις πια καταλάβει ότι η σχέση είναι απόρροια επιθυμίας, όχι ανάγκης. Είσαι με τον άλλο επειδή τον θες και σου αρέσει. Επειδή μαζί του νιώθεις όμορφα, όχι επειδή τον χρειάζεσαι ή τον έχεις ανάγκη, ούτε επειδή δεν αντέχεις να είσαι μόνη σου και φοβάσαι τη μοναξιά.

#7 Να έχεις μείνει για λίγο μόνη σου, γιατί ο χρόνος αυτός που περνάς με τον εαυτό σου είναι σημαντικός. Χρειάζεται να τα βρεις με τον εαυτό σου, να πάρεις το χρόνο σου να επουλώσεις παλιές πληγές και τραύματα, για να μπορείς να δοθείς ολοκληρωτικά σε μία νέα σχέση. Όπως επίσης, είναι σημαντικό να τη βρίσκεις με τον εαυτό σου, να περνάς δηλαδή και μόνη σου καλά, που λέει και η Βανδή. Μόνο έτσι δεν θα κάνεις το λάθος να «πνίξεις» τον άλλον.

#8 Να έχεις υπομονή, να συζητάς και να προσπαθείς να διατηρείς τις ισορροπίες που πρέπει σε μια σχέση. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν και οι κολλητοί σου φίλοι, που σε ξέρουν καλά και θέλουν το καλό σου.

#9 Να είσαι έτοιμη να συμβιβαστείς. Πολλές φορές.

#10 Να είσαι με κάποιον που σε βοηθάει να εξελιχθείς. Είναι πολύ σημαντικό να θαυμάζεις τον σύντροφό σου, αλλιώς θα τον βαρεθείς γρήγορα.

#11 Να είσαι έτοιμη να αφιερώσεις χρόνο στη σχέση σου. Όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητά σου.

Η σχέση θέλει προσπάθεια, μα πάνω από όλα θέλει ανθρώπους καθαρούς, που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, που έχουν καταφέρει να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος, έχουν αποδεχτεί όσα έχουν ζήσει κι έχουν μάθει από αυτά. Γι’ αυτό και είναι τόσο δυνατοί και ώριμοι σήμερα...

ΕΔΩ θα δεις τα μηνύματα που θα τον ξεσηκώσουν 100%.