Χωρισμός: Πώς να επιβιώσεις όταν ο πρώην σου προχωράει τη ζωή του

Bάλε την άνω και κάτω τελεία σε αυτή τη σχέση!
Χωρισμός: Πώς να επιβιώσεις όταν ο πρώην σου προχωράει τη ζωή του



Χώρισες! Ο χρόνος σου έχει μοιραστεί πια στο κρεβάτι και στον καναπέ του σπιτιού σου. Είσαι με πιτζάμες και κλαις τον πρώην σου νύχτα μέρα...ώσπου ένα βράδυ εκεί που ψάχνεις το προφίλ του σαν τρελή στο facebook πέφτεις σε μια περίεργη φωτογραφία με τον πρώην σου και μια κοπέλα. Οι αντιδράσεις είναι ποικίλλες. Ανάμεσα σε όλα μια ερώτηση σου δημιουργείται: " Τόσο εύκολα με ξεπέρασε τελικά;"
Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα παρακάτω και να διαχειριστείς την κατάσταση!

1. Mην προσπαθήσεις να τραβήξεις την προσοχή του
Δεν έχει νόημα να θέλεις να του τραβήξεις την προσοχή, για να του υπενθυμίσεις τι έχει χάσει. Διότι με αυτό τον τρόπο θα φανείς απελπισμένη και στο τέλος θα συγχυστείς κιόλας!

Κάνε μια ρεαλιστική προσέγγιση στο θέμα ~> Βάλε καλά στο μυαλό σου (που είναι μπερδεμένο) ότι αν ήθελε να είναι μαζί σου θα ήταν. Αν θέλει να βγει με άλλες κοπέλες είναι επιλογή του. Γι' αυτό μην μπαίνεις σε σύγκριση με καμία. 

2. Δεν σου ανήκει
Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις μια σοβαρή και ουσιαστική σχέση δένεσαι με τον άλλο και γίνεστε ένα. Όταν κάποια στιγμή γίνει ο διαχωρισμός, οποίος θα είναι ξαφνικός και όχι σταδιακός, σου παίρνει αρκετό χρόνο μέχρι να διαχωριστείς και να μπορέσεις πάλι να λειτουργήσεις σαν μονάδα. Μέχρι τότε νομίζεις, είτε από συνήθεια είτε από άρνηση λόγω συναισθημάτων ότι ο άλλος σου ανήκει. Γι΄αυτό και ότι κάνει που πέφτει στην αντίληψή σου, γίνεται αντικείμενο κριτικής και εν τέλει σε πληγώνει. Όμως αν απελευθερωθείς από αυτή την έννοια θα καταφέρεις να μην μπαίνεις σε τέτοιες οδυνηρές σκέψεις! 

3. Θα χτυπηθείς, θα κλάψεις, θα πληγωθείς...αλλά στο τέλος θα το ξεπεράσεις
Είναι ήδη αρκετό το γεγονός του χωρισμού που μπορεί να σε φορτίσει συναισθηματικά, πόσο μάλλον όταν μάθεις ότι ο πρώην σου προχώρησε και βγαίνει ήδη με κάποια άλλη, και ας έχετε χωρίσει πριν λίγο καιρό. 
Αποδέξου το κατευθείαν, μην τρέφεις ελπίδες και προχώρα!

4. Μην βιαστείς να βγεις ραντεβού αν δεν θέλεις
Η κάθε κατάσταση θέλει το χρόνο της, κάθε πράγμα στον καιρό του, που λένε. 
Μόλις χωρίζεις για ένα διάστημα (μικρό, μεγάλο) νιώθεις μια σύγχυση που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Γι΄αυτό και πρέπει να προσέχεις να μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Διότι θα κάνεις περισσότερη ζημιά στο ήδη σπασμένο νευρικό σου σύστημα.
Απόφυγε τα ραντεβού αν δεν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις. Πάρε το χρόνο σου και κάνε τα όλα στην ώρα τους.

5. Μην το παίρνεις προσωπικά
Μια σχέση γίνεται από δυο διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, επιθυμίες και αντιδράσεις. Όταν κάποιος από τους δυο θέλει να τελειώσει την σχέση δεν σημαίνει ότι κάτι στραβό έχεις ή ότι φταις εσύ, απλά είτε θέλει να κάνει άλλα πράγματα είτε απλά ότι δεν ταιριάζετε. 

6. Μην παθαίνεις εμμονή μαζί του
Hey, you, που κάθεσαι μπροστά από το profile του πρώην σου στο facebook και ξεσκονίζεις τον λογαριασμό του, σταμάτα ότι κάνεις αμέσως! Το μόνο που καταφέρνεις είναι να βασανίζεις τον εαυτό σου περισσότερο. Έχεις τάσεις μαζοχισμού μήπως; Γιατί αυτό υποδηλώνει αυτή η πράξη σου. Μην παθαίνεις εμμονή μαζί του και πάθε "εμμονή" με το πως θα ξεπεράσεις αυτή την κατάσταση! 

7. Move on
Από το να επικεντρώνεσαι στο παρελθόν σου και τα λάθη και τις αναμνήσεις, κάνε focus στο παρόν και στο μέλλον σου. Κάνε νέα πράγματα, νέους φίλους, νέες δραστηριότητες-hobby. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που έχεις με τον εαυτό σου! Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό θα σου κάνει!

Δεν μπορείς να ξεπεράσεις ακόμα τον πρώην σου;Κάνε 10 βήματα εμπρός!