Η εξομολόγηση μίας γυναίκας που επί μια 10ετία έκανε σεξ χωρίς προφύλαξη

Αγόρασε προφυλακτικά για πρώτη φορά στα 30 της.
Η εξομολόγηση μίας γυναίκας που επί μια 10ετία έκανε σεξ χωρίς προφύλαξη



Χρησιμοποίησα προφυλακτικό την πρώτη φορά που έκανα σεξ. Τότε δεν έπαιρνα αντισύλληψη και με δεδομένη την ηλικία μου ήθελα το σεξ να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο, οπότε το προφυλακτικό ήταν η προφανής επιλογή. Παρόλο που το χρησιμοποίησα, άρχισα να ανησυχώ μη μείνω έγκυος επειδή ακόμη ήμουν πρωτάρα στο σεξ. Όταν μου ήρθε περίοδος ανακουφίστηκα και αμέσως ξεκίνησα την αντισύλληψη.

Από τότε, δεν ξαναχρησιμοποίησα προφυλακτικό για πολύ καιρό, ακόμη και όταν τελείωσε η μονογαμική μου σχέση με το πρώτο μου αγόρι.

Στο κολλέγιο, έκανα εθελοντισμό δυο φορές την εβδομάδα σε ένα φορέα για την πρόληψη του AIDS.  Δούλευα σαν γραμματέας ενώ ενημέρωνα τον κόσμο για τη σημασία της προφύλαξης. «Θυμήσου να χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό, ειδικά όταν κάνεις σεξ με αγνώστους. Ο μέσος χρόνος του οργασμού διαρκεί 10-15 δευτερόλεπτα αλλά το HIV/AIDS μένουν για πάντα» συνήθιζα να λέω. Παρόλα αυτά, στην προσωπική μου ζωή δεν χρησιμοποιούσα ποτέ προφυλακτικό.

Ήταν ευκολότερο να δικαιολογήσω την ανευθυνότητά μου στο κολέγιο γιατί συνήθως έκανα σεξ με φίλο, φίλου ή με κάποιον που γνώριζα κατά κάποιον τρόπο γιατί τον έβλεπα συχνά. Δεν το έβλεπα, δηλαδή, σαν one-night stand με έναν άγνωστο αλλά σαν one-night stand με το χαριτωμένο αγόρι που έβλεπα έξω από τη βιβλιοθήκη κάθε Τρίτη απόγευμα. Τότε, δεν με πείραζε που έκανα κήρυγμα στο κέντρο του φορέα και στην πραγματική μου ζωή δεν έβαζα προφυλακτικό.  

Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά συνεχίστηκε και μετά το κολλέγιο, αλλά και όταν μετακόμισα στα 25 μου χρόνια στη Νέα Υόρκη. Πριν το σεξ με τον παρτενέρ μου, κάναμε συζήτηση για το αν θα χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικό αλλά μετά από 30 δευτερόλεπτα πείθαμε ο ένας τον άλλον ότι δεν έχουμε τίποτα και θα συνεχίζαμε τη δουλειά μας. Έπαιρνα αντισύλληψη, εκείνος μου έλεγε ότι δεν είχε κάποιο αφροδίσιο οπότε έλεγα «γιατί όχι;»

Ήμουν υποκρίτρια, αλλά με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσαν και οι φίλες μου. Θυμάμαι που κάποτε μία φίλη μου, η Lyndsay μου είχε πει: «Δεν θυμάμαι πότε χρησιμοποίησα τελευταία φορά προφυλακτικό. Αλλά επίσης δεν θυμάμαι πότε μίλησα με κάποιον χωρίς να του κάνω κήρυγμα για τη σωστή προφύλαξη». Άλλα δηλαδή λέγαμε και άλλα κάναμε.

Κάποια στιγμή, κοντεύοντας τα 30,  έμεινα έγκυος από έναν τύπο με τον οποίο έβγαινα. Έπαιρνα αντισύλληψη αλλά προφανώς ήμουν στη μειοψηφία των γυναικών που μπορούν να μείνουν έγκυοι παρά την αντισύλληψη. Μετά από λίγο καιρό, κάποιες φίλες μου απέκτησαν έρπη, HPV, γονόρροια και χλαμύδια. Αλλά γενικά ο HPV ήταν διαδομένος και τον είχαν τα περισσότερα κορίτσια που γνώριζα (και προφανώς γνωρίζεις και εσύ).

Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ένα χρόνο και ήταν ακριβώς το χαστούκι που χρειαζόμουν για να ξυπνήσω. Τελικά, μετά από μια δεκαετία ελεύθερου σεξ τη γλίτωσα με μία εγκυμοσύνη και μία έκτρωση, αλλά κοιτώντας τους φίλους μου, άντρες και γυναίκες, ήταν ξεκάθαρο ότι τη γλίτωσα φτηνά. Εγώ μπορούσα να προχωρήσω τη ζωή μου και να το ξεχάσω. Όμως οι φίλοι μου που κόλλησαν HIV και έρπη δεν μπορούσαν να προχωρήσουν εύκολα. Δύο ακόμα από τις φίλες μου απέκτησαν καρκίνο του τράχηλου εξαιτίας των κονδυλωμάτων και η μία από αυτές δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει παιδιά.

Το πρόβλημα με τη με τη νιότη, πέρα από το γεγονός ότι κάνεις πράγματα με τον αντίθετο τρόπο, είναι ότι είσαι σίγουρος ότι είσαι ανίκητος και δεν θα σου συμβεί τίποτα κακό. Στην ηλικία των 19, 21 και 24 σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι πιθανόν να γίνεις θύμα μίας κατάστασης για την οποία σε προειδοποίησαν στα 13 και στα βιβλία του σχολείου. Σου είναι αδύνατο να καταλάβεις ότι μία βραδιά πάθους μπορεί να σε οδηγήσει σε μία δυστυχισμένη ζωή. Ότι δηλαδή μπορεί να μην είσαι ικανή να κάνεις παιδιά, να χρειάζεται να συζητάς για τον έρπη σου στο πρώτο ραντεβού, ή να χάσεις κάποια χρόνια από τη ζωή σου.

Αγόρασα το πρώτο κουτί προφυλακτικών μερικές εβδομάδες πριν από τα 30α μου γενέθλια.

Δεν μετανιώνω για την ανεύθυνη συμπεριφορά μου όταν ήμουν 20 χρονών γιατί έτσι λειτουργούσε το μυαλό μου. Αλλά αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήμουν πάρα πολύ προσεκτική. Είμαι τρομακτικά τυχερή που δεν κόλλησα κανένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα όλα αυτά τα χρόνια. Πλησιάζοντας τα 30 η τύχη σταμάτησε να είναι με το μέρος μου και το εμπέδωσα με το παραπάνω ότι το προφυλακτικό πρέπει να είναι η προτεραιότητά μου στο σεξ. Από τότε, πάντα είχα στην τσάντα μου προφυλακτικά.

Σήμερα, έχω αποκλειστική σχέση (κοινώς είμαι παντρεμένη) και η επιλογή μου είναι πάλι η αντισύλληψη οπότε δεν χρησιμοποιώ προφυλακτικό. Αλλά αυτή τη φορά η διαφορά είναι ότι υπάρχει δέσμευση, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Μόνο σε μία τέτοια περίπτωση μπορείς να θεωρήσεις ώριμη την επιλογή να μη φοράς προφυλακτικό.

Όσο για εσάς τους υπόλοιπους, αφήστε τους εαυτούς σας ελεύθερους, κάντε σεξ αλλά σας ικετεύω κάντε το με ασφάλεια. Μπορώ πλέον να το πω χωρίς ίχνος υποκρισίας γιατί παρόλο που ήμουν χαζή για αρκετό καιρό, έβαλα μυαλό και ξέρω ότι αν ποτέ ξαναγίνω single, η προφύλαξη θα είναι υποχρεωτική σε κάθε μου ερωτικό παιχνίδι.

Μπορεί να νομίζεις ότι προφυλάσσεσαι από κάποια αόρατη δύναμη αλλά μη νομίζεις ότι είσαι πρωταγωνίστρια στο Star Wars γιατί κάποια στιγμή θα την πάθεις και θα καταλήξεις με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που θα μπορούσες να είχες αποφύγει. Αγάπα το κορμί σου, αν θέλεις να το διατηρήσεις για πολύ καιρό ακόμα.

Πηγή: http://www.yourtango.com