Θα μπορέσουν τα Sex Robots να βελτιώσουν τη σεξουαλική μας ζωή;

Είναι απειλή για την ανθρώπινη συντροφιά;
Θα μπορέσουν τα Sex Robots να βελτιώσουν τη σεξουαλική μας ζωή;



Αν έχετε δει το «Her» ή το «Ex Machina», είστε πιθανώς κάπως εξοικειωμένοι με την έννοια του σεξ με ένα ρομπότ. Ουσιαστικά, είναι ρομπότ υψηλής τεχνολογίας με την ικανότητα να συμμετέχουν σε σεξουαλικές δραστηριότητες όπως οι κανονικοί άνθρωποι. Αλλά πόσο κοντά είναι το μέλλον του σεξ υψηλής τεχνολογίας, πραγματικά; Και άραγε αυτή η αύξηση των sexbots θα είναι καλό ή κακό για τους υπόλοιπους από εμάς;

Όπως αποδεικνύεται, οι αντιδράσεις γι’ αυτό το θέμα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες. Νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, η ηθικολόγος Kathleen Richardson και ο λέκτορας πληροφορικής Erik Brilling τήρησαν μία σταθερή στάση ενάντια στα Sex Robots από την αρχή της εκστρατείας τους (Campaign Against Sex Robots) η οποία σχετίζονταν με ένα κίνημα για την απαγόρευση κάθε είδους τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον, το οποίο θα χρησιμοποιείται για σεξουαλικούς σκοπούς. Στο μανιφέστο τους, η Richardson και ο Brilling προειδοποίησαν ότι η ανάπτυξη των sexbots θα είναι επιβλαβής για την ανθρωπότητα, με το σκεπτικό ότι αργότερα θα γίνουν «σεξουαλικά αντικείμενα οι γυναίκες και τα παιδιά».

Από την αντίθετη πλευρά της συζήτησης, ο Δρ David Levy, συγγραφέας του «Love and Sex with Robots», φαντάζεται ένα μέλλον, όπου τα sexbots θα παίζουν έναν ευεργετικό ρόλο στην κοινωνία μας. Στο βιβλίο του, ο Levy δείχνει ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα των sexbots θα μπορούσε να έχει κατά κύριο λόγο κοινωνικές επιπτώσεις, όπως «μείωση στην εφηβική εγκυμοσύνη, στις εκτρώσεις, στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και στην παιδοφιλία.”

Η εκπαιδευτικός του Σεξ, Sonya JF Barnett έχει ένα όραμα για την ανάπτυξη και τη χρήση των sexbots. Η Barnett έδωσε πρόσφατα μια διάλεξη στο «Playground», για το σεξ και τη σεξουαλικότητα, που ονομάζεται «The Future of Technosexuality». Ενώ κάποιοι οραματίζονται ένα μέλλον, όπου τα sexbots γίνονται οι βασικοί σύντροφοί μας, αντικαθιστώντας εμμέσως τον άνθρωπο, η Barnett πιστεύει ότι τα sexbots δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη συντροφιά. Αντίθετα, υποστηρίζει, τα sexbots θα μπορούσαν δυνητικά να μας βοηθήσουν να γίνουμε περισσότερο θετικοί απέναντι στο σεξ και να βελτιώσουμε τη σεξουαλική ζωή μας.

Όταν μιλάμε για τα sexbots , είναι σημαντικό να σημειώσουμε, πρώτον και κύριον , ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της συζήτησης είναι θεωρητικό, καθώς δεν υφίσταται ακόμα η τεχνολογία για να κατασκευαστεί ένα πλήρως λειτουργικό ρομπότ του σεξ.

Ωστόσο, αν έχετε τα μέσα να το κάνετε, μπορείτε να αγοράσετε κούκλες του σεξ πανομοιότυπες με τον άνθρωπο, όπως η «Roxxxy TrueCompanion» και η «RealDolls», οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με παρόμοιες λειτουργίες και αισθητική. Οι προγραμματιστές πίσω από τη «RealDolls», που είναι στην αγορά από το 1996, αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω σε μια κινούμενη εκδοχή της «RealDoll», που θα ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική τεχνολογία.

Αλλά αντί να βασιζόμαστε σε προγραμματιστές για να δημιουργήσουν τεχνολογικά προηγμένες κούκλες του σεξ, η Barnett πρότεινε ότι θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε τα υπάρχοντα είδη τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τη ρομποτική για την αντιμετώπιση των ατόμων που μπορεί να έχουν σωματικούς περιορισμούς ή προσωπικές ανησυχίες. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα οικειότητας, ισχυρίζεται, χρειάζονται υπομονή, και συντρόφους που δεν κατακρίνουν – είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για ρομπότ.

Πηγή: mononews.gr