Γιατί οι άντρες δεν μένουν σε μια μόνιμη σχέση;

Απαντά ένας 30άρης.
Γιατί οι άντρες δεν μένουν σε μια μόνιμη σχέση;



Οι παρωχημένες θεωρίες περί πολυγαμικότητας επιτέλους καταρρίπτονται. Όχι από μια γυναίκα αλλά από έναν άντρα αυτή τη φορά, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί εκείνος και άλλοι τριαντάρηδες δεν μένουν σε μια σχέση. Και μας έλυσε πολλές απορίες.

"Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις σήμερα; Γιατί ξαφνικά γίναμε ανίκανοι να κρατήσουμε μια σύντροφο δίπλα μας; Ξεχάσαμε πώς να αγαπάμε ή ακόμα χειρότερα ξεχάσαμε τι σημαίνει αγάπη;

Μάλλον αυτό που θέλουμε τελικά είναι ο ενθουσιασμός. Aυτό που αναζητάμε είναι κάποια να βλέπει ταινία δίπλα μας κρατώντας μας συντροφιά, αλλά όχι να μας καταλαβαίνει στις σιωπές μας. Θέλουμε κάποια να περνάμε το χρόνο μας αλλά όχι να δημιουργούμε μαζί της αναμνήσεις. Δεν θέλουμε να βαριόμαστε, δεν θέλουμε κάτι μόνιμο, δεν θέλουμε να βλέπουμε το ίδιο πρόσωπο κάθε μέρα, δεν θέλουμε να μοιραζόμαστε.

Γιατί πια θέλουμε καριέρα, ελεύθερο χρόνο, θέλουμε εύκολες λύσεις, θέλουμε να μην ανήκουμε πουθενά. Material Girl τραγουδούσε η Madonna, το οποίο σήμερα θα μπορούσε να λέγεται Material People. Δίνουμε περισσότερο χρόνο στη δουλειά μας, στο να βγάλουμε λεφτά, να αποκτήσουμε φήμη, δόξα, δύναμη, να ανέβουμε κοινωνικά. Γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας έτσι θα ρίξουμε την τέλεια γκόμενα. Την οποία μετά δεν θα θέλουμε γιατί δεν θα είναι τόσο τέλεια όσο πιστεύαμε.Γιατί το πρωί θα είναι μια σαν κι εμάς, αλλά εμείς υπολογίζαμε ότι θα έχουμε την εξωγήινη που όταν ήμασταν μπατιράκια θέλαμε να βάλουμε στην Πόρσε που δεν είχαμε. 

Προτιμούμε να περνάμε το χρόνο μας με εκατό διαφορετικούς ανθρώπους παρά με έναν. Είναι σαν τις στιγμές που βγαίνεις με τους τρεις κολλητούς αλλά μοιράζεις τα like σου στον βαρετό διαδικτυακό σου φίλο. Όλες οι σχέσεις "πάνω -πάνω" χωρίς πολλές δεσμεύσεις. Γιατί οι δεσμεύσεις έχουν απαιτήσεις. Κι οι απαιτήσεις θέλουν χρόνο και θυσίες. Εμείς είμαστε μια γενιά που χαρακτηρίζεται "σεξουαλικά ελευθερη". Έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε. Αρκετή απογοήτευση παίρνουμε από τη δουλειά, τα οικονομικά μας, την κοινωνία γύρω μας. Έτσι στα προσωπικά μας δεν θέλουμε πολλές σκοτούρες.

Βέβαια το γιατί τελικά παραπονιόμαστε που είμαστε μόνοι, κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει. Ή μάλλον μπορεί. Ο λιγότερο εγωιστής εαυτός μας: Θέλουμε να δώσουμε αλλά δεν έχουμε μάθει τον τρόπο. Το μόνο που ξέρουμε από τη μάνα και τον πατέρα μας είναι ότι απαιτεί να δώσουμε κάτι από εμάς. Με υπομονή και επιμονή. Και για αυτό μάλλον δεν είμαστε έτοιμοι".

O Γιώργος είναι 34 ετών κι είναι μόνος την τελευταία τριετία. Η μεγαλύτερή του σχέση ήταν 2,5 χρόνια. Με κάποιο μαγικό τρόπο όμως πιστεύει ακόμα στα "άλλα μισά". Και στην αγάπη. 

 

 Δες εδώ τι τρελαίνει τους άντρες στη συγκατοίκηση.