Οι σιωπές στην σχέση σας που δείχνουν πως χωρίζετε

Αυτά καλό είναι να μην συμβαίνουν.
Οι σιωπές στην σχέση σας που δείχνουν πως χωρίζετε



Η σιωπή είναι χρυσός; Ναι, σύμφωνα με μια παροιμία. Τι συμβαίνει όμως όταν κάνει την εμφάνισή της στην σχέση σου;

Καταρχάς να ξέρεις πως αν δεν υπάρχει επικοινωνία (κάτι που στα millenials έχει χαθεί), δεν μπορεί να μείνει σχέση «ζωντανή» ούτε για πλάκα. Και οι σιωπές ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου δεν είναι καλό σημάδι. Υπάρχουν 4 συγκεκριμένες ωστόσο που δεν είναι απλά καμπανάκι για τους δυο σας αλλά… κωδωνοστάσιο!

Η σιωπή μετά τον καυγά

Έχετε τσακωθεί. ΟΚ, συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Όσο έντονος και αν ήταν ο καυγάς σας, αν σταματάτε να μιλάτε μεταξύ σας και αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον με σιωπή, τότε τα πράγματα αργά ή γρήγορα θα πάρουν χειρότερη τροπή από αυτή που ήδη βρίσκονται. Αν παραμείνεις σιωπηλή, είτε εσύ, είτε ο σύντρφός σου, τότε τιμωρείται τους εαυτούς σας ενώ παράλληλα υπάρχουν περισσότερες απορίες και απόσταση.

Η σιωπή που δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί…

Ίσως η χειρότερη όλων. Όταν γυρνάς από το γραφείο και κάθεσαι με τον σύντροφό σου και απλά… κοιτάζεστε. Ή όταν τρώτε και δεν μιλάτε. Αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε να ξέρεις πως η κατάσταση δύσκολα είναι αναστρέψιμη, συν ότι πιθανότατα έχετε χωρίσει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις. Αν δεν μιλήσεις ή δεν θες να μιλήσεις, σύντομα θα είσαι single!

H καταφατική σιωπή

Σου έχει τύχει απλά να γνέφεις καταφατικά σε οτιδήποτε προτείνει ο σύντρφός σου, απλά και μόνο για να μην μιλήσεις; Αν σου έχει συμβεί τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως… μαζεύεις, μαζεύεις και κάποια στιγμή θα κάνεις το μεγάλο «μπαμ». Δεν το λες μη αναστρέψιμο καθώς με μια ώριμη κουβέντα βρίσκεις λύση, ωστόσο αν ο σύντροφός σου καλομάθει και δεν θέλει να χάσει το «ναι σε όλα», η κουβέντα δεν θα καταλήξει καλά…

H σιωπή μέσω sms…

Αυτό το είδος πάει λίγο σε πιο μεγάλη κλίματα. Έχεις ένα sms από τον σύντροφό σου και ξαφνικά… εξαφανίζεσαι. Μπορεί να σου έτυχε κάτι (ανθρώπινο είναι άλλωστε), μπορεί να ξεχάστηκες, it’s OK. Τι συμβαίνει όμως όταν συνειδητά δεν απαντάς ακόμη και σε ένα πολύ γλυκό μήνυμα; Προφανώς δείχνει κορεσμό στην σχέση σου και το ενδεχόμενο να χωρίζεις να είναι πιο ορατό από ποτέ. Και μάλλον θα γίνει…