Εσείς, με το σύνδρομο του καλοκαιρινού χωρισμού, κοιτάξτε πως είναι και η άλλη πλευρά (του χωρισμένου)!

Δείτε μια "ρεαλιστική" προσέγγιση του θέματος!
Εσείς, με το σύνδρομο του καλοκαιρινού χωρισμού, κοιτάξτε πως είναι και η άλλη πλευρά (του χωρισμένου)!



Όλα ξεκινούν από μια πρόταση: "Θέλω λίγο χρόνο". Συνήθως αυτές οι αποφάσεις είναι παρορμητικές ή βγαλμένες κάτω από συνθήκες επηρεασμένες από την εποχή (καλοκαίρι)! Καθόλου επιπόλαιες(καθαρά ειρωνικό σχόλιο). 

Aς το κάνουμε πιο προσωπικό. 

Τι εννοείς (συνήθως) και τα μαθαίνει από κοινούς φίλους σας:
"Δεν ξέρω τι νιώθω", "Είμαι καλά", "Δεν θέλω να κάνω κινήσεις και να την γυρνάω πίσω", "Θα δείξει ο καιρός", "Είχα μπουχτήσει", "It's complicated", "Θέλω να φλερτάρω, να παίξω, να ζήσω και κάτι άλλο", "Άντρας είμαι και είμαι μικρός για δεσμεύσεις", "Δεν θέλω να παντρευτώ", "Θέλω να είμαι free to go", "Πιέζομαι να δεσμευτώ".

Συναισθήματα-αντιδράσεις (δικές της)
Απελπισία
Αισιοδοξία με επιφύλαξη (ότι όλο αυτό που γίνεται θα ανανεώσει τη σχέση σας)
Φόβος για τις εξαλλοσύνες που πρόκειται να κάνει με τους φίλους του στις διακοπές, και όχι μόνο.
Της ξυπνάει ο αστυνόμος Σαΐνης μέσα της (πρώτος στόχος: γίνεται stalker στα προσωπικά σου social media)
Ξεσπά στα ψώνια και προσπαθεί να ανανεωθεί, για να σε κερδίσει αλλά και για να δείξει ότι είναι ok,cool,fine!

Βγαίνουν οι πρώτες του φωτογραφίες σου στα social media. 
-Κοιτάει τις photos σου εξονυχιστικά. Ποιοι είναι πίσω, δεξιά, αριστερά, μπροστά, σε σκιά, αχνοφαίνονται. Κάνει zoom μέχρι εκεί που την παίρνει γιατί αν το παρακάνει αλλοιώνει τα πρόσωπα. 
-Βγάζει συμπεράσματα για το πως νιώθει ο πρώην της (πια).

Κάνει και αυτή το ίδιο. Η παλιά διακριτική της τακτική δεν πιάνει. Οπότε σκέφτεται και αυτή να αντιδράσει, να ξεσπάσει. Ξεκινά τις εξαλλοσύνες από την επόμενη ώρα κιόλας!

Τι κάνει:
Βγαίνει με ελεύθερες φίλες της, που ψάχνονται, για να σε ψαρώσει και να σε κάνει να ανησυχήσεις. 
Βγάζει φωτογραφίες που είσαι ελαφρά ντυμένη, βαμμένη, μαυρισμένη και σε σέξι πόζες.
Κανονίζει να πάει διακοπές με όποιον μπορεί και με παρέες που δεν ξέρει και πολύ καλά, μόνο και μόνο για να σου την σπάσει.
Ανεβάζει και άλλες φωτογραφίες, βγάζει selfies και τις ανεβάζει κατά τις πρωινές ώρες.
Φτιάχνει snapchat και ανεβάζει βίντεο non stop δείχνοντας πόσο τέλεια περνάει. Τραβάει και άσχετους γύρω της έξυπνα και περίτεχνα για να φαίνονται ότι είναι στην παρέα της, μπας και τραβήξει την προσοχή σου και ζηλέψεις. 

Τα μη παραλειπόμενα

Πετάει μπηχτές στους κολλητούς σου για το πόσο τέλεια και ανέμελα περνάει. Τους καλεί κιόλας μαζί της να βγουν καμιά φορά. (Αλλά αν το κάνει, το μετανιώνει αμέσως γιατί η συζήτηση θα καταλήξει στον πρώην της (εσένα) και θα διαπιστώσει πόσο πιο καλά είσαι από αυτή και ξενερώνει επί τόπου. Ξεχνάει πως ήταν δική σου η απόφαση)

Αν αδιαφορήσεις για όλο αυτό τότε αλλάζει πάλι τακτική.
Ξενερώνει από την παροδική έξαλλη ζωή της και κάνει στροφή 180 μοίρες. 
Ή θα κάνει όλες τις κινήσεις που υποδηλώνουν ότι έχει άλλον ή θα εξαφανιστεί για να δει τι θα κάνεις. (Στο εξαφανιζόλ ίσως δείξεις λίγο ενδιαφέρον. Διότι χάνεις το στανταράκι του, Έ;)

Συμπέρασμα: Ό,τι κι αν κάνει εσύ θα γυρίσεις μόλις μπουν τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Τότε θα την αναζητήσεις γιατί θα θέλεις στοργή και θαλπωρή. Θα καταλάβεις ότι χωρίς αυτή δεν μπορείς κι ότι είχες θολώσει από το mood  του καλοκαιριού.

Ή εναλλακτικό συμπέρασμα: Θα τελειώσει οριστικά η φάση μεταξύ σας. 

Tώρα το άρθρο απευθύνεται στην αδύναμη πλευρά (του χωρισμένου): Θα έχεις περάσει ένα άσχημο καλοκαίρι κάνοντας χίλιες τακτικές προκειμένου να τον κερδίσεις και στο τέλος δεν θα έχεις καταφέρει τίποτα. Απλά θα έχεις αναλωθεί και θα έχεις κουραστεί ψυχολογικά χάνοντας χρόνο από την ζωή σου προσπαθώντας να κερδίσεις κάποιον που δεν θέλει να είναι μαζί σου για τον Α ή Β λόγο. Και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνιέται, δεν αναιρείται και πρέπει να σε κάνει να πεισμώσεις και να θέλει να τον ξεπεράσεις. 

Let's go back: Χώρισες. Οκ, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. 
Τι πρέπει να κάνεις: Ζήσε την κάθε στιγμή σου όπως έρχεται. Με τα καλά της και με τα στραβά της. Ακόμα και αν στενοχωριέσαι είναι λογικό. Θα σου περάσει ή έστω θα ξεχαστείς. Καλοκαίρι είναι. Θα δεις φίλους, θα βγεις έξω, θα γνωρίσεις νέους φίλους, θα πας διακοπές.

Και εν πάση περιπτώσει έτσι είναι οι σχέσεις. Αρχίζουν, τελειώνουν, ξανα-αρχίζουν (αν είναι meant to be), κλείνουν οριστικά. Σε ποια πιθανότητα όμως θα ρίξεις το βάρος σου; Σε καμία. Θα πρέπει να αφήσεις τον χρόνο να σου δείξει το τι θα γίνει. 

Επικληση στη λογική: Σκέψου ότι πήγες σε μία ξένη χώρα και δεν ξέρεις την γλώσσα καλά. Αν μείνεις εκεί δεν θα αναγκαστείς να βρεις τρόπο να μάθεις να μιλάς, για να συνεννοείσαι;(!)

Και μετά από όλα αυτά μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις σου για λίγο ακούγοντας αυτό το κομμάτι:

Κάτι δεν πάει καλά στην σχέση σου; Δες ποια είναι τα σημάδια ότι περάσατε σε... friendzone!