Εξομολογήσεις ενός άντρα: Πως θα διαχειριστείτε τις ζήλιες μας

Λοιπόν γυναίκες, ώρα να πιάσουμε ένα κεφάλαιο που είναι SOS για τις πανελλήνιες.
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Πως θα διαχειριστείτε τις ζήλιες μας



Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα διφορούμενο. Άλλοι το λένε (βάζω και εμένα μέσα) πως δείχνει αγάπη, άλλοι λένε πως είναι κραυγή βοήθειας για τον ψυχίατρο. Τέλοσπαντων, δεν θα μάθουμε τι γίνεται με τους δεύτερους γιατί εμείς οι πρώτοι φροντίσαμε να τους δώκουμε ένα τέλος σαν τους χαρακτήρες του Game Of Thrones, οπότε θα σας μιλήσω για το πώς πρέπει να διαχειριστείτε ΕΣΕΙΣ γυναίκες τις ζήλιες μας.

Για να ξεκινάμε από το πρώτο βήμα, να μάθετε να δέχεστε την ζήλια ενός άντρα μέχρι ένα όριο. Αν ο καλός σας ζηλεύει, τότε μπράβο του, μπράβο σας, ενδιαφέρεται για εσάς και την σχέση σας. Αν όμως ένα βράδυ εκεί που κοιμάστε αρχίζει να σκανάρει δαχτυλικά αποτυπώματα για να εξακριβώσει αν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στην κρεβατοκάμαρα, sorry, είναι λίγο creepy. Αλλά εγώ είμαι εδώ για εσάς (ναι, ναι και για σένα εκεί στο βάθος), για να λύσω τέτοια θεματάκια. Αλλάζω και βρύσες, αν χρειαστείτε.

-Να κάνετε reboot

Έχει ο καλός σας ένα κόκκινο φωτάκι; Τρέξτε, γιατί τα έχετε με τον Terminator. Αλλά έχετε και μια άλλη επιλογή. Να το πατήσετε και να κάνετε reboot στην σχέση σας. Αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, προφανώς δεν έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Ξανακαθίστε κάτω, βάλτε (ξανά) κάτω τα πράματα και με πολύ συζήτηση και μια φανουρόπιτα (απαπα, όλα τα βρίσκει), θα καταλάβει. Ελπίζω δηλαδή. Εναλλακτικά δοκιμάστε επίσκεψη στον Άγιο Γεράσιμο Κεφαλονιάς. Μεγάλη η Χάρη του.

-Ψυχραιμία. Βασικά ψυχραιμία.

Αυτό που ζητάει ο τύπος που ζηλεύει είναι ένα: Να σε κάνει να εκνευριστείς. Αν το καταφέρει αυτόματα νιώθει πως έχει δίκιο, εσύ είσαι μοιχαλίδα και πρέπει να σε λιθοβολήσουμε όλοι μαζί (ρυθμικά) και τον απατάς με όποιον μιλάει ακόμη και Μαορί. Λοιπόν, ψυχραιμία. Σαν άντρας, εγώ και οι 45 κατασκευαστές πλυντηρίων, συνιστούμε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να μην παρασυρθείς από τις τρέλες που θα ακούσεις. Μετά χώρισέ τον.

-Γύρνα το αντίστροφα

Λοιπόν κοίτα να δεις πως έχει τώρα. Άμα φτάνει σε σημείο να ζηλεύει ακόμη και τα αρσενικά ρακούν που σε περιβάλουν, άρχισε να ζηλεύεις και εσύ με την σειρά σου τα θηλυκά αρμαντίλο. Βασικά οτιδήποτε κινείται γύρω του με οιστρογόνο. Αλλά φτάσε σε σημείο που να μην μπορεί να πάει μόνος του ούτε εκεί που πάει μέχρι και ο βασιλιάς χωρίς παρέα. Άρχισε να μυρίζεις σεντόνια, να μετράς αποτυπώματα από πισινούς (sic) στο κάθισμα του συνοδηγού. Μην μασάς. Fight fire with fire, που λένε και οι Metallica. Ευτυχώς ένα ρητό που δεν το ασπάζονται οι πυροσβέστες.

-Κάνε του κεφαλοκλείδωμα

ΟΚ, δεν το συνιστώ. Επίσημα. Ανεπίσημα, πιάνει.

-Για ψάξου καλύτερα

Μιας και το έφερε η κουβέντα, μήπως το παλικάρι δεν τρελάθηκε απότομα; Μήπως κάτι κάνεις και εσύ; Γιατί αν η γάτα δεν κουνήσει την ουρά, ο γάτος δεν πάει. Αυτό που θέλω να σου πω βρε κορίτσι μου, είναι μήπως δίνεις και εσύ δικαιώματα; Για ψάξου λίγο καλύτερα. Γιατί αν είσαι λίγο πιο μυστήρια, τότε συγγνώμη, τέτοιος δεν είμαι, πάω με το δίκιο, λογικό να του γυρίσει το μάτι.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Βασικά να ξεκαθαρίσετε πως δεν είστε κτήμα ΚΑΝΕΝΟΣ. Και να δώσετε και εσείς εμπιστοσύνη για να την λάβετε πίσω. Γιατί ΟΚ, λέω για τα δικά μας αλλά και εσείς δεν είστε καλύτερες. Αν μια σχέση δεν έχει εμπιστοσύνη δεν πάει πουθενά. Η ζήλια σε φυσιολογικά πλαίσια είναι ανεκτή, κάνει καλό στη σχέση και δείχνει ενδιαφέρον. Αν ο άλλος δεν ζηλεύει, τότε προφανώς και δεν τον κόφτει και ιδιαίτερα. Οπότε σε έχει δεδομένη. Ή έχει άλλη.

Μην ανέχεστε καμία συμπεριφορά γυναίκες πέρα από τα εσκαμμένα. Όποιος τα υπερβεί… καλό δρόμο!

ΥΓ: Εγώ είμαι Σκορπιός. Οπότε ζηλεύω. Οπότε ξέρω από αυτά.

ΥΓ 1: Υπάρχει μια παροιμία που λέει «Η ζήλια δεν έκανε κανέναν άνθρωπο καλύτερο». Ισχύει.