Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί είμαστε ΟΛΟΙ κατά του γάμου

Νυφικά και μπομπονιέρες ονειρεύεστε; Τα όνειρα είναι ανθρώπινα…
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί είμαστε ΟΛΟΙ κατά του γάμου



Ο γάμος είναι ωραία κατάσταση. Η τελετή, τα κουφέτα, τα ρύζια, τα  γλέντια. Φοβερά λέμε. Για εσάς γυναίκες. Γιατί για εμάς τους άντρες είναι… ΝΟΤ!

Όχι, δεν μας αρέσει ο γάμος. Δεν θέλουμε να παντρευτούμε. Δεν έχουμε γεννηθεί έχοντας πάντα όνειρο μας πότε θα φορέσουμε το γαμπριάτικο κουστούμι και να χορέψουμε «Στου παδιού μου την χαρά, σφάξαμε ένα κόκορα». Όχι γυναίκες. Είμαστε όλοι κατά του γάμου. Και ξέρετε γιατί; Διαβάστε και θα μάθετε. Παρακάτω.

-Τον ζυγό ΔΕΝ τον αντέχουμε

Όχι το ζώδιο (είναι και το κορίτσι μου). Υπάρχει κάποιος μηχανισμός στο γυναικείο μυαλό, που όταν παντρεύεστε ξαφνικά μεταλλάσσεστε σε ανθρωπόμορφα όντα, που σκοπό έχουν να ρουφήξουν κάθε μορφής ενέργεια από τον άντρα σας. Ζείτε για αυτό. Προπονείστε σε όλη σας τη  ζωή. Και οι πατεράδες μας την πάτησαν. Οι παππούδες μας το ίδιο.  Και κάθε αρσενικός οργανισμός. Και επειδή η καταπίεση ΔΕΝ αντέχεται, ένας παντρεμένος θα αντέξει πόσο; Ένα χρόνο; Δυο; Τρία; Ή θα λαλήσει ή θα απατήσει. Ορίστε και η απάντηση γιατί ο κόσμος στον δρόμο πάει αποχαυνωμένος ή γιατί τα διαζύγια τριπλασιάζονται.

-Βαριόμαστε

Πόσο κρατάνε τα μέλια; Ένα χρόνο; Μετά τι; Σπίτι, παντόφλα, ύπνος. Άντε και λίγο σεξ. Ναι μετά τι; Μπάλα θέλουμε να δούμε, «Πάλι μπάλα;». Για καμιά μπύρα θέλουμε να πάμε, «Πάλι θα βγεις;». Εντάξει, κάποια στιγμή καταντάει και λίγο κουραστικό.

-Δεν είμαστε σίγουροι

Όχι για εσάς. Εσείς το νιώθετε το πράμα. Για εμάς δεν είμαστε. Στο πρώτο μισάωρο γάμου μπορεί και να μας την έχει βιδώσει τόσο που θα τα διαλύσουμε όλα. Σαν τον Κωνσταντίνου με την κυρία Κοκοβίκου. Δεν είμαστε για πολλά-πολλά. Μόλις νιώσουμε την παραμικρή πίεση… δρόμο!

-Θα απατήσουμε

Αλήθειες δεν θέλετε να σας πω; Ορίστε. Όλοι οι άντρες (καλά όχι και όλοι) είμαστε γουρούνια. Και επειδή το ξέρουμε (ή τουλάχιστον κάνουμε πως δεν το ξέρουμε) ο γάμος δεν μπορεί να μας το αλλάξει αυτό. Είναι η φύση. Είναι ο κολλημένος μας εγκέφαλος. Είναι η γειτόνισσα που ζητάει ζάχαρη. Δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό.

-Το σόι σας

Ρωτάτε εμάς ΑΝ θέλουμε για πεθερά τη μαμά σας; Αν θέλουμε να συγγενέψουμε με τον πατέρα σας που είναι διασταύρωση ραδιενεργού ροτβάιλερ και της Γεωργίας Βασιλειάδου; Ή με τον ξάδερφο σας που φωνάζει κάθε ένα λεπτό «ξάδερφε, ξάδερφε» και μοιάζει με Γκρέμλιν; Δεν λέμε ότι το δικό μας σόι είναι καλύτερο αλλά εσείς την υποχώρηση για την κουλούρα την κάνετε.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως δεν θα παντρευτούμε ποτέ; Λοιπόν κοιτάξτε πως έχει  η κατάσταση γυναίκες για να καταλάβετε.

Ένας έρωτας δεν χρειάζεται χαρτιά από εκκλησίες και γλέντια για να βεβαιωθεί. Αγαπιόμαστε. Αν παντρευτούμε τι θα αλλάξει; Θα αγαπιόμαστε περισσότερο; Οι ζωές μας απότομα θα γίνουν παραμυθένιες; Γιατί στην τελική δεν νομίζω ο γάμος να εξασφαλίζει σε κανέναν την ευτυχία; Το αντίθετο δείχνουν οι έρευνες και η αύξηση των διαζυγίων…

ΟΚ, θα παντρευτούμε. Όποτε το νιώσουμε εμείς. Όποτε νιώσουμε 100% σίγουροι πως η κοπέλα που είναι δίπλα μας, θα είναι δίπλα μας για πάντα. Το αξίζει να είναι ευτυχισμένη και εμείς θα κάνουμε το οτιδήποτε για να είναι. Ούτε θα παντρευτούμε αν μας δώσετε τελεσίγραφα. Το μόνο που θα καταφέρετε με τον τρόπο αυτό είναι να σας χωρίσουμε λίγο νωρίτερα. Εννοείτε πως θέλουμε οικογένεια και παιδιά αλλά ΟΤΑΝ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

Και όχι, ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα. Τον έρωτα που είναι αληθινός, δεν τον σκοτώνει τίποτα. Ούτε γάμοι, ούτε τα λεφτά, ούτε Θεοί, ούτε δαίμονες.

Αφήστε λοιπόν τους γάμους και δείτε λίγο το πιο πρακτικό κομμάτι σε μια σχέση. Και όταν θα έρθει η στιγμή για τον γάμο, θα το καταλάβετε. Θα είμαστε γονατιστοί να κοιτάζουμε και να παρακαλάμε για ένα «ναι».

ΥΓ: Μάνα ξέρω πως σήμερα που γιορτάζεις δεν ήθελες να διαβάσεις κάτι τέτοιο από εμένα, αλλά… χρόνια σου πολλά! Κάποια στιγμή θα με δεις και γαμπρό. Όρκο δεν παίρνω, αλλά μην  παρατάς την ελπίδα!

ΥΓ 1: Καλά εσείς που παντρεύεστε, επειδή ΠΡΕΠΕΙ να παντρευτείτε ή επειδή σας ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ…  καλή μιζέρια!