Ερωτευμένη με δυο; Πως θα διαλέξεις τον Mr.Perfect

Από τα χειρότερα διλήμματα που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα!



Έχεις μια σχέση εδώ και καιρό και ναι τον αγαπάς πολύ, περνάς όμορφα μαζί του και αισθάνεσαι ασφαλής. Όλα καλά ως εδώ! Τι γίνεται όμως τώρα που ένας καινούριος άντρας μπήκε στη ζωή σου; Που σου δείχνει ενδιαφέρον , σε πολιορκεί, σε διεκδικεί και εσύ αρχίζεις να τον σκέφτεσαι;

Μην πανικοβάλλεσαι!

Αν νιώθεις ότι έχεις αισθήματα για δύο ανθρώπους ταυτόχρονα, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσεις να αποφασίσεις ποιος είναι ο ιδανικός για σένα. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο ή ξεκάθαρο, αλλά υπάρχει τρόπος να βρεις τη λύση γρήγορα.

Δώσε αρχικά μια ευκαιρία στη σχέση σου

Πέρνα περισσότερο χρόνο με το σύντροφό σου ώστε έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για τα αισθήματά σου γι΄αυτόν. Αν μη τι άλλο, το αξίζει. Και πίστεψέ με, δε θα θελες σε λίγο να ανακαλύψεις ότι ο "δεύτερος" ήταν ένα απλό καπρίτσιο αλλά και η αιτία να χάσεις μια μεγάλη αγάπη. Άλλωστε, ο σύντροφός σου δε σου φταίει σε τίποτα ή αν ήξερε τι συμβαίνει θα έφευγε εκείνος πρώτος από σένα τρέχοντας.

Κράτα με τον δεύτερο μια πλατωνική φιλία.  Όσο αντέχεις. Αυτό θα σε βοηθήσει μέχρι να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση μέσα σου. Προσπάθησε να μην επικοινωνήσεις μαζί του για μια βδομάδα. Το να βιαστείς μαζί του, σίγουρα δε θα σου βγει σε καλό. Σε αυτό το διάστημα θα καταλάβεις. Είναι έρωτας ή ένας απλός ενθουσιασμός; Θα τον σκέφτεσαι ακόμα ή όσο περνούν οι μέρες αυτό που αισθάνεσαι θα ξεφτίσει; Εκείνος θα επιμείνει να σε διεκδικεί ή θα "βαρεθεί" αμέσως όταν σε δει να απομακρύνεσαι; Και το σημαντικότερο: θα είσαι εσύ καλά αν χωρίσεις με το σύντροφό σου;

Γράψε σε ένα χαρτί μια λίστα από τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει ο σύντροφος της ζωής σου. Να είναι πιστός, ειλικρινής; Να έχει χιούμορ; Να είναι όμορφος; Να έχει μια καλή δουλειά; Να είναι επιτυχημένος ή να βγάζει χρήματα; Στη συνέχεια, βάλε όλα τα παραπάνω σε σειρά προτεραιότητας. Τι είναι πιο σημαντικό για σένα και τι λιγότερο σημαντικό. Γράψε δίπλα από αυτά που θέλεις το όνομα εκείνου που πιστεύεις ότι μπορεί να είναι κοντά σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ποιανού το όνομα βλέπεις περισσότερες φορές;

Γράψε ,τώρα, σε ένα χαρτί δύο λίστες με τα χαρακτηριστικά που σε ελκύουν και στους δύο. Όταν κάτι το βλέπεις γραπτά, σε κάνει να δεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις :

Τι σε ελκύει στον καθένα ξεχωριστά;

Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα μπορούν να βελτιωθούν;

Ποιος σου βγάζει τον καλό σου εαυτό;

Ποιος πιστεύεις θα είναι πιο έτοιμος να είναι δίπλα σου στις κακές στιγμές και στις αντιξοότητες;

 Ποιος είναι εκείνος που θα βλέπει τα λάθη του και θα προσπαθεί να τα διορθώσει;

 Ποιος νιώθεις ότι σε θέλει περισσότερο;

Με ποιον διασκεδάζεις περισσότερο; Για ποιον νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι; Για ποιον νιώθεις μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη;

Πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι η εικόνα σου για τον καθένα; Γιατί μην ξεχνάς ότι τον έναν τον ξέρεις καλύτερα. Είσαι σίγουρη ότι μπορείς να δεις την κατάσταση καθαρά;

Δες τις δύο λίστες και σύγκρινε χρησιμοποιώντας και τα συναισθήματά σου. Όχι μόνο τη λογική. Κλείσε τα μάτια και σκέψου. Τσέκαρε τα αισθήματά σου τώρα. Αν τα "αποτελέσματα" της λίστας δείξουν για παράδειγμα ότι πρέπει να μείνεις με τον πρώτο, πως θα σε κάνει αυτή η απόφαση να αισθανθείς; Σύγκρινε πως θα ήταν τα συναισθήματά σου με το αντίθετο σενάριο.

Τώρα;

Βλέπεις κάποιον από τους δύο να είναι πιο συμβατός με σένα; Αυτό δε σημαίνει ότι αγαπάς κάποιον περισσότερο, απλά κατευθύνει τις πιθανότητες επιτυχίας της μιας σχέσης έναντι στην άλλη.

SPECIAL SECRETS

Θα σου πω κάτι που ίσως ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση, αλλά να μείνει απολύτως μεταξύ μας. Στην περίπτωση που βγαίνεις και με τους δύο (γιατί δε μπόρεσες τελικά να ακολουθήσεις τη δεύτερη συμβουλή μου) , δες πως αισθάνεσαι τη στιγμή που είσαι σε ραντεβού με τον έναν. Νιώθεις μήπως τύψεις σαν να "κερατώνεις" τον άλλο;  Αυτό είναι ένα καμπανάκι που φωνάζει ότι ανήκεις σ' αυτόν για τον οποίο αισθάνεσαι άσχημα και όχι σε αυτόν που είσαι τώρα στο ραντεβού. Ίσως αυτό είναι ένα alert που πήρε την απόφαση για σένα!

Η' σκέψου αυτό που έχει πει ο Johnny Depp. Αν αισθάνεσαι ερωτευμένη με δύο ανθρώπους την ίδια στιγμή, διάλεξε τον δεύτερο. Γιατί αν πραγματικά ήθελες τον πρώτο, δε θα άφηνες χώρο να μπει ο άλλος.

Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου. Μη ρωτάς τις φίλες σου για το τι πρέπει να κάνεις. Ποτέ μην ξεχνάς ότι είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις μόνη σου, αφού εσύ θα ζήσεις με τον άνθρωπο που θα διαλέξεις.

Και αν το μέλλον δείξει ότι πήρες τη λάθος απόφαση, μη στεναχωριέσαι για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί θα ξέρεις ότι φέρθηκες τίμια και έκανες αυτό που ακριβώς ήθελες  τουλάχιστον για εκείνη τη στιγμή και δεύτερον γιατί η ζωή συνεχίζεται και οι αγάπες δεν τελειώνουν. Ποιος είπε ότι έχουμε μόνο μία αδερφή ψυχή; Μπορεί απλά εσύ να μην τη βρήκες ακόμα. Να θυμάσαι ότι έχεις το δικαίωμα να είσαι ευτυχισμένη και με κάποιον που αγαπάς.