Γυναίκες vs Άντρες: Μήπως να χαλαρώσουμε λίγο;

Σταμάτα να ζητάς συνέχεια και απόλαυσέ το!
Γυναίκες vs Άντρες: Μήπως να χαλαρώσουμε λίγο;



Ναι, το ξέρουμε πως οι άντρες είναι οπτικοί τύποι. Όμορφα πόδια, σφιχτά οπίσθια, πλούσιο στήθος, ωραίο πρόσωπο, λαμπερό χαμόγελο... αλλά τα χαρακτηριστικά της μαμάς τους;

Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ, αν και νομίζω πως ήδη έφτιαξες μια πρώτη εικόνα στο μυαλό σου. Το αγόρι σου όσο ωραία (κι έξυπνη) και να είσαι, όσο ερωτευμένος και να είναι μαζί σου καθώς περνάει ο καιρός θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πως θέλει από σένα συνέχεια το κάτι παραπάνω. Κι ας λένε εμάς τις γυναίκες απαιτητικές.

Θέλει να μαγειρεύεις (ε καλά τώρα) σαν εκείνη. Θέλει να καθαρίζεις σαν εκείνη, να τον φροντίζεις όπως εκείνη, να μην του χαλάς χατίρι όπως εκείνη και να τον αγαπάς τόσο πολύ όσο εκείνη. Και κάπου εδώ σκέφτεσαι: Kαλά όλα αυτά, αλλά είναι δυνατόν να θέλει να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με κάποια λίγο παραλαγμένη (και νεότερη) εκδοχή της μαμάς του;

Μα τι στο καλό; Κάθεσαι και συζητάς με τις φίλες σου... Όχι χρυσή μου, δεν έχεις τον “μπιμπ-μαγνήτη”. Απλώς πλέον, οι περισσότεροι άντρες τα θέλουν όλα σε ένα! Και είναι και λίγοι. Να σου θυμήσω την αναλογία; Άστο καλύτερα.

Τι άλλο ζητάει ο καλός σου; Ζητάει μια σύντροφο που να “παίζει μπάλα” στο ίδιο γήπεδο με εκείνον. Να πληρώνει κι εκείνη όταν θα βγουν έξω, να συνεισφέρει στους λογαριασμούς και στο νοίκι, να πληρώνει τα μισά στα ταξίδια και φυσικά να είναι σε θέση να καλύπτει μόνη της τις δικές της ανάγκες.

Μη βιάζεσαι. Έχουμε και συνέχεια. Θέλει μια γυναίκα που να σέβεται και να κατανοεί απόλυτα τις ανάγκες του. Την ανάγκη να βγει έξω με τους φίλους του, την ανάγκη να μείνει για λίγο μόνος του σπίτι να ηρεμήσει, την ανάγκη να πάει γήπεδο ή να μην χάσει το ματς (παίζει ο Ολυμπιακός κούκλα μου τι δεν καταλαβαίνεις)! Πάνω απ' όλα όμως θέλει να προσπαθήσεις να καταλάβεις την ψυχολογία του. Όταν δεν είναι καλά για παράδειγμα επειδή έχει προβλήματα στη δουλειά, όταν πληρώνει συνέχεια διάφορα και στο τέλος δεν του μένουν λεφτά, όταν έχει πεσμένη διάθεση και σχεδόν καθόλου όρεξη για σεξ λόγω όλων αυτών (ναι συμβαίνει και αυτό.)

Αν μαζέψω όλες τις παραπάνω σκέψεις μου λοιπόν, καταλήγω στα εξής: Αν θέλεις να κρατήσεις έναν άντρα θα πρέπει να είσαι: όμορφη, έξυπνη, με καλό χαρακτήρα, με χιούμορ, να μην είσαι κομπλεξική, να μην τον ζαλίζεις, να γίνεις κατά κάποιον τρόπο η μαμά του, να τον περιποιείσαι, να ξέρεις να μαγειρεύεις (καλά), να είσαι νοικοκυρά, να είσαι sexy, ερωτική και να τον ιντριγκάρεις, να είσαι πιστή, να είσαι πάνω απ' όλα φίλη και σύντροφος παράλληλα, να είσαι ανεξάρτητη, να έχεις τα δικά σου λεφτά, να γίνεις αθλητική ρεπόρτερ (άσχετη δεν ξέρεις τι είναι το pick and roll) και γενικά να κατανοείς και να σέβεσαι όλες τις ανάγκες του!

Κι όταν ρώτησα έναν φίλο μου για όλα αυτά ξέρεις τι μου απάντησε; “'Όλα αυτά λέγονται... ισότητα. Ισότητα δεν θέλατε; Φάτε ισότητα τώρα.”

Τι κάνουμε λοιπόν κορίτσια; Δεν μπορεί θα υπάρχουν και εξαιρέσεις ε; Σίγουρα υπάρχουν. Εγώ έχω ήδη μια στο μυαλό μου...

Εκείνος ο πρίγκιπας που μπορεί να μην έρθει πάνω στο λευκό του άλογο (κατά πάσα πιθανότητα θα 'ρθει με μηχανή ή αμάξι -και τι έγινε-) και θα με πάρει μαζί του σε ένα ατελείωτο ταξίδι ευτυχίας κάνοντας τα ροζ μου όνειρα... αληθινά κι ας πληρώσω τα μισά έξοδα του ταξιδιού, δεν πειράζει...

Θα με αγαπάει, θα με καταλαβαίνει, θα με βρίσκει όμορφη, έξυπνη, sexy, θα είναι και φίλος και σύντροφός μου, θα έχει χιούμορ, δεν θα απαιτεί να μαγειρεύω τέλεια και να καθαρίζω και το παραμικρό ίχνος σκόνης, θα ξέρει τις τάσεις της μόδας, θα κατανοεί την ανάγκη μου για shopping therapy, θα είναι γοητευτικός, έξυπνος, θα έχει λεφτά, θα με σέβεται, θα έχει τακτ και χαρακτήρα, θα ξέρει όλο το kama sutra και πάνω απ' όλα δεν θα με συγκρίνει ποτέ με την μάνα του!

Πού θέλω να καταλήξω; Μήπως και οι μεν και οι δεν τελικά ζητάνε πολλά; Δεν λέω να συμβιβαστείς με κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις λίγο; Ή μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις στον καλό σου να καταλάβει πως πρέπει να χαλαρώσει κι εκείνος λιγάκι; Αν πάλι είσαι single, μήπως τελικά είσαι εσύ αυτή που παραείναι απαιτητική;