Θέλεις να είσαι ο άντρας ο σωστός; Οι κανόνες έχουν αλλάξει!

Φυσικά και θέλουμε να είστε ευγενικοί και ναμας προσέχετε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας αρέσει να νιώθουμε αβοήθητες. Οι καιροί άλλαξαν αγόρια!
Θέλεις να είσαι ο άντρας ο σωστός; Οι κανόνες έχουν αλλάξει!



Η ιπποσύνη ζει και μας αρέσει, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συμπεριφέρεσαι σαν σύγχρονος ιππότης. Οι καιροί άλλαξαν, το ίδιο και οι κανόνες. Σήμερα οι γυναίκες μπορούν να ανοίγουν μόνες τους τις πόρτες – κυριολεκτικά και μεταφορικά – οπότε η «παλιακή» συμπεριφορά σας μάλλον σας κάνει να φαίνεστε ανόητοι. Γι’ αυτόν τον λόγο η Lauren Bas, συνεργάτιδα του GQ, παραθέτει τους καινούριους κανόνες του άντρα του σωστού.

Παλιός κανόνας: Να κρατάς πάντα την πόρτα

Νέος κανόνας: Να κρατάς σχεδόν πάντα την πόρτα

Το να ανοίξεις ή να κρατήσεις την πόρτα σε κάποιον είναι βασικός κανόνας καλής συμπεριφοράς. Δεν έχει σημασία αν είναι γυναίκα ή άντρας αυτός που χρειάζεται τη βοήθειά σου όταν είναι φορτωμένος με τσάντες κι εσύ είσαι δίπλα ακριβώς από την πόρτα, ούτε πρέπει να ακολουθεί οπωσδήποτε μία γυναίκα για να μην αφήσεις την πόρτα να πέσει πάνω στον άλλον.

Όσο είσαι βέβαια σε απόσταση που επιτρέπει να ανοίξεις ή να κρατήσεις την πόρτα σε μία γυναίκα, εννοείται ότι θα το κάνεις. Απλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο προφανές (βλέπε να τρέξεις ενώ προηγείται δέκα βήματα), ούτε να συνοδεύεται από ματιές όλο νόημα και ανόητες χειρονομίες.

Η μοναδική εξαίρεση είναι όταν πρόκειται να μπούμε σε ταξί. Δεν υπάρχει πιο άβολη κατάσταση από το να πρέπει να μετακινηθούμε δύο καθίσματα και ειδικά όταν φοράμε φούστα και τακούνι. Κάντε μας τη χάρη και μπείτε πρώτοι.

Παλιός κανόνας: Να πληρώνει πάντα ο άντρας

Νέος κανόνας: Αν η γυναίκα το ζητήσει, πληρώνει

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να πληρώνετε τα πάντα. Φυσικά και μας αρέσει η περιποίηση, αλλά δεν θέλουμε να νιώθουμε σαν συνοδοί πολυτελείας. Όταν μας προτείνετε να βγούμε για δείπνο, πληρώνετε εσείς. Αν σας ζητήσουμε ένα lunch break ο λογαριασμός είναι δικός μας. Απλά μην το παρακάνετε στην παραγγελία! Με το να πληρώνουμε τον λογαριασμό δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι, είμαστε απλά ευγενικές. Και για εσάς το ίδιο δεν ισχύει;

Παλιός κανόνας: Να παραγγείλεις για τη γυναίκα

Νέος κανόνας: Να μην παραγγείλεις ποτέ για τη γυναίκα

Δείχνει απλά μεγαλομανία. Είμαστε ικανές να παραγγείλουμε μόνες μας ό,τι θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας υποδείξει τι θα φάμε. Αν θέλετε να φανείτε ευγενικοί, αφήστε μας να επιλέξουμε τα ορεκτικά.

Η μοναδική εξαίρεση είναι ότι δουλεύουμε μέχρι αργά. Θα χαρούμε πολύ να γυρίσουμε σπίτι και να δούμε ότι μας έχετε σκεφτεί κι έχετε παραγγείλει και για εμάς.

Παλιός κανόνας: Να σηκώνεστε όρθιοι όταν μπαίνουμε στο δωμάτιο

Νέος κανόνας: Να μην σηκώνεστε όρθιοι όταν μπαίνουμε στο δωμάτιο

Μα για ποια μας περάσατε; Για τη βασίλισσα Βικτώρια; Καθίστε στη θέση σας παρακαλώ.

Παλιός κανόνας: Να χτυπάτε κάποιον για την τιμή μας

Νέος κανόνας: Να μην χτυπάτε κάποιον για την τιμή μας

Είμαστε στο μπαρ και μας φλερτάρει ένας τύπος ενώ συνοδευόμαστε. Όχι, δεν θέλουμε να τον δείρετε. Μπορούμε να ξεφύγουμε και μόνες μας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε σημασία στον κρυφό κώδικα «σώσε με» (ένα νόημα με το χέρι, ένα μικρό σκούντημα). Αν είστε οι τύποι που χτυπούν άλλους άντρες, τότε να είστε σίγουροι ότι θα θέλουμε να σωθούμε και από εσάς.