Δεν πάει άλλο αυτή η σχέση! 10 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να βάλεις ένα τέλος

Δεν μπορεί να σου πει κανένας το πότε και αν πρέπει να χωρίσεις. Υπάρχουν όμως σημάδια που σε βάζουν σε σκέψεις και δεν μπορείς να τα παραβλέψεις.
Δεν πάει άλλο αυτή η σχέση! 10 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να βάλεις ένα τέλος



Έχεις διαρκώς νεύρα, οι φίλοι σου έχουν σταματήσει να ρωτάνε πώς τα πάτε μεταξύ σας και η μοναδική περίπτωση που σου υπενθυμίζει ότι είσαι σε σχέση είναι όταν περνάτε για ακόμη μία φορά το βράδυ του Σαββάτου βλέποντας ταινία – ο καθένας στη μεριά του.

Μπορεί να είναι απλώς μια άσχημη περίοδος, αλλά αν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ και μήνες τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να βιώνεις μία μόνιμη κατάσταση που δεν θέλεις να παραδεχτείς ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί τη λύση την ξέρουμε και οι δύο.

Δεν μπορεί να σου πει κανένας – πόσο μάλλον ένα άρθρο – το πότε και αν πρέπει να χωρίσεις, αφού αυτό είναι κάτι που αφορά εσένα και τον σύντροφό σου. Υπάρχουν όμως σημάδια που σε βάζουν σε σκέψεις και δεν μπορείς να τα παραβλέψεις.

Δεν υπάρχει επικοινωνία

Μία υγιής σχέση βασίζεται στην καλή επικοινωνία και την αγάπη. Εδώ όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να αγαπάς μεν τον σύντροφό σου, αλλά όχι με τον τρόπο που χρειάζεται για να συντηρηθεί μία σχέση. Ή το αντίστροφο. Από την άλλη η καλή επικοινωνία προϋποθέτει να μιλάτε για όλα όσα σας απασχολούν και να δίνετε λύσεις. Και όχι το ποιος θα πάρει γάλα αύριο δεν είναι μέσα σε αυτά. Ή μάλλον δεν είναι το μόνο που πρέπει να λύσετε.

Δεν έχετε ενεργή σεξουαλική ζωή

Έχω φίλους ζευγάρια που δεν θυμούνται ποια ήταν η τελευταία φορά που έκαναν σεξ, με αποτέλεσμα ή να το ψάχνουν αλλού ή να μένουν απλά ανικανοποίητοι. Μια σχέση δεν στηρίζεται αποκλειστικά στο σεξ, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι είναι το βασικό συστατικό που σε δένει με τον σύντροφό σου. Όσο το αφήνετε στην άκρη τόσο απομακρύνεστε. Και το πιο απλό: Είναι μία φυσική ανάγκη την οποία καταπιέζετε.

Έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση

Σε μία σχέση πρέπει ο ένας να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του άλλου. Από ένα μικρό κομπλιμέντο μέχρι την αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς που του προσφέρει, είναι σημαντικό να νιώθεις ότι αυτή η σχέση δεν σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις για το πόσο «καλή» είσαι για τον σύντροφό σου. Αν ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να σου μειώσει την αυτοπεποίθηση, τότε πιθανότατα δεν είναι ένας άνθρωπος που αξίζει να σε έχει δίπλα του.

Έχετε σταματήσει να είστε κοινωνικοί

Αν έχεις χαθεί από τους φίλους ή την οικογένειά σου επειδή δεν τους συμπαθεί ο σύντροφός σου, θα πρέπει να μπεις σε σκέψεις για το αν αντέχεις να συνεχίσεις σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Καλό είναι να θυμάσαι επίσης, ότι οι δικοί σου άνθρωποι δεν θα είναι εκεί για σένα όποτε τους θυμηθείς. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αμφίδρομες.

Κάνετε τα πάντα χώρια

Σε μία σχέση θεωρείται υγιές να έχει ο καθένας τη ζωή του (βλέπε φίλους, χόμπι). Όταν όμως καμία από τις δραστηριότητες που κάνετε για να διασκεδάσετε δεν περιλαμβάνει τον σύντροφό σας, τότε αυτό κάτι σημαίνει.

Κρατάτε σκορ

Μία σχέση δεν είναι ανταγωνιστικό παιχνίδι. Το να υπενθυμίζετε συνεχώς ο ένας στον άλλον ποιος πέταξε χθες τα σκουπίδια, ποιος πήγε σούπερ μάρκετ τελευταία φορά ή πόσο καιρό έχετε να φάτε με τους γονείς σας δεν θα σας οδηγήσει πουθενά (καλά).

Επαναλαμβάνεστε συνεχώς

Το να μαλώνετε διαρκώς για τα ίδια πράγματα είναι κουραστικό. Οι συνεχείς καβγάδες πάνω στο ίδιο θέμα δείχνουν έλλειψη επικοινωνίας, αλλά και ότι κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Από εγωισμό; Επειδή δεν τον νοιάζει πια;

Αναζητάτε άλλους ανθρώπους για να καλύψετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες

Δεν είναι μόνο το σεξ μία ανάγκη που μπορεί να ψάχνει κάποιος να καλύψει εκτός της σχέσης του, αλλά και τα συναισθήματα. Αν ο σύντροφός σας δεν σας καλύπτει συναισθηματικά και προσπαθείτε να «πιαστείτε» από κάπου αλλού, το γυαλί έχει ραγίσει.

Διατηρείτε τη σχέση

Μία σχέση πρέπει να εξελίσσεται, και μαζί με αυτήν κι εσείς. Με το να διατηρείτε απλά μία σχέση λόγω φόβου, ανασφάλειας ή ακόμα και λύπησης δεν οδηγεί πουθενά. Κάνεις κακό στον εαυτό σου αλλά και στον άνθρωπο που είναι μαζί σου.

Δεν θέλετε να βοηθηθείτε

Αν ένας από τους δύο αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και έχει την όρεξη και τη θέληση να το αντιμετωπίσει αλλά βρίσκει τοίχο, τότε μάλλον έχει χαθεί και η τελευταία ελπίδα σωτηρίας.