Κακές συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου

Ζήλια τσακωμοί άνευ ουσίας και κατασκοπεία είναι κάποια από τα λάθη που κάνεις και πρέπει να βελτιώσειςγια να κρατήσεις τον σύντροφό σου.
Κακές συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου



Μια ρομαντική σχέση δεν περιλαμβάνει ένα κουτί με σοκολατάκια και ένα μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μία σχέση για να είναι σωστή απαιτείται συνεργασία, επικοινωνία και σεβασμό. Οι κακές συνήθειες ωστόσο είναι αυτές που οδηγούν το ζευγάρι σε αδιέξοδα. Οταν μπαίνει ανάμεσα η αμφιβολία τότε όλα παίρνουν την χειρότερη τροπή. Παρακάτω θα διαβάσεις ποιες κακές συνήθειες πρέπει να αποφύγεις για να βελτιώσεις και να κρατήσεις τη σχέση του.

Προσπαθείς να τον βελτιώσεις: Δεν υπάρχει ο τέλειος άντρας ούτε η τέλεια γυναίκα γι αυτό είναι λάθος να περιμένεις εξωπραγματικές αλλαγές. Υπενθυμίζοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχώσεις το σύντροφό σου και στο τέλος να μην καταφέρεις τίποτα. Μίλησε του ήρεμα και εξήγησε τι ακριβώς θέλεις και φυσικά δώστου χρόνο για να βρει τον τρόπο να κάνει αυτά που ζητάς.

Αποφυγή τσακωμών: Στη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων δεν μπορεί να είναι όλα καλά όλη την ώρα. Διαφωνίες θα υπάρξουν και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην της αποφύγεις. Αν δεν έρθεις σε σύγκρουση με τον άλλον δεν θα βρεθεί λύση και τα προβλήματα απλά θα αυξάνονται.

Οχι στους δημόσιους τσακωμούς: Ενας τσακωμός μπροστά στα μάτια γνωστών και αγνώστων μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση το ζευγάρι και επίσης να κάνει τους γύρω να νιώσουν άβολα. Μιλήστε κάπου μόνοι σας.

Δεν μιλάτε ενώ βρίσκεστε έξω: Αν κάτι δεν πάει καλά, υπάρξει δηλαδή κάποια παρεξήγηση είναι λάθος να κρατάς μούτρα έτσι ξαφνικά. Ο σύντροφό σου δεν έχει τη μαγική ικανότητα να διαβάσει το μυαλό σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις το βράδυ να κυλήσει ομαλά μέχρι να βρεθείτε οι δυο σας και φυσικά στη συνέχεια να συζητήσεις αυτό που σε ενόχλησε.

Δεν συζητάτε τη σωστή στιγμή: Συζητήσεις σημαντικών θεμάτων, όπως οι προσδοκίες της σχέσης, τα οικονομικά αλλά και κάποια λάθη που ενδεχομένως να γίνονται έχουν τον χρόνο τους και τον χώρο τους για να συζητηθούν. Μια μέρα που βλέπεις ότι δεν είναι καλή, είτε γιατί υπάρχει πολύ άγχος, γιατί κάτι δεν πήγε καλά στη δουλειά και πολλά άλλα, δεν είναι η κατάλληλη για να συζητήσεις κάτι σοβαρό. Δημιούργησε εσύ τη σωστή ατμόσφαιρα και τότε κάνε έναν ωραίο διάλογο με τον σύντροφό σου όλα τα θέματα που σε απασχολούν.

Κρατάς σκορ: Σε όλες τις σχέσεις δίνεις και παίρνεις. Αλλα το να λες για παράδειγμα χθες πλήρωσα εγώ, αύριο είναι η σειρά σου, θα προκαλέσεις περιττές εντάσεις.

Κατασκοπεία: Η εμπιστοσύνη μεταξύ ενός ζευγαριού είναι η αρχή και το τέλος. Αν αυτή χαθεί τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Ακόμα κι αν υποψιάζεσαι για κάτι τον σύντροφό σου θα πρέπει να σεβαστείς την ιδιωτική του ζωή και κυρίως μην αρχίσεις να ψάχνεις κινητά και ακίνητα. Σίγουρα κάτι θα βρεις. Οπως πολύ σωστά λένε, όποιος ψάχνει, βρίσκει!

Αφήνεις τη ζήλια να σας επηρεάζει: Η αμφιβολία φέρνει ζήλια και η ζήλια δημιουργεί προβλήματα που ούτε καν μπορείς να φανταστείς. Ερευνα έχει δείξει πως οι γυναίκες που ζηλευουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε θέματα υγείας, όπως εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Συμβουλή: Βρες κάτι να ασχοληθείς και άσε τους άλλους να σε ζηλεύουν.

Κάνετε τα πάντα μαζί: Ο καθένας χρειάζεται τον χώρο του. Η απόσταση μπορεί να ενισχύσει τη σχέση και βοηθάει στην πορεία τα πράγματα που θα κάνετε μαζί να είναι πιο ουσιαστικά.

Δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου: Μην προσπερνάς συμπεριφορές που δεν θα δεχόσουν και μην προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό δεν σε πειράζει και το άλλο δεν σε ενοχλεί. Σκέψου πραγματικά αν αξίζει να επενδύσεις στη σχέση στην οποία βρίσκεσαι και αποφάσισε πριν χάσεις πολύτιμο χρόνο.