Γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι; Οι χρήστες του Reddit δίνουν μερικές ρεαλιστικές απαντήσεις

12 χωρισμένοι εξομολογούνται τους λόγους που διέλυσαν τον γάμο τους.
Γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι; Οι χρήστες του Reddit δίνουν μερικές ρεαλιστικές απαντήσεις



«Θέλαμε διαφορετικά πράγματα», «απομακρυνθήκαμε», «δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί», είναι μερικές από τις απαντήσεις που συνήθως παίρνουμε στο ερώτημα «γιατί χωρίσατε;». Προφανώς, οι λόγοι είναι πολύ βαθύτεροι και εδώ έρχονται οι χωρισμένοι χρήστες του Reddit, άντρες και γυναίκες, για να δώσουν τις ρεαλιστικές απαντήσεις.

Παρακάτω οι πιο αποκαλυπτικές διαδικτυακές εξομολογήσεις:

1. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ως τον πατέρα των παιδιών της.
Κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να τον εμπιστευτώ στην φροντίδα των παιδιών που ενδεχομένως θα κάναμε κάποια μέρα. Και μετά συνειδητοποίησα ότι δεν του είχα γενικότερα εμπιστοσύνη, εφόσον ένιωθα έτσι.

2. Παντρεύτηκε μία εγωπαθή γυναίκα.
Χωρίσαμε επειδή συνειδητοποίησε πως κατάλαβα ποια πραγματικά είναι. Δεν μπορούσε να με χειραγωγεί πια. Όταν κατάλαβα την εγωπάθειά της, όλα τελείωσαν.

3. Όντως απομακρύνθηκαν.
Ήμασταν παντρεμένοι για 8 χρόνια. Και οι δύο γνωρίζαμε ότι δεν θα κρατούσε για πάντα. Αγαπιόμασταν πραγματικά. Ωστόσο, πάντα υπήρχε κάτι που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο. Απομακρυνθήκαμε και τελικά δημιουργήθηκε ένα κενό που δεν θα μπορούσε να κλείσει ποτέ. Δεν μετανιώνω που την παντρεύτηκα.

4. Τον απατούσε.
Καταλάβαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά. Εκείνη δεν μπορούσε να το δεχτεί, πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έμεινε έγκυος από κάποιον άλλο. Δεν μπορούσα να την συγχωρήσω.

5. Παντρεύτηκαν πολύ νέοι.
Ήμουν πολύ νέα, παντρεύτηκα όταν ήμουν 23 και εκείνος 20. Μεγαλώνοντας, εξελιχθήκαμε σε δύο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους από εκείνους που ήμασταν και χωρίσαμε πολύ πολιτισμένα. Ένα από τα κυριότερα προβλήματά μας ήταν ότι δεν ξέραμε τι θέλουμε για το μέλλον και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Για παράδειγμα, είμαι άνθρωπος της πόλης και εκείνος ήθελε να μετακομίσουμε στην εξοχή. Κανείς από εμάς δεν ήταν λάθος, απλά δεν είμασταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.

6. Ήταν πολύ εξαρτημένος από εκείνη.
Είχαμε σχέση δέκα χρόνια και ήμασταν παντρεμένοι για έξι. Όλο αυτό το διάστημα δεν έμεινε ποτέ για πολύ καιρό σε μία δουλειά. Στην αρχή, πίστευα τις δικαιολογίες του -δεν ήταν ποτέ δικό του το φταίξιμο- και προσπάθησα να είμαι υποστηρικτική. Αλλά το κακό παραέγινε. Βαρέθηκα να παίρνω την ευθύνη για την ασυνέπεια και την ανευθυνότητά του. Τα τελευταία δύο χρόνια που ήμασταν μαζί, έκανα δύο δουλειές και εκείνος ήταν άνεργος για ένα χρόνο. Βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού; Όχι. Γυρνούσα σπίτι στις 11:00 το βράδυ και απαιτούσε να του ετοιμάσω δείπνο. Ποτέ δεν έβαλε πλυντήριο ή καθάρισε οτιδήποτε. Περνούσε όλη την ημέρα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και ξοδεύοντας χρήματα. Τελικά, φέρθηκα έξυπνα και έφυγα.  

7. Κατάλαβαν ότι παντρεύτηκαν τη λάθος εποχή.
Χωρίσαμε επειδή δεν έπρεπε ποτέ να είχαμε παντρευτεί. Θέλαμε απλά να ζήσουμε «το όνειρο». Είναι απίστευτο πόσο συχνά συμβαίνει με τα άτομα της γενιάς μου. Ευτυχώς, το συνειδητοποιήσαμε πριν κάνουμε παιδιά.

8. Δεν μπορούσε να την εμπιστευτεί.
Την έπιασα να λέει πολλά ψέματα και κατέληξα να φιλτράρω οτιδήποτε μου έλεγε ή αποτύγχανε να μου πει. Ποτέ δεν ήξερα τι πραγματικά μου έλεγε ή ποια ήταν τα κίνητρά της.

9. Δεν άντεχε την κριτική του.
Σταματήσαμε να θέλουμε τα ίδια πράγματα στη ζωή και κουράστηκα να με κρίνει συνέχεια. Και συμπέρανα ότι δεν θα έπρεπε η δέσμευση του γάμου να με κάνει να νιώθω διαλυμένη.

10. Έφυγε για χάρη των παιδιών.
Την παντρεύτηκα όταν ήμουν νέος και η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει. Ένιωσα ότι χρειαζόμουν κάποια. Για τα επόμενα δέκα χρόνια ο γάμος ήταν εύκολος. Όταν όμως κάναμε παιδιά είδα ότι δεν τον άντεχα πια. Έφυγα όταν τα δίδυμα ήταν 3 χρονών επειδή ένιωσα ότι αν ήταν μεγαλύτερα θα τα επηρέαζε πολύ περισσότερο και δεν θα μπορούσα να το τελειώσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Νιώθω ότι ήταν το καλύτερο για τα παιδιά και για εμένα. Για την ακρίβεια, εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν ότι έχουμε μόνο μια ζωή να ζήσουμε.

11. Εκείνος ωρίμασε. Εκείνη όχι.
Συναισθηματικά, δεν ήμασταν συμβατοί. Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Και δεν ωρίμασε. Έμεινε το ίδιο άτομο που παντρεύτηκα. Περάσαμε ένα χρόνο βλέποντας σύμβουλο γάμου, έκανα έξι μήνες προσωπική θεραπεία, περάσαμε 15 χρόνια μαζί, κάναμε 3 παιδιά ώσπου κάποια στιγμή χωρίσαμε.

12. Ο γάμος τους δεν είχε πάθος.
Είχα έναν άνετο και όμορφο γάμο για 11 χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος αν ήμασταν ποτέ παθιασμένοι, αλλά στο τέλος ήμασταν σαν δυο καλοί φίλοι που έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα. Όταν εκείνη έκανε παράνομο δεσμό με έναν συνάδελφό της κατάλαβα ότι δεν ήμουν χαρούμενος πια.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com