10 σημάδια ότι μπορεί να έχεις μπλέξει με σεξομανή (από έναν σεξομανή)

Brian Whitney: Οι γυναίκες συχνά με κατηγορούσαν ότι ήμουν εγωιστής, ψεύτης και φρικιό. Και ήμουν όλα αυτά μαζί.
10 σημάδια ότι μπορεί να έχεις μπλέξει με σεξομανή (από έναν σεξομανή)



Την εξομολόγηση ενός σεξομανή διάβασα με ενδιαφέρον στο διαδίκτυο. O Brian Whitney στην προσπάθειά του να «ανοίξει τα μάτια» ορισμένων γυναικών παρέθεσε τις 10 ενδείξεις που προειδοποιούν για ενδεχόμενη σεξομανία. Εμένα πάλι μου φάνηκαν σημάδια ότι ένας άντρας είναι ο πλέον ακατάλληλος για σχέση, αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Παρακάτω ένα απόσπασμα από την συναρπαστική, θλιβερή και κατά έναν τρόπο αισιόδοξη ιστορία του:

Σε όλες τις σχέσεις μου, έκανα και τα 10 πράγματα που περιλαμβάνει η παρακάτω λίστα. Οι γυναίκες συχνά με κατηγορούσαν ότι ήμουν εγωιστής, ψεύτης και φρικιό. Και ήμουν όλα αυτά μαζί. Αλλά ποτέ δεν ήξεραν την αλήθεια. Ότι, δηλαδή, ήμουν σεξομανής.

Η λίστα είναι ένας συνδυασμός όσων έμαθα για τον εθισμό μου από την εμπειρία μου, από τη θεραπεία μου και από συμπάσχοντες άντρες. Και ενώ απευθύνομαι σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, να σημειώσω ότι οι παρακάτω συμπεριφορές αφορούν και σεξομανείς της LGBT κοινότητας.

Οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν στους σεξομανείς κάποια θεραπεία για να καταστείλουν τον εθισμό τους και να κοντρολάρουν τις εμμονές τους. Όταν κάποιος μένει ξύπνιος μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα προκειμένου να παρακολουθήσει πορνό και να αυνανιστεί 8 φορές την ημέρα, προσφέρει στο μυαλό του μία δόση ντοπαμίνης και άλλων χημικών που θα τον συναρπάσουν, θα τον αποσπάσουν και θα καλύψουν την απελπισία και το κενό που αισθάνεται.

«Το κίνητρο ενός σεξομανή είναι να καλύψει τον πόνο της εσωτερικής του διάλυσης, ενώ το κίνητρο του καιροσκόπου είναι να πάρει αυτό που θέλει χωρίς τύψεις. Οι σεξομανείς αισθάνονται ενοχές και ντρέπονται για τη συμπεριφορά τους ενώ, εκείνοι που είναι σεξουαλικά άπληστοι όχι» αναφέρει ο σεξολόγος Joe Kort που ειδικεύεται στη θεραπεία των σεξομανών.

Οπότε, τι κάνεις αν συνειδητοποιήσεις ότι ο σύντροφός σου έχει τρία ή και περισσότερα σημάδια από τα παρακάτω; Ξεκίνα τη συζήτηση, μην υποθέτεις ότι ήρθε το χειρότερο. Αλλά να είσαι προετοιμασμένη ότι έχεις εξαπατηθεί. Όταν η κοπέλα μου είχε υποψίες, έλεγα ψέματα και συνέχισα να λέω ψέματα προσπαθώντας να την πείσω ότι είναι φαντασιόπληκτη. Όμως ποτέ δεν ξέρεις: Μπορεί τελικά να σου ανοιχτεί και να βρει την ανακούφιση που αποζητάει.

1. Λέει ψέματα όλη την ώρα.
Πότε καταλαβαίνεις ότι ένας σεξομανής λέει ψέματα; Ανοίγει το στόμα του.  Γιατί ένας σεξομανής κρατάει μυστικά και ζει διπλή ζωή, οπότε με κάποιον τρόπο πρέπει να τα κουκουλώσει. Συνήθως, δεν είναι στο μέρος που λέει ότι βρίσκεται, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Μπορεί να σου λέει ότι βγάζει περισσότερα λεφτά από την πραγματικότητα. Μπορεί να λέει ψέματα για το παρελθόν του. Μπορεί να σου λέει ότι δούλευε μέχρι αργά αλλά όταν γυρίζει να μυρίζει ποτό. Τα ψέματα που λέει μπορεί να μη έχουν καμία σχέση με το σεξ αλλά το γεγονός ότι είναι παθολογικός ψεύτης είναι ένα σημάδι από μόνο του.

2. Σε απατάει.
Αυτό είναι ύπουλο σημάδι γιατί πολλοί άντρες απατούν. Για έναν σεξομανή, η απιστία είναι non-stop και μπορεί να έχει ένα εκατομμύριο διαφορετικές μορφές. Στα χειρότερά μου, είχα τρεις και τέσσερις παράλληλες σχέσεις εκτός της βασικής.  Όταν έχεις υποψίες ότι ο φίλος σου σε απατά, τότε συνήθως έχεις δίκιο.

3. Δεν είχε ποτέ μακροχρόνιες σχέσεις.
Πρόκειται για έναν άντρα που έχει κάνει στη ζωή του πολύ σεξ αλλά δεν είχε ποτέ σοβαρές σχέσεις. Και για έναν ακατανόητο λόγο όλες τους αποτύγχαναν. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι 30 ή 40 χρονών και δεν είχε ποτέ σοβαρή σχέση, πρέπει να ανησυχείς. Γιατί πιστεύεις ότι είσαι η μία και μοναδική που θα σπάσει τον κανόνα;

4. Αυνανίζεται όλη την ώρα, ακόμα και μετά το σεξ.
Μόλις έκανες το καλύτερο σεξ της ζωής σου. Δεν έχεις ξανανιώσει τέτοιο συναισθηματικό δέσιμο με άλλον άνθρωπο. Κοιμάσαι με ένα τεράστιο χαμόγελο στο στόμα. Μισή ώρα μετά ξυπνάς και τον βλέπεις να αυνανίζεται στο κρεβάτι σας. Μην σκεφτείς ότι δεν σε βρίσκει γοητευτική. Δεν έχει να κάνει με σένα όσο και να σκέφτεσαι ότι συνδέεται με την αυτοεκτίμησή σου. Είναι επειδή δεν μπορεί να το ελέγξει.

5. Του αρέσουν κάποια kinky πράγματα.
Μπορεί να σου δένει τα χέρια και τα μάτια ή και να σε πνίγει. Μπορεί να έχει κάποιο παράξενο φετίχ που να αποδέχεσαι επειδή τον αγαπάς. Οι kinky συμπεριφορές γενικώς είναι αποδεκτές. Όταν όμως ο φίλος σου σε πιέζει φυσικά ή συναισθηματικά να ενδώσεις στις επιλογές του, τότε έχει σοβαρά θέματα που θα πρέπει να σου χτυπήσουν το καμπανάκι.  

6. Είναι μυστικοπαθής με το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του.
Λογικά, πρέπει να έχει το κινητό του στο αθόρυβο και να το παίρνει πάντα μαζί του. Σε περίπτωση που τον ρωτήσεις αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις φέρεται περίεργα. Ποτέ δεν το παρατάει τριγύρω. Στον υπολογιστή του πάντα κάνει minimize την οθόνη όταν τον πλησιάζεις ενώ κάνει log out όταν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις.

7. Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και σε κοντρολάρει σεξουαλικά.
Μπορεί να είναι πολύ καλός στο σεξ, αλλά είναι «ηγέτης» όλη την ώρα. Πρέπει να είναι. Σε τέτοιο σημείο που μπορεί να καταλήξεις να αισθάνεσαι ότι σε χειραγωγεί και σε ελέγχει τυφλά.

8. Φλερτάρει όλη την ώρα.
Οι γυναίκες στη δουλειά τον λατρεύουν. Όταν βγαίνετε σε ένα μπαρ, αν η μπαργούμαν είναι χαριτωμένη, κάνει μαζί της κουβεντολόι. Μιλάει με τις πωλήτριες όσο κάνεις τα ψώνια σου. Ακόμα στέλνει γενέθλιες κάρτες στις πρώην του. Στέλνει αστεία μηνύματα στις φίλες σου, αν και ποτέ δεν ξεπερνάει τα όρια. Βασικά, φλερτάρει με κάθε γυναίκα που βλέπει μπροστά του, γιατί τις βλέπει ως υποψήφια «θύματα».

9. Όταν τον κατηγορείς για κάτι, σε χειραγωγεί και βγαίνει λάδι.
Αν τον πιάσεις στα πράσα, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βγει αθώος. Κοινώς θα σε βγάλει τρελή και άτομο με έλλειψη εμπιστοσύνης. .

10. Υποπτεύεσαι ότι είναι σεξομανής.
Αν υποπτεύεσαι ότι είναι σεξομανής, τότε πιθανότατα είναι σεξομανής. Δεν είσαι χαζή ή τρελή. Βλέπεις ό,τι βλέπεις και γνωρίζεις αυτό τον τύπο καλύτερα από την οικογένειά του και τους φίλους του. Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν συμβαίνει κάτι. Αναγνώρισέ το και μίλα του γι’ αυτό. Τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί; Να ζεις μέσα στο ψέμα.

Μετά από όλα αυτά που έχεις περάσει, μπορεί να υποθέτεις ότι δεν πρόκειται να είναι δεκτικός στο διάλογο, αλλά να ξέρεις ότι έχεις επιρροή. Αν ξεκινήσεις την επίθεση, ενδεχομένως να μην λάβεις μία τίμια απάντηση. Αλλά αν συζητήσεις μαζί του το πρόβλημα και τον αφήσεις να ανοιχτεί χωρίς να τον κατακρίνεις, μπορεί να σε εκπλήξει. Θα πρέπει βέβαια, να έχεις στο νου σου ότι δεν είσαι η ψυχολόγος του και ότι η πρώτη προτεραιότητά σου είναι ο εαυτός σου.

Προσωπικά, προσποιούμουν σεξουαλικά για 25 χρόνια πριν εμπιστευτώ πραγματικά μία γυναίκα και συζητήσω μαζί της για το πρόβλημά μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πω σε κάποια πόσο χάλια τα είχα κάνει και πόσο μπερδεμένος ήμουν και παρόλα αυτά εκείνη να θέλει ακόμα να είναι φίλη μου. Εκείνη με ώθησε να αναζητήσω βοήθεια.

* Ο Brian Whitney (χρησιμοποιεί ψευδώνυμο), είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «37 Stories About 37 Women» και  «Am I Pleasing You».  

Πηγή:http://www.huffingtonpost.com/