Έχεις 12 λόγους για να μαλώσεις με τον φίλο σου όταν πάτε στο ΙΚΕΑ

Χρειάζεσαι πραγματικά cookie cutters σε σχήμα χιονονιφάδας; Όχι. Είναι όμως τέλεια και μόνο γι’ αυτό είσαι πρόθυμη να πέσεις στη μάχη.
Έχεις 12 λόγους για να μαλώσεις με τον φίλο σου όταν πάτε στο ΙΚΕΑ



Στο ΙΚΕΑ η σχέση σου θα δοκιμαστεί τουλάχιστον με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί ο φίλος σου κι εσύ να ξεκινάτε το πρωί του Σαββάτου, όλο χαρά, για να στήσετε το σπίτι των ονείρων σας σου, αλλά στο ταμείο καταλήγετε να μην μιλιέστε. Για να μην φτάσετε ως εκεί, καλό είναι να έχετε στο νου σας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτή σας την έξοδο.

 

  1. Κάποιος θα μείνει πίσω και θα χάσει τον άλλον. Μία στροφή χωρίς να ενημερώσεις τον  Κώστα που βαδίζει με γοργούς ρυθμούς (γιατί άραγε;) και πριν το καταλάβεις έχεις μείνει πίσω μόνη. Του τηλεφωνείς, δεν έχει σήμα. Σε παίρνει πίσω, ο αριθμός σου είναι κατειλημμένος. Αυτά μέχρι να βρεθείτε και τα ‘πείτε’ από κοντά.
  2. Κάποιος επιμένει να αγοράσει πραγματικά άχρηστα αντικείμενα. Χρειάζεσαι πραγματικά cookie cutters σε σχήμα χιονονιφάδας; Όχι. Είναι όμως τέλεια και μόνο γι’ αυτό είσαι πρόθυμη να πέσεις στη μάχη.
  3. Κάποιος θα κάνει testing σε στρώματα, κουζίνες και καναπέδες και δεν θα βοηθάει τον άλλον. Not cool!
  4. Κάποιος θα πεινάσει στη διαδρομή και θα θέλει να κάνετε στάση για φαγητό. Εσύ θα φωνάζεις ότι δεν έχετε χρόνο (ξέρουμε ποιος είναι ο κάποιος), αλλά θα καταλήξεις να τρως και να χαλάς για ακόμη μία φορά τη διατροφή σου.
  5. Ο καλός σου θα ενθουσιαστεί με κάτι που εσύ απλά θα μισήσεις.
  6. Στο ταμείο θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε βγει εκτός budget. Αυτό από μόνο του αρκεί για να προκαλέσει μία μικρή αναταραχή.
  7. Αποφασίζεις να κάνεις οικονομία και να μην πληρώσεις για μπλε σακούλα. Σου υπενθυμίζει εκνευρισμένος ότι είχατε μπλε σακούλα στο σπίτι και την ξέχασες.
  8. Δεν ζητάτε βοήθεια από τους μεταφορείς και αποφασίζετε να βάλατε μόνοι σας τα πράγματα στο αυτοκίνητο. Κάποιος τραυματίζεται και γενικά υπάρχει αναστάτωση.
  9. Οδηγείτε προς το σπίτι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες. Δεν μιλάτε μεταξύ σας.
  10. Όταν ξεπακετάρετε τα πράγματα συνειδητοποιείτε ότι λείπουν βασικά εξαρτήματα ή ότι δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία. Ο τσακωμός συνεχίζεται.
  11. Οι οδηγίες δεν βγάζουν νόημα και εσείς είστε εξουθενωμένοι.
  12. Καταφέρνετε να φτιάξετε ότι χρειαζόταν στήσιμο με τη βοήθεια του κοινού (βλέπε μπαμπά με ιδιότητες Bob μάστορα).