Σχέσεις: Έτσι θα ξεφορτωθείς τον ενοχλητικό πρώην σου

Κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να γίνεις σκληρή για να καταλάβει ο σύντροφός σου πως δεν υπάρχει... γυρισμός.
Σχέσεις: Έτσι θα ξεφορτωθείς τον ενοχλητικό πρώην σου“Δεν θα είμαστε ποτέ, μα ποτέ ξανά μαζί”. Ολοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει αυτά τα λόγια ή τα έχουμε πει. Οταν μία σχέση φτάνει στο τέλος της πολλές φορές ένας από τους δύο δεν θέλει να καταλάβει ούτε τους λόγους ούτε να φανταστεί ότι θα ζήσει μακρυά σου. Είναι και αυτός ο εγωισμός που μπαίνει στη μέση και συνήθως δεν είναι παρά ένας κακός σύμβουλος. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις σε έναν χωρισμό από άντρες που δεν μπορούν να τον αποδεχτούν. Τι πρέπει να κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση; Υπάρχουν 5 απλοί κανόνες που αν τους ακολουθήσεις θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και σίγουρα τον σύντροφό σου να καταλάβει πως δεν υπάρχει γυρισμός.

1. Σταμάτησε κάθε επικοινωνία

Όσο και να προσπαθείς να εντάξεις τον πρώην σου στο φιλικό σου περιβάλλον, είτε από οίκτο είτε από συμπόνια, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του δίνεις τυφλές ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα είστε και πάλι μαζί. Είναι δύσκολο να μπεις σε μια διαδικασία απομάκρυνσης, αλλα το να σταματήσεις κάθε επαφή μαζί του θα ωφελήσει και εσένα και κυρίως εκείνον που κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι η σχέση σας έχει τελειώσει οριστικά.

2. Να αναγνωρίζεις τον ρόλο σου.

Δίνεις τροφή στη συμπεριφορά του πρώην σου; Έχεις πιει και του στέλνεις μηνύματα; Τον διατηρείς ακόμα στις επαφές σου στα Social Media; Σε συνδυασμό με όσα είπαμε παραπάνω οποιαδήποτε επαφή έμμεση ή άμεση θα πρέπει να διακοπεί. Πρέπει να τον αποσυνδέσεις από τη ζωή σου, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με τις επαφές που ενδεχομένως να διατηρείς με άτομα της οικογένειάς του.

3. Να είσαι σαφής

Να μην είναι ξεκάθαρη, να είσαι πολύ ξεκάθαρη. Αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να γίνεις λίγο σκληρή, αλλά η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Αν του πεις την αλήθεια ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να είστε μαζί, τότε να είσαι σίγουρη πως θα πληγώσεις όλα του τα αισθήματα και τις προσδοκίες του, αλλά σίγουρα το να γίνεις από την αρχή λίγο σκληρή και να δείξεις αποφασισμένη θα τον βοηθήσει να δει την πραγματικότητα.

4. Προχώρα με τη ζωή σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις στον πρώην σου πως ότι είχατε μεταξύ σας έχει πλέον τελειώσει είναι το να του δείξεις ότι συνεχίζεις κανονικά τη ζωή σου. Ξεκίνα με το να βγαίνεις πάλι με τους φίλους τους, κάνε ένα ταξίδι και γύρνα σε όλες τις συνήθειες που είχες πριν τον γνωρίσεις. Ίσως χρειαστεί κάποιο χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είστε ξανά μαζί, αλλά έτσι θα του δείξεις ότι πρέπει και αυτός να συνεχίσει τη ζωή του.

5. Δες τη νομική πλευρά του θέματος

Τώρα θα μιλήσουμε για ακραίες καταστάσεις. Αν ο πρώην σου έχει βγει εκτός εαυτού και δεν θέλει με τίποτα να αποδεχτεί τον χωρισμό σας με αποτέλεσμα να έχει ακραίες συμπεριφορές, όπως να σε ακολουθεί παντού και γενικά να μη σε αφήνει σε ησυχία δημιουργώντας του συνεχώς προβλήματα τότε η λύση είναι μία. Επικοινωνείς με έναν δικηγόρο όπου θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς οριστικά. Και η συμβουλή μου είναι να το κάνεις μόλις δεις τα πρώτα συμπτώματα για να αποφύγεις καταστάσεις που ενδεχομένως να βλάψουν εσένα, τη δουλειά σου και του φίλους σου.  

Τι σκέφτεται μια γυναίκα στο πρώτο ραντεβού όταν αυτό πάει… χάλια; Δες το video. Έχει πολλή πλάκα!