Τα τακούνια έχουν μία παράξενη επίδραση στους άντρες και ορίστε η απόδειξη

Πέτα τα flat παπούτσια…
Τα τακούνια έχουν μία παράξενη επίδραση στους άντρες και ορίστε η απόδειξη



Ακούστε καλά κυρίες μου.

Μπορεί τα flat παπούτσια να είναι σήμερα δημοφιλή, όμως μία νέα μελέτη από τη Γαλλία λέει ότι τα τακούνια βοηθούν τις γυναίκες να παίρνουν αυτό που θέλουν από τους άντρες.

«Το μέγεθος του τακουνιού έχει πολύ ισχυρή επίδραση στην συμπεριφορά των ανδρών» ανέφερε στην γραπτή του έκθεση ο Δρ. Nicolas Guéguen, ένας ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο de Bretagne-Sud στην πόλη Ρεν, ο οποίος ηγείται και της έρευνας.

Και μπορεί το εύρημα να μην εκπλήσσει τις απανταχού γυναίκες, όμως ο Guéguen επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται επίσημα από μία επιστημονική έρευνα.  

Για την έρευνα, ο Guéguen ζήτησε από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες να φορέσουν ίσια παπούτσια, 5-ποντες γόβες και 10-ποντες γόβες και να σημειώσουν την αλληλεπίδρασή τους με άγνωστους άντρες.

Στο ένα πείραμα οι γυναίκες στάθηκαν στο δρόμο και ρωτούσαν τους περαστικούς αν θα μπορούσαν να απαντήσουν σε μία έρευνα. Όταν αυτές οι γυναίκες φορούσαν flat παπούτσια, οι 25 στους 60 άντρες (42%) συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην έρευνα. Όταν οι ίδιες γυναίκες φόρεσαν τις 5-ποντες γόβες το ποσοστό ανέβαινε, καθώς οι 36 στους 60 άντρες (60%) συμφώνησαν να συμμετάσχουν. Και αυτός ο αριθμός εκτοξεύτηκε στο 82%, όταν οι γυναίκες φόρεσαν τα 10-ποντα. Συμφώνησαν, δηλαδή, οι 49 στους 60 άντρες.

Ενδιαφέρον έχει ότι το ποσοστό των γυναικών που σταμάτησε στο δρόμο για την έρευνα  παρέμεινε στάσιμο στο 1/3 ανεξάρτητα από το πόσο ψηλές ήταν οι γόβες.

Σε ένα άλλο πείραμα, οι γυναίκες-σύμμαχοι προσποιούνταν ότι τους έπεσε το γάντι στο δρόμο και παρατηρούσαν αν θα τους βοηθούσε κάποιος άντρας.

Τι έγινε αυτή τη φορά; Τα ίδια. Οι άντρες ήταν τζέντλεμεν στο 62% όταν το παπούτσι ήταν ίσιο, στο 62% για το 5-ποντο και στο 93% για το 10-ποντο.

Όσο για το λόγο που τα ψηλοτάκουνα έχουν αυτή την επιρροή στους άντρες, ο Guéguen έδωσε την εξής απλή απάντηση: Τα τακούνια κάνουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές στους άντρες. Και απέδειξε αυτή την υπόθεση με μία επόμενη έρευνα που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, κατά την οποία οι άντρες έκριναν τα σώματα γυναικών που φορούσαν ίσια παπούτσια και τακούνια. Και όπως φαντάζεσαι οι άντρες έβρισκαν πιο γοητευτικές τις γυναίκες με τακούνια.

«Τα ψηλά τακούνια συνδέονται με την σεξουαλικότητα, πολύ περισσότερο από τα φυσικά χαρακτηριστικά, το στήθος, την ομορφιά και την ενέργεια που εκπέμπουν κάποιες γυναίκες ότι είναι διαθέσιμες» ανέφερε ο ψυχολόγος στη Huffington Post.

Οι προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα ψηλά τακούνια αλλάζουν το βάδισμα και τη στάση του σώματος μιας γυναίκας κάνοντάς την να δείχνει πιο θηλυκή και εκπέμποντας σήματα σχετικά με την αναπαραγωγή της.

Και τέλος, σύμφωνα με τον Guéguen, η έκθεση σε εικόνες των media που συνδέουν τα ψηλοτάκουνα με τη λάμψη και την σεξουαλικότητα, διαμορφώνουν επίσης τις προτιμήσεις των ανδρών.

«Η σύνδεση των τακουνιών με την σεξουαλικότητα της γυναίκας και με το ερωτικό περιεχόμενο, θα μπορούσε να κάνει τους άντρες να παρερμηνεύσουν τις σεξουαλικές προθέσεις των γυναικών που φορούν γόβες» έγραψε ο Guéguen στην έκθεση της έρευνάς του η οποία δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου στο περιοδικό «Archives of Sexual Behavior».

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com

Γιατί οι γυναίκες που αυτοσαρκάζονται είναι και οι πιο ερωτεύσιμες; Δες εδώ!