Οι 5 κακές συμπεριφορές στο σεξ

Μήπως είσαι κακομαθημένη;
Οι 5 κακές συμπεριφορές στο σεξ



Ήξερες ότι υπάρχει savoir vivre και στο σεξ; Όπως συμβαίνει με όλους τους τομείς της ζωής μας έτσι και στο σεξ καλώς ή κακώς πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες αν νοιαζόμαστε έστω και λίγο για τον ερωτικό μας παρτενέρ και αν φυσικά θέλουμε η απόλαυση να είναι αμοιβαία. Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες συμπεριφορές τις οποίες καλό είναι να αποφεύγεις εάν θέλεις να θεωρείσαι και να είσαι πραγματικά δημιουργική, πρόθυμη και καλή σύντροφος και να μην χαρακτηριστείς ποτέ κακομαθημένη.  Συμβουλευτήκαμε το yourtango.com και σου τις παρουσιάζουμε.

Δεν είσαι πρόθυμη να επικοινωνήσεις

Όλα τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ευτυχισμένα έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι πρόθυμοι να επικοινωνήσουν, μαθαίνουν και ωριμάζουν σεξουαλικά μαζί. Αν δεν είσαι πρόθυμη να μιλήσεις για το σεξ, η σεξουαλική σου ζωή ποτέ δεν θα είναι ικανοποιητική. Εννοείται πως οι συζητήσεις γύρω από το σεξ είναι πάντα στην αρχή αμήχανες, αλλά όταν το ξεπεράσετε και επικοινωνήσετε με ειλικρίνεια για τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις προτιμήσεις σας και τα πράγματα που χρειάζονται βελτίωση τότε θα ωριμάσετε σαν εραστές.

Δεν έχεις περιέργεια

Το σεξ είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τομείς της ζωής. Μία καλή σεξουαλική σχέση ανθίζει και γίνεται περιπέτεια όταν ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κρεμιέσαι από πολυελαίους αλλά να έχεις περιέργεια για το σεξ. Αν σου αρέσει μία και μοναδική στάση και δεν έχεις καμία διάθεση να πας ένα βήμα παρακάτω να είσαι σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα ο φίλος σου θα πεθάνει από βαρεμάρα.

Κάνεις εγωπαθές σεξ

Μία καλή σεξουαλική ζωή προϋποθέτει το να μοιράζεσαι: να μοιράζεσαι τα αγγίγματα, την απόλαυση και την οικειότητα. Είναι σα να προσφέρεις δώρα, υπάρχει απόλαυση είτε τα δίνεις είτε τα παίρνεις. Δεν χρειάζεται να είστε ανταγωνιστικοί στο κρεβάτι και να μετράτε το σκορ για το ποιος προσέφερε περισσότερη απόλαυση στον άλλο. Το κλειδί, όμως, για μία χαρούμενη σχέση είναι τα αμοιβαία αισθήματα. Αν είσαι «παρτάκιας» τότε ο φίλος σου αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει.

Προκαλείς συναισθήματα ντροπής

Η ντροπή είναι ένα από τα πιο άσχημα συναισθήματα που μας αποτρέπει από το να απολαύσουμε το σεξ. Αν με τη συμπεριφορά σου κάνεις οποιονδήποτε να αισθάνεται ντροπή ή ενοχές τότε αυτόματα σκοτώνεις τη λίμπιντό του. Η ντροπή έχει πολλές εκφάνσεις. Μπορείς να κάνεις τον άλλο να νιώσει ντροπή για το σώμα του, για τις ερωτικές του επιθυμίες, για τα φετίχ του. Δηλαδή να ντραπεί γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που θεωρεί ποθητό.

Ξεπερνάς τα όρια

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σώμα του και για ό,τι συμβαίνει στο κρεβάτι. Οφείλεις να σέβεσαι τα όρια του συντρόφου σου και να μην τον πιέζεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Μπορεί στον άνθρωπο να μην αρέσει να μιλάτε στο σεξ, ή να κάνει στοματικό ή τα τρελά φετίχ που έχεις. Θα πρέπει να το σεβαστείς ή να ψάξεις ένα σύντροφο που τα γούστα σας να ταιριάζουν.