Πώς να αποφύγεις ερωτήσεις για την ερωτική σου ζωή στο οικογενειακό δείπνο

Οι γιορτές είναι αγάπη και άβολες ερωτήσεις περί έρωτα και σεξ στο οικογενειακό τραπέζι.
Πώς να αποφύγεις ερωτήσεις για την ερωτική σου ζωή στο οικογενειακό δείπνο



Έφτασαν οι μέρες των ατελείωτων γιορτινών δείπνων και των αμέτρητων άβολων ερωτήσεων από τους συγγενείς.

Προφανώς και όσο πλησιάζεις τα 30 ή και αν τα έχεις περάσει ελάχιστα, οι ερωτήσεις «πότε θα βρεις καμιά καλή δουλειά;» αντικαθιστώνται από τις «πότε θα βρεις κάνα καλό παιδί», «μόνη σου θα μείνεις;» και όσο και αν εσύ ακολουθείς την πολιτική «όσο πιο λίγα ξέρετε για την ερωτική μου ζωή, τόσο το καλύτερο», η θεία σου πάντα θα καταλήγει να σε φέρνει σε άβολη θέση.

Είτε είσαι single, είτε θες να κρατάς τις σχέσεις μακριά από το οικογενειακό τραπέζι, είτε απλά δεν έχεις σκοπό να παντρευτείς –σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον- και δεν έχεις καμία όρεξη να εξηγείς στους δικούς σου γιατί έχεις τη «μαγική» ιδιότητα να νιώθεις ευτυχισμένη ακόμα και χωρίς βέρα στο χέρι, σου έχουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις από την γιορτινή μάστιγα: Η ερωτική ζωή στο χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Αρχικά πριν αρχίσουμε, θα πρέπει να ξέρεις ότι κλειδί για την τέλεια αποφυγή άβολων καταστάσεων δεν είναι άλλο από την ηρεμία. Όσο πιο εριστική και νευριασμένη θα ακούγεσαι στις απαντήσεις σου, τόσο πιο πολύ θα νομίζουν ότι κάτι τους κρύβεις.

1.Να απαντάς πάντα με ερώτηση

Ω.. δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από το να απαντάς σε κάποιον, ρωτώντας τον. Μία συζήτηση η οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι να κουραστεί ο αντίπαλος.  Κάθε φορά που θα σε ρωτάνε «πότε θα παντρευτείτε επιτέλους;» εσύ θα απαντάς «Πότε πιστεύεις εσύ ότι πρέπει;». Ό,τι απάντηση και να παίρνεις, σου αρέσει ή όχι, εσύ θα σκέφτεσαι μόνο ερωτηματικά. Λίγο το κρασί, λίγο η γέμιση της γαλοπούλας, ο εχθρός θα κουραστεί εύκολα.

Θες να γίνεις πιο σκληρή; Απλά ρώτησε τους «Εσείς πότε νοιώσατε ότι ήσασταν έτοιμοι:»… μεγάλη σιωπή θα ακολουθήσει και όλη θα γυρίσουν στο πιάτο τους αλλάζοντας συζήτηση.

2.Άλλαζε θέμα

Είτε ρωτώντας κάποια άσχετη πληροφορία που τυχαίνει να ξέρεις «Τελικά θα πάτε το ταξίδι που λέγατε;» είτε στρέφοντας την συζήτηση σε κάποιο άλλο ευτυχισμένο και ήδη παντρεμένο ζευγάρι. Είπαμε, χαμόγελο και αντιπερισπασμός… χαμόγελο και αντιπερισπασμός.

3.Παίξε το χαζή

Αν σε ρωτήσουν πονηρά «αν βλέπεις κάποιον αυτό τον καιρό», εσύ θα απαντήσεις χαζοχαρούμενα «Οι φακοί επαφής μου κοστίσαμε μισό μισθό, προφανώς και σας βλέπω όλους μπροστά μου καλά». Κάνε τους να νοιώσουν άσχημα που τόλμησαν να σε ρωτήσουν κάτι τέτοιο, δεν πειράζει υπέρ σου είναι.

4.Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει το κρασί θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος

Αν έχεις πάρει την πονηριά σου από τους δικούς σου, τότε το παιχνίδι θα γίνει δύσκολο. Με κάθε αποτυχία πίνε και μία γουλιά κρασί, μπορεί να χάσεις το παιχνίδι αλλά τουλάχιστον θα κοιμηθείς νωρίς. Κάνει και καλό στο δέρμα.