Πρώτο ταξίδι μαζί! Τι να κάνεις για να μην γυρίσετε... τσακωμένοι

Για να μην γυρίσεις μόνη άρον άρον πίσω, διάβασε μερικά tips που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα έως και... σωτήρια!
Πρώτο ταξίδι μαζί! Τι να κάνεις για να μην γυρίσετε... τσακωμένοι



Είναι οι πρώτες σας διακοπές μαζί; Eννοώ... το πρώτο μεγάλο ταξίδι που θα πάτε μαζί! Το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι... εξωτερικό. Κάτι το οποίο αυτόματα σημαίνει βαλίτσες, αεροπλάνο, αυστηρό πρόγραμμα. Αν πάλι πρόκειται για ένα mini weekend ή για ολιγοήμερες διακοπές στο εξοχικό σου ή το χωριό του μπαμπά του, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αλλού είναι τα δύσκολα. Αν όμως πρόκειται να πάτε σ΄άλλη γη σ' άλλα μέρη, που κανείς δεν σας ξέρει... τότε το πράγμα αλλάζει. Άρδην θα έλεγα...

Και ας υποθέσουμε πως έχετε καταλήξει στο μέρος, έχετε κλείσει εισιτήρια από νωρίς, έχετε βρει ξενοδοχείο-δωμάτιο ή σπίτι στο Airbnb και γενικά έχετε τακτοποιήσει και την παραμικρή τελευταία λεπτομέρεια. Μέχρι που φθάνει η μεγάλη μέρα και αύριο... πετάτε! Πανικόβλητη μέχρι και την τελευταία στιγμή φτιάχνεις βαλίτσες και τρέχεις να τα προλάβεις όλα. Κι ενώ δεν σου φθάνουν τα δικά σου, έχεις να φτιάξεις και την δική του βαλίτσα (καλό ε;)

Χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις, φθάνει η ώρα της προσγείωσης κι ενώ εκείνος σου κρατά τρυφερά το χέρι (επειδή ξέρει ότι φοβάσαι), εσύ κοιτάς δειλά δειλά έξω από το παράθυρο. Και να που φθάνετε επιτέλους στο δωμάτιο! "Τι καλά" σκέφτεσαι, αλλά που να ξέρεις τι σε περιμένει... Για αυτό λοιπόν, ο παρακάτω οδηγός επιβίωσης όχι απλώς θα σε βοηθήσει, αλλά θα σε αποτρέψει από το να τσακωθείς μαζί του. Πολύ απλά γιατί τώρα ξέρεις τι σε περιμένει!

Περπάτημα μέχρι... τελικής πτώσης

Ξέχνα τα Louboutin και τις γόβες στιλέτο! Ούτε για πλάκα δεν θα κουβαλήσεις κάτι τέτοιο μαζί σου. Αρκέσου σε άνετα αθλητικά παπουτσάκια (με αερόσολα κατά προτίμηση) για να μπορέξεις να αντέξεις το περπάτημα δίχως τελειωμό. Από το πρωί έως το βράδυ θα περιπλανιέστε από δώ και από κει, οπότε θα πρέπει να έχεις μαζί σου βολικά ρούχα και χρήσιμα αντικείμενα. Ακόμα κι όταν τα πόδια σου δεν θα σε βαστούν άλλο, ζήτησέ του να κάνετε μια μικρή στάση για να ξεκουραστείτε χωρίς φωνές και γκρίνιες! Και να θυμάσαι: μην τσακωθείς μαζί του για τις μεγάλες αποστάσεις ούτε γιατί απλώς θα είσαι κουρασμένη! Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. 

Θα είστε μαζί 24 ώρες το 24ώρο! Το έχετε καταλάβει; 

Σε περίπτωση που δεν μένετε μαζί αλλά βρίσκεστε συχνά ή πηγαινοέρχεσαι σπίτι του ή εκείνος σπίτι σου, το γεγονός ότι θα βρίσκεστε όλη μέρα (και όλη νύχτα) μαζί μακριά απ' όλους και απ' όλα (στην κυριολεξία) θα σας φέρει πιο κοντά. Όμως, επειδή πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτό να γυρίσει boomerang, φρόντισε να μην του ασκείς κριτική όσο γίνεται για το πώς έχει αφήσει τα ρούχα του, τα πράγματά του κτλ και φρόντισε να μην φανείς σπαστικιά ή... control freak (για να το πω ευγενικά). Είστε διακοπές απόλαυσέ το! Και απέβαλε το κόμπλεξ τύπου: "Πώς θα πάω τουαλέτα τώρα"; Άνθρωπος είσαι και εσύ, όπως κι εκείνος. Και να είσαι σίγουρη πως δεν είναι χαζός! Όταν πας και κλείνεσαι με τις ώρες μέσα στο μπάνιο, αφήνοντας την βρίση ανοιχτή ξέρει τι κάνεις... 

Με φαγητό, ποτό κτλ τι γίνεται;

Σωστά αναρωτιέσαι. Εσυ θα θέλεις (και με το δίκιο σου), ρομαντικές στιγμές υπό το φως των κεριών, όμως αυτά κοστίζουν! Και επειδή λίγο-πολύ το budget σας θα είναι περιορισμένο, θα πρέπει και εσύ να συμβιβαστείς. Και κυρίως μην χαλάσετε τα χρήματα που θα έχετε μαζί σας από την πρώτη μέρα για να δειπνήσετε σε ακριβό εστιατόριο γιατί μετά θα το μετανιώσετε! Δοκιμάστε και κάτι... ακριβό, αλλά για να μην βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού και την βγάλετε με greek souvlaki (που δεν θα υπάρχει κιόλας) ή σάντουιτς όλες τις υπόλοιπες μέρες, κρατήστε ένα μέτρο! Και μην κατσουφιάσεις για αυτό!

Ποιος από τους δύο είναι... social media addicted;

Εσύ ή εκείνος; Μην διανοηθείς να είσαι μαζί του ταξίδι σε κάποιο μέρος που ενδεχομένως να μην ξαναπάς ποτέ και να σε απασχολεί το αν θα πετύχει η selfie για να την ανεβάσεις Facebook ή Instagram. Εκτός του ότι είναι κουραστικό από ένα σημείο και έπειτα γίνεται και... ξενερωτικό! Και κάτι τέτοιο δεν το θες! Η' μήπως το θες; Οπότε φροντίστε και οι δυο να τραβήξετε τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες χωρίς όμως να χαλάτε την μαγεία της στιγμής...

Άλλα θέλει ο ένας, άλλα ο άλλος...

Eσύ θέλεις να περάσεις καλά μεν αλλά να χαλαρώσεις και λίγο, εκείνος από την άλλη δεν θέλει να αφήσει μουσείο για μουσείο, δραστηριότητα για δραστηριότητα. Η' μπορεί και το αντίθετο. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Εκτός του ότι αυτά θα έπρεπε να τα έχετε ξεκαθαρίσει πριν πάτε ταξίδι (τελοσπάντων...), το σωστό είναι να τα βρείτε κάπου στη μέση. Χωρίς τσακωμούς και γκρίνιες! Και στα αξιοθεάτα θα πάτε και τα μέρη θα δείτε και θα... χαλαρώσετε!

Πάνω απ' όλα σημασία έχει ότι θα είστε μαζί και ότι θα κάνετε πράγματα μαζί. Οπότε, φροντίστε να μην χαλαστείτε για οτιδήποτε άνευ σημασίας και κυρίως αν συμβεί κάτι μεταξύ σας συζητήστε το ήρεμα και λύστε το. Μην γυρίσετε... τσακωμένοι πίσω!