50 Shades Of Grey: Γιατί θα το δω εγώ και γιατί θα το δεις εσύ

Σήμερα,Πέμπτη, βγαίνει στις σκοτεινές αίθουσες.Θα σας δούμε Mr Grey!
50 Shades Of Grey: Γιατί θα το δω εγώ και γιατί θα το δεις εσύ



Bγαίνει, επιτέλους, στις αίθουσες η ταινία που περίμενα τόσο καιρό! Θα ήθελα πάρα πολύ να τρυπώσω σήμερα κιόλας σε μια αίθουσα αλλά επειδή πλησιάζει και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα γίνεται τέτοιος χαμός από δεκαπεντάχρονα ζευγαράκια που δεν θα ευχαριστηθώ την εμπειρία. Θα περιμένω να το δω την επόμενη εβδομάδα. Ναι ξέρω, ούτε το βιβλίο ούτε η ταινία θεωρείται αυτό που λέμε "ποιότητα" και ούτε περίμενα το 50 Shades Of Grey να με μάθει “kinky” πράγματα. Μου άρεσε, όμως, το βιβλίο γιατί σαν γυναίκα που είμαι δεν... τρελαίνομαι με το ωμό πορνό. Δεν με ικανοποιεί να γίνεται απλά το σεξ σε όλες τις στάσεις.

Θέλω να δω και τα ρούχα, να δω και που γίνεται η δράση και να δω τους πρωταγωνιστές. Θέλω να είναι και οι δύο ωραίοι, ταλαντούχοι, μυστηριώδης και δεν μου αρκεί το ‘δεύτερο’ που υπάρχει στις περισσότερες ερωτικές ταινίες. Γι’ αυτό το βιβλίο ήταν η ιδανική λύση! Γιατί μπορούσα να πλάσω τις εικόνες με την δική μου αισθητική.

Κατά βάθος ξέρω πως θα απογοητευτώ λίγο με την ταινία η οποία δεν θεωρείται καν ακατάλληλη για ανηλίκους, θα έχει σίγουρα στα επίμαχα σημεία blur (όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αμερικανικές παραγωγές) και οι σκηνές του σεξ θα είναι πάρα πολύ soft. Είμαι προετοιμασμένη για αυτό. Παρ’ όλα αυτά μου αρέσει πολύ ο Jamie Dornan και τον θεωρώ ιδανικό για τον ρόλο. Εμφανισιακά μοιάζει με ένα ήσυχο παιδί αλλά στα μάτια μπορείς να διακρίνεις μια σπίθα (μπορεί να είναι και της φαντασίας μου βέβαια). Όπως λένε και τα περισσότερα σχόλια στο internet, πιστεύω και εγώ ότι δεν υπάρχει χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών αλλά θα περιμένω να δω την ταινία προτού αποφασίσω.

Είτε σου αρέσει το βιβλίο είτε όχι, την ταινία... θα αναγκαστείς να την δεις κάποια στιγμή κι εσύ γιατί θα μιλάνε όλοι γι’ αυτό και αν είσαι πραγματική σινεφίλ θα πρέπει να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Εγώ θα σου πω ότι πιθανότατα είναι απλά άλλη μια ρομαντική ταινία με λίγο περισσότερο σεξ μέσα (τέλεια μια χαλαρή βραδιά δηλαδ'η!). Θα περιλαμβάνει λίγο BDSM (σαδομαζοχιστικά κόλπα) τα οποία βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο στο ερωτικό παιχνίδι. Αιώνες τώρα βιώνονται από πολλά ζευγάρια και δεν είναι τόσο kinky όσο νομίζεις. Απλώς σχεδόν κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει ανοιχτά σε μια παρέα γι΄ αυτά. Πολλές φορές δε συζητιούνται καν από τα ζευγάρια, από τους ίδιους τους εραστές!

Κι όμως. Αποκλείεται να μην έχεις κάνει έστω και ελαφριάς μορφής BDSM μια φορά με το αγόρι σου. Το "χαστούκι" κατά τη διάρκεια της πράξεις ή ένα "άρπαγμα" με ένταση περιλαμβάνονται για παράδειγμα μέσα σε αυτή την κατηγορία (απλά είναι μια πολύ ελαφρά μορφή BDSM και δεν θεωρούνται τόσο ταμπού). Αυτά κι άλλα πολλά θα δούμε στη σκοτεινή αίθουσα και -γιατί όχι;- ανυπομονούμε να διαπιστώσουμε πώς θα μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη χωρίς να χαρακτηριστούν "πορνό" (το βιβλίο δεν την γλίτωσε, χαρακτηρίστηκε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας "Το πορνό της νοικοκυράς")... 

Πιστεύω πως η ταινία θα είναι μια καλή αρχή να γίνονται τα φετίχ πιο γνωστά και να ξεπεραστεί το ταμπού. Κάτι είναι κι αυτό!