Άγιος Βαλεντίνος: Στα 17, στα 27, στα 37 και στα... 67!

Πώς αντιμετωπίζει ένας άντρας την γιορτή των ερωτευμένων ανάλογα την ηλικία του;



Η γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου έφτασε, τα καταστήματα γέμισαν κουκλάκια, σοκολατάκια και καρδούλες. Ο ρομαντισμός είναι παντού. Love is in the air. Αλήθεια όμως, ένας άντρας πως αντιμετωπίζει τα... ροζ συννεφάκια στα 17 του και πως 50 χρόνια αργότερα;

Του Δημήτρη Δρίζου

Κάπως έτσι ρώτησα τον αδερφό μου, τα ξαδέρφια μου, γνωστούς και φίλους (οι περαστικοί νόμιζαν πως τους έκανα πλάκα και γλύτωσα το ξύλο από καθαρή τύχη) τι σημαίνει για εκείνους ο Άγιος Βαλεντίνος. Οι απαντήσεις πολλές και διάφορες. Άλλες πιο λογικές και άλλες κατέληγαν στο σεξ. Το μόνο που συμφωνήσαμε όλοι σαν άντρες, είναι πως ο έρωτας δεν έχει ημέρα συγκεκριμένη που να χωράει εορτασμούς. Αν είσαι ερωτευμένος δεν περιμένεις τον Άγιο Βαλεντίνο για να το δείξεις! Πάμε να δούμε...

Δημήτρης, 28: "Αν είσαι ερωτευμένος, δεν είσαι ερωτευμένος μόνο στις 14 Φλεβάρη. Είσαι ερωτευμένος και στις 7 Δεκέμβρη και όλο τον χρόνο. Μια μέρα είναι όμως όμορφο να είσαι περισσότερο ρομαντικός από τις άλλες. Απαραίτητη προϋπόθεση, να εκδηλώνεις τον έρωτά σου και άλλες μέρες του χρόνου. Γιατί αν ένα ζευγάρι περιμένει τις 14 Φεβρουαρίου να χαρεί τον έρωτα του, έχει χωρίσει και δεν το ξέρει".

Στέλιος, 30: "Αυτές είναι καθαρά εμπορικές γιορτές. Θυμάμαι στο σχολείο, γεμίζαμε κουκλάκια στα διαλείμματα (τα πιο πολλά δεν ξέραμε καν ποια μας τα έστελνε) και νιώθαμε σπουδαίοι. Τώρα που μεγαλώσαμε, καταλάβαμε πως είναι εμπορική γιορτή κι απλά πάμε για ποτά. Αν είναι κάποιος ερωτευμένος, δεν χρειάζεται αιτία ούτε αφορμή για να το δείξει...".

Γιώργος, 67: "O Έρωτας στην αρχαιότητα ήταν Θεός. Αν λοιπόν ψάχνεις τον Θεό μια μέρα μέσα στον χρόνο, τι σημασία έχει;"

Αχιλλέας, 26: "Ουσιαστικά είναι μια αφορμή να γιορτάσεις και να βγεις από την καθημερινότητα. Αφορμή ψάχνουμε εμείς οι Έλληνες γενικά. Σίγουρα οι μαγαζάτορες τρίβουν τα χέρια τους και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα δυτικών επιρροών. Κάτι που βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Άμα γουστάρουμε και περνάμε καλά, όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν".

Θοδωρής, 31: "Εγώ με την γυναίκα μου είχαμε πει από την πρώτη ημέρα της σχέσης μας, πως ποτέ δεν θα γιορτάσουμε μια γιορτή που απλά δεν είναι... γιορτή. Είμαστε ερωτευμένοι και μια μέρα δεν θα το κάνει δυνατότερο".

Πέτρος, 48: "Σαν άντρας, έβλεπα πάντα αυτή την γιορτή ευκαιρία για καλό σεξ. Μια γυναίκα με ένα όμορφο δώρο και ρομαντισμό θα κάνει τον έρωτα ακόμη καλύτερο. Γιατί να χάσω την ευκαιρία;".

Άγγελος, 17: "Εγώ δεν ξέρω ακριβώς τι πάει να πει έρωτας λόγω ηλικίας. Αλλά νομίζω πως αυτή την ημέρα πρέπει να αφήνουμε πίσω μας τις σκοτούρες και να αφιερωνόμαστε στην αγάπη, και μόνο σε εκείνη, για 24 ώρες. Τίποτα άλλο να μην έχει σημασία, απλά για λίγο. Μόνο ο έρωτας".

Μαρίνος, 32: "Ποτέ δεν κατάλαβα ο κόσμος γιατί πάει και ακουμπάει ένα σωρό χρήματα για να πάρει αρκουδάκια και σοκολατάκια. Τις άλλες ημέρες και φτηνότερα είναι και περισσότερη έκπληξη θα της κάνεις. Όποιος θέλει να γιορτάσει, ας γιορτάσει και ας πληρώσει..."

Λευτέρης, 29: "Γιατί να μην γιορτάζουμε και μια φορά τον χρόνο τον έρωτα; Μια χαρά είναι. Και τον χαβαλέ του έχει, και τα ποτά μας πίνουμε και περισσότερη αγάπη δίνεις και παίρνεις. Υπέρ δεν είμαι, αλλά ούτε και κατά. Μια χαρά μέρα είναι και έχει και αυτή την πλάκα της, αλλά και την σημασία της. Και του χρόνου!".

Γιάννης, 20: "Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είναι. Ότι έκανα με την κοπέλα μου θα κάνω. Τώρα αν μου πάρει κάτι εκείνη, θα της πάρω και εγώ. Έτσι και αλλιώς το κάνουμε αυτό τις καθημερινές".

Νίκος, 38: "Εμένα μου αρέσει πολύ η γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου. Ποιος δεν θέλει να αγαπάει περισσότερο μία μέρα και να τον αγαπούν. Να δείχνεις τι είναι ο άλλος. Να δείχνεις πόσο αγαπάς. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι μέρες και ξεφεύγουμε από την ρουτίνα και θυμόμαστε πως είμαστε ερωτευμένοι!".