Σχέση από απόσταση: Έχει και πλεονεκτήματα!

Δες το αλλιώς και δεν θα γκρινιάζεις πια.
Σχέση από απόσταση: Έχει και πλεονεκτήματα!



Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες. Οι σχέσεις από απόσταση δεν κρατάνε. Οι σχέσεις από απόσταση είναι εξουθενωτικές. Οι σχέσεις από απόσταση αποτελούν χάσιμο χρόνου. Πόσα τέτοια κλισέ έχεις ακούσει; Πολλά. Γιατί δεν προσπαθείς να δεις τα πράγματα από μία άλλη, πιο αισιόδοξη, οπτική γωνία;

Έχεις χρόνο για τους φίλους σου

Το είχες σκεφτεί πόσο ευνοεί τις φιλίες σου που το έτερον σου ήμισυ είναι μακριά; Τις καθημερινές πνιγόσουν στη δουλειά, τελειώνες αργά, οπότε η επόμενη στάση ήταν σπίτι για ταινιούλα και αγκαλίτσες. Τα Σαββατοκύριακα από την άλλη, δεν χορταίνατε βόλτες τα δυο σας. Τώρα που ο σύντροφός σου είναι μακριά, έχεις τη δυνατότητα να αφιερώσεις αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, στους φίλους σου που τόσο είχες παραμελήσει. Καιρός να βγεις για αυτό τον σαββατιάτικο καφέ, να πάρεις την παραπονεμένη κολλητή σου να πάτε για ψώνια, να πιείτε τα ποτά σας το βράδυ όπως τότε. Θυμάσαι πότε; Καιρός να φρεσκάρεις τη μνήμη σου.

Εκτιμάς τα μικροπράγματα

Αν το αγόρι σου ήταν εδώ και σου έστελνε ένα μήνυμα να σου πει ότι του λείπεις ή ότι σε σκέφτεται κατά τη διάρκεια της ημέρας δε θα σου έκανε και τόση αίσθηση. Θα χαμογέλαγες αλλά δεν θα έδινες φιλάκια στην οθόνη.

Δεν μπλέκεις σε ανούσιους καβγάδες

Δεν θα τσαντιστείς με την κούπα που δεν έπλυνε, με το τασάκι που δεν άδειασε, με τα σκουπίδια που δεν κατέβασε, με τον θερμοσίφωνα που ξέχασε αναμμένο. Τώρα πια όλα αυτά τα κάνει μακριά σου και εσύ δεν τα βλέπεις για να συγχίζεσαι. Μόλις γλίτωσες από πολύωρα μούτρα για το... τίποτα.

Σκέφτεσαι πιο δημιουργικά

Και να θες δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Η απόσταση δυσκολεύει τα πράγματα. Σήμερα μην του στείλεις email. Ετοίμασέ του ένα γράμμα και στείλτο (όχι με τη duck face selfie της τελευταίας στιγμής αλλά) μαζί με ένα περιποιημένο και γεμάτο αγάπη collage από τις κοινές σας στιγμές. Ένα δάκρυ θα φύγει, δεν μπορεί. 

Χτίζεις εμπιστοσύνη

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Τώρα δεν κοιτάς κινητά ή facebook, δεν ξέρεις καν κάποιους από αυτούς που συναναστρέφεται. Κι εκείνος το ίδιο. Επιτέλους θα το κάνετε σωστά. Γιατί η εμπιστοσύνη δεν χτίζεται με τον έλεγχο αλλά με την επικοινωνία.

Αποταμιεύεις χρήματα

Μην το θεωρείς καθόλου μίζερο. Βάλε τα κάτω και θα δεις. Να μια ταινιούλα την εβδομάδα, να δύο ποτάκι, να ένα θεατράκι, να σου και δυο γεύματα, πάει το 1/3 του μηνιάτικου. Ενω τώρα διοργανώνεις ένα και καλό ταξιδάκι και το ευχαριστιέσαι... αλλιώς.

Τώρα αν αυτό το "αλλιώς" θέλεις να το ενισχύσεις και σεξουαλικά, εδώ σου έχουμε τις ιδέες που θα τον αιφνιδιάσουν ευχάριστα.