Υπάρχει σεξ μετά το παιδί;

Ένα ερώτημα που πολλά ζευγάρια απασχολεί...
Υπάρχει σεξ μετά το παιδί;



 Με τον ερχομό ενός παιδιού και δη ενός μωρού έρχονται πολλά καλά, τα οποία όμως συνοδεύονται με ριζικές αλλαγές που θα επηρεάσουν τόσο την καθημερινότητα όσο και την μετέπειτα ζωή του ζευγαριού. Μέχρι να έρθει το μωρό στο σπίτι το ζευγάρι έχει πάρει μια γεύση από την διάρκεια της εγκυμοσύνης για το τι έπεται στην συνέχεια όσον αφορά την σεξουαλική τους ζωή. 

Διότι πολλές φορές μέσα στους 9 μήνες που κυοφορεί μια γυναίκα υπάρχουν φορές που το σεξ γίνεται δύσκολο ή ακόμα και απαγορευτικό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με εντολή γυναικολόγου. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί άντρες δυσκολεύονται ή ακόμα ντρέπονται όπως οι ίδιοι ομολογούν με την θέαση της κοιλίτσας ή νομίζουν ακόμα ότι θα προκαλέσουν μια ζημιά.

Μόλις με το καλό η γυναίκα γεννήσει και γυρίσει σπίτι υγιής τόσο αυτή όσο και το μωρό, θα ξεκινήσει μια άχαρη περίοδος (όσο καιρό προτείνει ο γυναικολόγος και διαφέρει ανά περίπτωση πάντα), όπου πρέπει σιγά σιγά να επανέλθει πλήρως από την γέννα, ώστε η σεξουαλική ζωή να ενεργοποιηθεί και πάλι από την αρχή. 

Σε αυτό το σημείο ο άντρας και σύζυγος συγχρόνως, θα παίξει τον πιο καθοριστικό και σημαντικό ρόλο όσον αφορά αυτή την νέα περίοδο. Πρέπει να οπλιστεί με ιδιαίτερη υπομονή και επιμονή διότι η γυναίκα με τις ορμόνες αλλά και τις ευθύνες που έχει για το μωρό (συν τα καθημερινά ξενύχτια και τα  3ωρα ταϊσματα) είναι συναισθηματικά ευάλωτα αλλά και σωματικά εξαντλημένη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις συγκεκριμένες μέρες μόνο το σεξ δεν σκέφτεται.

Μόλις περάσει το πρώτο 4οήμερο μετά την γέννα  και επανέλθει η νέα μαμά σωματικά και ψυχικά, το ζευγάρι μπορεί σιγά και σταδιακά να αρχίσει τις πρώτες προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει και πάλι η σεξουαλική τους ζωή. Η αλήθεια είναι ότι εκεί θα φανεί πόσο δεμένο και αγαπημένο είναι το ζευγάρι γιατί η πρώτη φορά μετά την γέννα είναι ουσιαστικά και πάλι σαν πρώτη φορά.

 Τέλος η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να αποτελέσει την τέλεια ευκαιρία ώστε η γυναίκα με τον άντρα της και το αντίθετο να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους από την αρχή, σε καλύτερες βάσεις αλλά και πιο δεμένοι μιας και οι δύο μαζί έχουν δημιουργήσει το πιο ιερό πράγμα, το παιδί τους.