Τα 10 μυστικά των ζευγαριών που μένουν για πάντα μαζί

Δεν τσακώνονται στις διακοπές (ό,τι κι αν γίνει). Αγαπούν χωρίς όρους και πολλά ακόμα...
Τα 10 μυστικά των ζευγαριών που μένουν για πάντα μαζίΕντάξει, το "για πάντα" είναι μια λέξη λίγο περίπλοκη όσον αφορά τις ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις. Όσο κι αν θες να το πεις, κατά βάθος φοβάσαι. Απλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, πώς τα φέρνει η ζωή, γιατί όλα είναι ρευστά σε τούτο τον κόσμο που ζούμε και γιατί ποτέ μην λες ποτέ.

Βέβαια, αν είσαι από τους τυχερούς ή τις τυχερές που πιστεύεις ότι βρήκες αυτό που λέμε "το άλλο σου μισό" και φοβάσαι ότι αν χωρίσεις η ζωή σου πια δεν θα έχει κανένα νόημα, τότε (χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω) καλά θα κάνεις να δεις τα πράγματα από μια λίγο πιο ρεαλιστική πλευρά. 

Ωστόσο, αν θες να αφιερώσεις όλο σου το είναι σε αυτόν τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου θα πρέπει να μάθεις ότι από ένα σημείο κι έπειτα, τίποτα δεν είναι αποκλειστικά θέμα αυθορμητισμού και καλής επικοινωνίας αλλά ξεκάθαρα θέμα... τακτικής

Ποιος είπε άλλωστε ότι να καταφέρεις να μείνεις με έναν άνθρωπο μια ζωή (με την προοπτική ότι περνάτε καλά βέβαια) δεν απαιτεί ανάμεσα σε όλα κόπους, θυσίες και υποχωρήσεις; Άλλωστε, όπως λέει και το διάσημο ποίημα "Love" του Roy Croft: 

I love you,
Not only for what you are,
But for what I am
When I am with you.

Eπομένως, αν θέλεις η σχέση σου να κρατήσει για πάρα πολύ καιρό ακόμα, μάθε ότι: 

1. Ένας τσακωμός δεν φέρνει και το τέλος

Tα αγαπημένα ζευγάρια ακόμα κι όταν τσακώνονται μετά μανίας για κάποιον λόγο ξέρουν πότε να δώσουν τέλος στον τσακωμό χωρίς αυτό να συνεχίζει να επηρεάζει την σχέση. 

2. Aποδέχονται ότι οι σχέσεις έχουν και υποχρεώσεις

Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που ο ένας δεν θα θέλει να ακολουθήσει το πρόγραμμα του άλλου, όμως μόνο η σκέψη να κάνει ο ένας χαρούμενο τον άλλο, αξίζει την υποχώρηση. "Υποχρέωση" μπορεί να είναι η απλή συναναστροφή με φίλους μέχρι η φροντίδα ενός παιδιού. Όπως και να ΄χει και οι δυο κάνουν υποχωρήσεις. 

3. Πάντα δίνουν ένα γλυκό φιλί για καλημέρα και για καληνύχτα

Όσο δύσκολη μέρα κι αν είχαν, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουν δεν ξεχνούν ποτέ να δώσουν ένα γλυκό φιλί στην αρχή της μέρας και στο τέλος της, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο πολύ νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. 

4. Λένε "όχι" σε άσκοπες συναντήσεις προκειμένου να μείνουν οι δυο τους

Ακόμα κι αν μια μέρα δεν έχουν σχεδόν τίποτα να κάνουν, δεν επιμένουν απαραίτητα να δουν φίλους και γνωστούς αλλά προτιμούν να μένουν σπίτι και να περνούν όμορφα οι δυο τους. 

5. Κάνουν την οικογένεια του "άλλου" δική τους

Θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την οικογένεια του συντρόφου τους και κάνουν τα πάντα για αυτό. Ενδιαφέρονται, βοηθούν, στηρίζουν και βρίσκονται ακόμα και σε άσχετες στιγμές που μπορεί να μην είναι απαραίτητα όλοι μαζί συγκεντρωμένοι. 

6. Λένε συχνά "σ' αγαπάω"

Όσο κι αν το αποδεινύουν ο ένας στον άλλον με τις πράξεις τους, πάντα φροντίζουν να λένε αυτές τις δύο μαγικές λέξεις κάνοντας τον άλλον να αισθάνεται ασφάλεια. Άλλωστε ποιον έβλαψε λίγη παραπάνω εκδήλωση αγάπης;

7. Πάντα ενημερώνουν ο ένας τον άλλον για τα σχέδια τους

Eίτε πρόκειται για ένα νέο project στην δουλειά, είτε για μια αλλαγή σχεδίων είτε για ένα ποτό με φίλους πάντα φροντίζουν να κρατούν ενήμερο τον σύντροφό τους ώστε να μην ανησυχεί αλλά και για να κανονίσει και εκείνος ενδεχομένως κάτι που θέλει. 

8. Πάντα (μα πάντα) απαντούν στις κλήσεις ο ένας του άλλου

Εκτός κι αν έχει γίνει σεισμός ή για κάποιο λόγο έχουν έρθει τα πάνω κάτω, μόνο τότε δεν απαντούν. Όλες τις άλλες φορές φροντίζουν να μην κάνουν τον σύντροφό τους να περιμένει με τις ώρες για ένα τηλεφώνημα. Ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιο σημαντικό meeting ενημερώνουν από πριν. 

9. Είναι... αυθόρμητοι

Μπορεί κάποια πράγματα να είναι κανονισμένα και να μην αλλάζουν σχεδόν ποτέ, όμως πυκνά συχνά κάνουν εκπλήξεις και διατηρούν ανεμελιά στην σχέση τους. Κανονίζουν ένα δείπνο της τελευταίας στιγμής για δύο, αγοράζουν εισιτήρια- έπληξη για μια συναυλία, κάνουν πρωινό σεξ πριν την δουλειά... 

10. Αγαπούν χωρίς όρους

Kάποιες φορές είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Το να ξέρεις ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που σε αγαπάει χωρίς όρους και είναι δίπλα σου σε κάθε στιγμή (επιτυχίας ή αποτυχίας) είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για να μπορέσει να κρατήσει μια σχέση. 

Εxtra Bonus: Γελούν μεταξύ τους και πειράζουν ο ένας τον άλλον

Δεν παρεξηγούνται με το παραμικρό και γελάνε ο ένας με τα αστεία του άλλου! Ίσως το πιο σημαντικό απ' όλα για να υπάρχει καλή επικοινωνία. 

Μάθε 10 φράσεις που δεν πρέπει να πεις στην αρχή μιας σχέσης (ή και ποτέ) ΕΔΩ 

Μάθε γιατί το αγόρι σου θέλει να βλέπει πορνό (με εσένα ή χωρίς) ΕΔΩ