Sex και εγκυμοσύνη: Φυσικά και γίνεται!

Υπό όρους και προϋποθέσεις βέβαια, αλλά γίνεται.
Sex και εγκυμοσύνη: Φυσικά και γίνεται!



«Κόβεται το sex;» που ακούγαμε και σε μία αγαπημένη σειρά στην τηλεόραση;  Όχι (απαραίτητα) είναι η απάντηση.  Έχεις εννιά ολόκληρους μήνες μπροστά σου, μέχρι το μωράκι σου να έρθει στον κόσμο. Ωστόσο εννιά μήνες είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να κόψεις και τις σεξουαλικές επαφές με τον σύντροφό σου.

 Αν ρωτήσεις το γιατρό σου, θα επιβεβαιώσει πως αν μπορείς, κάνεις. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που καλό θα ήταν να απέχεις:
-    Το πρώτο τρίμηνο θέλει προσοχή. Όχι απαραίτητα αποχή αλλά πρέπει να έχεις το νου σου, γιατί είναι και οι πιο «επικίνδυνοι» μήνες.
-    Αν είχες στο παρελθόν πρόωρο τοκετό. Αυτό σημαίνει ότι έχεις μία υπερευαισθησία, οπότε δυστυχώς πρέπει να προσέχεις τα πάντα σε αυτή την εγκυμοσύνη.
-    Αν υπάρχει κάποια επιπλοκή. Ειδικά δε, αν αυτή η επιπλοκή συνοδευόταν από αιμορραγία. 
-    Αν στο έχει απαγορεύσει ο γιατρός σου, λόγω δυσλειτουργίας της κύησης (πρόβλημα με τον τράχηλο, τη μήτρα, κλπ).

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, μπορείς κανονικά να κάνεις ερωτικά τερτίπια στον άντρα σου. Ξεπέρασε τα κόμπλεξ, τύπου «πως έχω παχύνει έτσι» και άσε ανεξέλεγκτη την ανεβασμένη σου λίμπιντο. Και λέω ανεξέλεγκτη, γιατί από τον τέταρτο μήνα και μετά, με την έντονη αιμάτωση της περιοχής των γεννητικών  οργάνων, δεν θα κρατιέσαι.

Οπότε όρμα! Αν ο σύντροφός σου ωστόσο δεν μπορεί γιατί φοβάται, μπορείς να του εξηγήσεις ότι το μωρό είναι απόλυτα προστατευμένο στον αμνιακό σάκο και η διαδικασία, δεν θα το επηρεάσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όποιο σεξουαλικό θέμα κι αν προκύψει, μην κάνετε εξαίρεση λόγω της εγκυμοσύνης και ευσυγκινησίας σου. Συζητείστε το κανονικά, όπως πάντα συνηθίζατε.