Sex: Η εκδίκηση των καλών παιδιών: Γιατί είναι καλύτεροι εραστές;

Μήπως τελικά όλες θέλουμε δίπλα μας ένα καλό παιδί; Το λένε και οι έρευνες!
Sex: Η εκδίκηση των καλών παιδιών: Γιατί είναι καλύτεροι εραστές;



«Καλό παιδί, καλό Πάσχα» έλεγε μια φίλη μου θέλοντας να μου δώσει να καταλάβω ότι οι άντρες- καλά παιδιά έρχονται πάντα δεύτεροι. Τα κορίτσια, λέει, προτιμούν τα αγόρια που είναι αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, που τις αγνοούν κ.ο.κ. 

Ευτυχώς, αυτός ο κόσμος απ’ ό,τι φαίνεται τελικά δεν είναι και τόσο παρανοϊκός μιας και μόλις δημοσιεύτηκε μία έρευνα που αποδεικνύει το αντίθετο: Ότι δηλαδή τα καλά παιδιά είναι πιο ελκυστικά και εν τέλει καλύτεροι σύντροφοι και εραστές.  Και σύμφωνα με την DailyMail, οι έρευνες που δείχνουν ότι η ανιδιοτελής συμπεριφορά είναι σέξι είναι παραπάνω από μία. 

Σε μία πιο πρόσφατη που έγινε σε δείγμα 459 φοιτητών προέκυψε ότι οι νεαρές γυναίκες και οι άντρες είναι πιο πιθανόν να είναι ικανοποιημένοι όταν οι σύντροφοί τους είναι μετριόφρονες, ταπεινοί και τους σέβονται. 

Ακολούθησε το πείραμα του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ και της Λίβερπουλ που έγινε σε 32 γυναίκες και 35 άντρες στους οποίους ζήτησαν να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικό είναι το άτομο του αντίθετου φύλου σύμφωνα μία λίστα χαρακτηριστικών. Αυτή η λίστα περιλάμβανε στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν ανιδιοτελή άνθρωπο (όπως ότι τους βοηθάει ηλικιωμένους της γειτονιάς) αλλά και ουδέτερα όπως συγκεκριμένες προτιμήσεις στο φαγητό. 

Το ρεζουμέ είναι ότι και τα δύο φύλα βαθμολόγησαν ως πιο ελκυστικούς τους ανθρώπους που προσδιορίζονται από αλτρουισμό. Οι επιστήμονες πήγαν το θέμα ένα βήμα παραπέρα και εξετάζουν μήπως αυτό το γεγονός έχει υποσυνείδητα σχέση με την αναπαραγωγή και το πατρικό- μητρικό πρότυπο. 

«Δεν είμαστε σίγουροι αν η έλξη προκύπτει από το γεγονός ότι η ανιδιοτέλεια αποτελεί σημάδι ότι κάποιος θα είναι καλός γονιός και έχει καλά γονίδια που θα τα περάσει στα παιδιά του» ανέφερε ο Dr Harrison. 

Και ενώ η ταπεινοφροσύνη και η γενναιοδωρία κάνουν κάποιον καλό εραστή, δεν σημαίνει ότι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά βοηθούν στον εργασιακό χώρο. 

Μία πρόσφατη έρευνα λέει ότι οι υπάλληλοι που είναι πιο φιλικοί παίρνουν χαμηλότερους μισθούς από υπαλλήλους που θεωρούνται δυσάρεστοι. 

Μπορεί να δουλεύουν το ίδιο σκληρά όμως δεν είναι τόσο πρόθυμοι να πιέσουν για αυξήσεις, ή δίνουν πολύ προσοχή στην ομαδική δουλειά και συχνά τους απασχολεί να είναι αρεστοί.