Μπαρμπαδήμος: Το Αυθεντικό Κεμπάπ σε Πειραιά, Περιστέρι, Γλυφάδα κ.ά

Κεμπάπ, τσιγιέρι μόσχου, χούμους, μυρωδάτες τηγανιτές πατάτες καιμπακλαβάς ατζέμικος στο τραπέζι του "Μπαρμπαδήμος".
Μπαρμπαδήμος: Το Αυθεντικό Κεμπάπ σε Πειραιά, Περιστέρι, Γλυφάδα κ.ά



Τα τελευταία δύο χρόνια το Περιστέρι έχει καταφέρει να κερδίσει το εναλλακτικό κοινό της πόλης. Το πάλαι ποτέ αδικημένο προάστιο έβαλε φρένο στα μαγαζιά - πολυέλαιος, μπιτάκια, πορτιέρης στις 12 το μεσημέρι – επενδύοντας σε πιο ψαγμένες προτάσεις. Ο Μπαρμπαδήμος ήρθε να συμπληρώσει το κενό και να βγάλει οικογένειες και φίλους στην πλατεία για το κυριακάτικο γεύμα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Η ιστορία του κεμπαπτζίδικου ξεκινάει από τον Πειραιά, σε ένα μαγαζί μόλις 33 τετραγωνικών μέτρων, όπου φτιάχνεται το καλύτερο κεμπάπ, βασισμένο σε παραδοσιακή σμυρνιώτικη συνταγή. Η φήμη του δεν άργησε να εξαπλωθεί γρήγορα κι εκτός του Πειραιά, όπως επίσης και τα μαγαζιά του. Κάπως έτσι, ο Πειραιώτης Μπαρμπαδήμος βρέθηκε να ταΐζει κεμπάπ και συκωτάκια και τους Περιστεριώτες. Όταν όμως ξέρεις την ποιότητα ενός μαγαζιού, αντιμετωπίζεις κάθε αδερφάκι του με καχυποψία. Θα είναι το ίδιο καλό; Εκ πρώτης όψεως τίποτα δεν μοιάζει διαφορετικό στον Μπαρμπαδήμο στο Περιστέρι. Ο χώρος διατηρεί το ύφος του πρώτου μαγαζιού, το προσωπικό είναι ευγενέστατο και χαμογελαστό και ο κόσμος κάνει ουρά για να φάει. Το στοίχημα όμως παίζεται πάντα στο φαγητό.

Από την στιγμή που βλέπεις γνώριμα πρόσωπα στον χώρο ξέρεις ότι δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη: Ο χειροποίητος παστουρμάς κομμένος όπως ακριβώς πρέπει, το κεμπάπ «ελαφρύ σαν πούπουλο», όπως λέει ο Αλέξης, χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, το καθαρό κρέας και τη σωστή αναλογία μπαχαρικών – φρυγανιάς, οι τηγανιτές πατάτες ολόφρεσκες και πεντανόστιμες και τα σουβλάκια λαχταριστά και καλοψημένα. Στα παραπάνω πρόσθεσε το τσιγιέρι μόσχου που τα σπάει, το πικάντικο χούμους και τη μελιτζανοσαλάτα και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Εκτός από τον ατζέμικο μπακλαβά με το φύλλο που ανοίγεται στο χέρι, το καθαρό φιστίκι Αιγίνης και το βουβαλίσιο βούτυρο.

Υ.Γ. Ο Μπαρμπαδήμος επεκτείνεται συνεχώς: Γλυφάδα, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Μαρούσι όλοι θα τρώνε κεμπάπ.

 

Info

Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι 210 574 8000