7 Food Sins Gastro pub : Ένα νέο, ενδιαφέρον γαστρονομικό spot στην Πλάκα!

Στην επόμενη βόλτα σου στην λατρεμένη γειτονιά του κέντρου, ετοιμάσου να... αμαρτήσεις!
7 Food Sins Gastro pub : Ένα νέο, ενδιαφέρον γαστρονομικό spot στην Πλάκα!



Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα οι επιλογές για να φας νόστιμα στην Πλάκα (νόστιμα, όχι τουριστικά) ήταν ελάχιστες. Η είδηση πως μια gastro pub άνοιξε στην κεντρική πλατεία, σχεδόν απέναντι από το Cine Paris, αναπτέρωσε τις ελπίδες μου και η βραδιά του menu tasting τις κράτησε ζωντανές! 

Η 7 Food Sins στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό πάνω στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, όσο κρατάει ο καιρός έχει περιποιημένα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο αλλά έχει ένα τόσο όμορφο, αμοσφαιρικό εσωτερικό, με σχεδόν prive δωμάτια στο υπερυψωμένο ισόγειο και μια ζεστή σάλα στον όροφο, που θέλεις να έρθουν τα κρύα για να μπεις μέσα! 

Στο "ψητό" τώρα,  προσφέρει δύο μενού: ένα πιο ανάλαφρο για την ημέρα και ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό για το βράδυ, με την υπογραφή του chef Τάσου Στεφάτου (δεξί χέρι του Έκτορα Μποτρίνι). Ο chef παίζει με εμβληματικά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας και δίνει το δικό του twist, όπως για παράδειγμα ο Crunchy Moussaka όπου ο παραδοσιακός μουσακάς με τα όλα του γίνεται ρολό, πανάρεται και περνάει από το τηγάνι, ή η σαλάτα Greek on Grill μια χωριάτικη στα κάρβουνα δηλαδή, όπου όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα έρχονται ψητά.

Στο μενού βρίσκει τη θέση του και το street food κάπως αλλιώς, αν σκεφτείς πως το σουβλάκι φτάνει μπροστά σου Inside-Out, με το κρέας να παίρνει το ρόλο της πίτας που γεμίζεται με πατάτα τηγανιτή τριμμένη, κολοκυθάκι σε στικς, πιπεριά και ένα δροσερό τζατζίκι, αλλά και το Black Fish & Chips, ένα "εισιτήριο" για Αγγλία με εντυπωσιακό σερβίρισμα.

Το πιάτο με τον "κωδικό" PH-8 είναι πρόκληση για τον ουρανίσκο: ένα αυγό ποσέ στρογγυλοκάθεται σε τραγανό μπέικον, σπαράγγια, λάδι τρούφας και μια έντονη σάλτσα από σπανάκι- ένα ταίριασμα έκπληξη. 

Οι λάτρεις της μπύρας θα βρουν εδώ τον δικό τους παράδεισο: 8 διαφορετικές draft για κάθε γούστο - αν δεν ξέρεις πολλά θα σε καθοδηγήσουν οι beer experts να βρεις αυτό που θέλει ο ουρανίσκος σου- αλλά και πάνω από 60 εμφιαλωμένες μπύρες από όλο τον κόσμο (με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές από Ελληνικές μικροζυθοποιείες) ενώ και η λίστα κρασιού είναι σωστά στημένη και με καλές τιμές. 

 

7 Food Sins Gastro Pub: Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα τηλ. 210 7011108